Zwangerschapskilo’s kwijtraken | Modifast deel 1

Ilonka Smits - 01/06/2018
ilonka-modifast-1-blog

Tijdens de zwangerschap heb ik enorm genoten. Niet alleen van het trappelende baby’tje in mijn buik, maar ook van lekker eten. Broodjes kroket waren favoriet en de grenzen waren ver te zoeken. Het resultaat van deze heerlijke tijd zijn een prachtige, gezonde baby én achttien extra kilo’s. Drie daarvan ben ik de eerste tien weken na de bevalling verloren en de overige vijftien kilo’s draag ik nog als extra bagage rondom mijn heupen. Afvallen vind ik niet makkelijk. Waarom? Omdat ik momenteel in een vicieuze cirkel van ongezond eten zit. Als ik met mezelf afspreek om bijvoorbeeld maar één koekje te pakken, kan ik de discipline niet vinden om me ook daadwerkelijk aan deze afspraak te houden. Daarom heb ik een harde reset nodig. Een reset die mij de discipline geeft om terug te gaan naar een gezonder eetpatroon. Modifast gaat mij hier de komende tijd bij helpen. In deze blog vertel ik eerlijk over mijn onzekerheden en over de eerste weken Modifast.

Onzeker de zomer in

Goed om te weten is dat ik niet streef naar een maatje 36. Ik hou van mijn vrouwelijke rondingen, ben dol op mijn taille en zou deze – in mijn ogen – ultieme vrouwelijkheid nooit willen verliezen. Hoewel ik onwijs zeker ben over mijn rondingen, durf ik toch eerlijk te zeggen dat ik onzeker de zomer tegemoet ga. Shoppen, daar word ik op dit moment bijvoorbeeld niet gelukkig van. Alle leuke kleding die ik zie, vind ik niet mooi staan. Dus de pas-sessies met vriendinnen, die sla ik liever over. Ook met het lekkere weer van afgelopen weken heb ik een haat/liefde verhouding. Ik ben iemand die onwijs kan genieten van het zonnetje, maar probeer zomerse jurkjes, korte broeken en rokken zoveel mogelijk te vermijden. Al is het dertig graden, je ziet mij in een lange spijkerbroek in de zon. En het kopen van nieuwe badkleding voor komende zomer, daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Dit alles vind ik erg jammer en is voor mij een signaal dat ik toe ben aan verandering.

De eerste week Modifast

Inmiddels ben ik vijf dagen bezig met Modifast en heb ik de discipline gevonden om door te zetten! Ik zeg niet dat het makkelijk is. Sterker nog, op sommige momenten is het behoorlijk pittig. Vooral ’s avonds mis ik mijn snack-moment. Dit vang ik nu op met worteltjes, maar niks is zo bevredigend als een grote zak chips. Gelukkig geven het mooie doel en de dalende cijfers op de weegschaal mij de motivatie om door te gaan.

modifast-ilonka-2-blog

Het Modifast schema

Maar goed, terug naar Modifast! Het Modifast Intensive programma dat ik nu volg bestaat uit drie fases: A, B en C. Fase A duurt maximaal drie weken en staat volledig in het teken van afvallen. Tijdens deze fase vervang ik iedere hoofdmaaltijd (ontbijt, lunch en avondeten) voor een Modifast maaltijdvervanger. Op de moeilijke momenten kan ik rauwkost eten en verder natuurlijk voldoende drinken (1,5 tot 2 liter water per dag). In de eerste week ben ik vooral vocht aan het verliezen, daarna begint de afbraak van het lichaamsvet. Na de eerste drie weken ga ik aan de slag met Fase B. Deze fase bestaat uit twee weken en staat in het teken van opbouwen, zo leer ik mij een gezond voedingspatroon aan die ook op langere termijn makkelijk vol te houden is. In de eerste week eet ik per dag één evenwichtige warme maaltijd en vervang ik twee maaltijden voor Modifast maaltijdvervangers. Tijdens de tweede week mag ik per dag één evenwichtige warme maaltijd, één evenwichtige broodmaaltijd en één Modifast maaltijdvervanger. Ook tijdens deze fase is het niet de bedoeling dat ik extra tussendoortjes eet, enkel rauwkost en voldoende drinken. Naast water kan ik tijdens fase A en B onbeperkt koffie en thee (zonder suiker en melk) en één glas bouillon of light frisdrank per dag drinken. Fase C staat in het teken van stabiliseren.  Tijdens deze fase eet ik per dag één evenwichtige warme maaltijd, twee evenwichtige broodmaaltijden, twee porties fruit en rauwkost als tussendoortjes. De schema’s geven mij de houvast waar ik behoefte aan heb, ook na het afvallen. Want natuurlijk mag er na het afvallen weer genoten worden, maar wel met mate.

Lees je volgende keer weer gezellig mee als ik mijn behaalde resultaten deel?

*dit avontuur ga ik in samenwerking met Modifast aan! Hoe leuk!?

8 comments

  1. Interessant! Misschien is het ook wel wat voor bij. De kilo’s van mijn eerste zwangerschap waren er nog niet af toen ik zwanger werd van de tweede, ik ben toen zo’n 25 kilo aangekomen. Bij de tweede zwangerschap 15 kilo en die kilo’s was ik na 2,5e week alweer kwijt (ik denk mede door borstvoeding). Nu wil ik graag nog meer kilo’s kwijt, ik ben gestopt met borstvoeding dus nu kan ik wel weer aan de bak 🙂 Sinds dat besluit staat de teller op -2,5 maar ik wil er nog graag 15 af. Ik kan het vaak ook heel moeilijk bij 1 ding houden. Wat me nu wel heel erg helpt is water drinken op de momenten dat ik trek heb. Ik ben benieuwd naar jouw resultaten!

  2. doe graag mee al ben ik niet zwanger geweest ben al op leeftijd hihi maar het lijkt me leuk om samen met jou en vele anderen toch ook die 15 kilo er af te krijgen. dus zoek je een hopeloos geval dan ben ik dat wel. nee grapje….

  3. Succes! Ook ik probeer weer onder de 80 te komen. Streef ook zeker niet naar maat 36, maar een groen BMI is al genoeg! Ik gebruik ook fitnesspal als leidraad en inderdaad modifast!!

  4. Knap hoor, ik hoop dat je je doelen gaat halen! Maar dat denk ik wel! ik ben 6 maanden geleden bevallen en was 18kilo aangekomen. Helaas kwam ik zelfs na de bevalling nog 7kilo aan door geen motivatie hebben en niet kunnen sporten met chronische klachten na de bevalling…. nu ben ik een maandje bezig en 3,5 kilo kwijt met gezond eten en 3x pw sporten dus echt snel gaat het niet 😑 maar ik weet het, de aanhouder wint 💪🏼 Ik zie moeders na een paar weken weer terug in hun strakke lijf en dan denk ik: 🤦🏼‍♀️ Oohhhh had ik het maar anders gedaan tijdens de zwangerschap !!! Volgende keer ga ik het heel anders doen!!!

  5. Wat zonde dat je gekozen heb voor maaltijdvervangers i.p.v. gezond eten en sporten! Je ziet er prachtig uit hoor, maar ben zelf ook net bevallen en snap je gevoel wel.

  6. Oooooh ik wil graag met je meedoen. Ben eerder op eigen initiatief 70 kilo (inderdaad je leest het goed) afgevallen, maar door mijn zwangerschap zit er weer 20 kilo teveel aan. Met deze warmte schaam ik me zo dat ik ook met lange broek en trui rondloop. Dat gewicht zal de strijd van mijn leven blijven, maar ik geef niet op!

    Maar ik ben er ook klaar voor Ilonka! Ik wil met je meedoen! Kom maar op!

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.