ZWANGER na een heftige miskraam

Ilonka Smits - 13/08/2017

Op 27 mei 2016 ben ik in het huwelijksbootje gestapt met mijn grote liefde Stefan. Kort na de bruiloft ben ik gestopt met de pil en in oktober 2016 raakte ik voor de eerste keer zwanger. We waren zielsgelukkig. Jammer genoeg eindigde mijn zwangerschap in een miskraam. Na een heftige periode zijn we er in juni 2017 achter gekomen dat we in februari 2018 ons eerste kindje verwachten. In deze video vertel ik mijn verhaal…

46 comments

 1. Zo mooi en puur hoe je het verteld ilonka!
  Gefeliciteerd! Ik hoop dat je nu lekker kunt gaan genieten van de zwangerschap!

 2. O god lieve Ilonka wat is jullie dit gegund en wat verschrikkelijk dat jullie dit door hebben maken.Heb even flink een potje met je meegejankt en leef erg met je mee! Ik hoop dat je een geweldige zwangerschap hebt.
  Heel veel liefs en een dikke knuffel

 3. Heel herkenbaar verhaal, en inderdaad heel weinig over te vinden en mee te doen als het je zelf overkomt. Nu, met jullie video, wel iets meer. Fijn om te kijken en te herkennen. Gefeliciteerd met je kindje! x

 4. Jeetje, wat ’n verhaal meid. Ik heb ’n traantje weg moeten pinken. Heel knap dat je dit deelt! Ik wens je een heeeeele fijne en goede zwangerschap toe.

 5. Waaauw! Van harte gefeliciteerd! Zelf 28 weken zwanger en dan is zo’n filmpje kijken zonder te huilen echt onmogelijk! Heel veel geluk! ❤️

 6. Oh kippenvel bij het bekijken van deze video… Zo knap dat je dit gewoon zo open en puur met ons deelt! Dankjewel daarvoor, want dit moet volgens mij erg moeilijk zijn geweest. Een hele dikke proficiat voor jou en je vriend! Ik duim dat alles goed verloopt en wens je een prachtige zwangerschap toe. Volop genieten!!! Het is je zo gegund! X

 7. Jeetje Ilonka, wat hebben jullie een heftige tijd meegemaakt. En wat ontzettend knap en moedig van je dat je jouw verhaal wil delen. Petje af. Ik wens jullie een mooie zwangerschap toe, het is jullie meer dan gegund.

 8. Hi lonka! Ik ben zo’n echte meelezer, maar ik wil nu graag even reageren.. Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie ukkie! Wat onwijs fijn voor jullie! Verder werd ik echt geraakt door je verhaal..Super dapper dat je dat op deze manier wilde delen! Ik kijk echt uit naar je updates, ben zelf ook zwanger (van onze derde 🙂 ) Hopelijk voel je je goed en kun je heerlijk gaan genieten van je groeiende buik! Groetjes!

  1. Aaaah dankjewel!!😃 Super lief van je, ooooeeee spannend je derde kindje!! 😃 ik mag gelukkig echt niet klagen want vee kwaaltje heb ik niet, heb jij hier veel last van gehad?

   1. Wat fijn dat je weinig last van kwaaltjes hebt tot nu toe! Ik ook niet deze keer, super blij mee 🙂 Ik ben eind januari uitgerekend, dus vlakbij jou! Nu wachten op de eerste schopjes! Zo leuk 🙂

 9. Lieve Ilonka,

  Heb vanaf het moment dat je begon te praten met je mee gehuild! Toen ik de video online zag komen heb ik even gewacht met kijken omdat ik al wist dat het me zou aangrijpen. Ik heb precies hetzelfde mee gemaakt. Ook zwanger van ons eerste kindje en bij ons bleek het ook mis tijdens de eerste echo. Wat een verschrikkelijke periode ga je dan in! Ook ik heb gewacht tot het vanzelf zou worden afgestoten maar uiteindelijk ook de medicatie moeten gebruiken. Wat een drama was dat. Het leek wel een scène uit een horror film, overal bloed.. Weken ben ik bezig geweest tot mijn lijf weer van mezelf was. Ook ik heb nooit geweten wat een inpakt een miskraam kan hebben of hoe deze kan verlopen..
  Toen ik in mei weer zwanger bleek te zijn kwamen de bloedingen opnieuw. Wat een stress! Pas een week later konden we voor een echo komen en gelukkig bleek alles goed te zijn! Nu 17 weken zwanger ben ik nog steeds een beetje onzeker af en toe. Maar heel blij en kan niet wachten op die mooie grote buik! Heel veel geluk jullie samen en wens je een super leuke zwangerschap toe! Kijk al uit naar je updates!
  Liefs, Amke

  1. aaaah wat erg, ja die periode is echt verschrikkelijk dat wens je niemand toe! ja niet normaal he hoeveel bloed je op dat moment verliest, ik schrok daar in het begin wel echt even van!! Heb je veel last gehad van de medicatie? oooooh wat fijn dat nu alles goed gaat, ik snap dat je zo nu en dan nog wat onzeker bent! dat is ook echt helemaal niet gek na een miskraam natuurlijk, ik denk dat ik die momenten ook wel zal houden. dankjewel voor je lieve berichtje en geniet lekker van je zwangerschap!! 😃

   1. Lief! 😊 dank je wel voor je antwoord. Van de medicatie heb ik alleen de avond zelf en de volgende ochtend last gehad. Het wekt weeën op dat voel je wel even.. Waar ik het meest last van had is dat mijn lichaam mij “voor de gek” hield dat ik zwanger was.. Daar worstel ik nog steeds mee en dat geeft de onzekerheid. Pfff.. gek lijf! 😉

 10. Hier ongeveer hetzelfde meegemaakt tot 3 x toe. 2 x ruimde mijn lichaam het zelf op, de laatste keer heb ik een curretage gehad. Vreselijk in wat voor een emotionele rollercoaster je dan zit! Knap dat je dit deelt. Dit verwerken is moeiljk maar naarmate de tijd vordert wordt het wel gemakkelijker om erover te praten. Je geeft het een plekje. Maar vergeten kan je het niet. Ik mag nu voorzichtig zeggen dat ik 10 weken zwanger ben dus hopelijk is de 4de keer wel een blijvertje. Grtjs

  1. jeetje wat heftig!! dankjewel voor je berichtje en ik hoop dat alles goed blijft gaan bij je zwangerschap en dat je over een weekje of 30 je kleine uk in je armen kan nemen!! probeer er van te genieten!! En inderdaad het er over hebben helpt bij mij ook enorm om het een plekje te kunnen geven! 😃

 11. Wat goed dat je zo open je verhaal deelt. Ik kijk dit terwijl ik door mijn baby wordt geschopt (Nu 35 weken) Maar denk terug aan vorig jaar toen ik ook zwanger was. Ook bij mij was de eerste echo niet goed en uiteindelijk heeft ook mijn lijf niet zelf afscheid genomen van het vruchtje. Ik heb toen gekozen voor currettage. Toen ik het aan verschillende mensen vertelde hoorde ik pas hoeveel vrouwen in mijn omgeving dit ook hebben meegemaakt. Het is jammer dat er weinig over wordt gesproken want het heeft echt wel een flinke impact.
  Gelukkig gaat het nu helemaal goed en worden we over niet al te lange tijd ouders.
  Ik ken je verder niet maar ik wens je alle geluk van de wereld met dat kleine garnaaltje die in jouw buik mag groeien!

  1. dankjewel voor je lieve berichtje!! 😃 lijkt me zo een bijzonder moment om je kleintje te voelen bewegen en schoppen in je buik!! nog even en kan hem/haar in je armen houden!! Vreemd he dat het een soort taboe lijkt om het over je miskraam te hebben en dat de drempel voor vele zo hoog ligt. Ik heb er heel veel aan gehad dom er over te laten met mensen!! 😃 Geniet nog even lekker van je zwangerschap en fijn dat alles goed gaat!! 😃

 12. Wauw… ten eerste van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!♡♡

  En ten tweede… wat knap en stoer van je dat je dit met iedereen deelt en dat je zo mooi puur en jezelf blijft. Echt super mooi. Je bent mij geraakt en ik denken nog veel meer mensen, ik heb het niet droog gehouden.

  Geniet van deze mooie tijd, het is namelijk zo voorbij, dus GENIET!

  Heel veel liefs & verdiende knuffels.

  *ook papa Stefano van harte gefeliciteerd!

 13. Lieve Ilonka,

  Wat een verhaal! Wat een vlog..
  Mijn doos tissues is leeg nu..

  Ik kan niet wachten om je elke week te volgen! Zelf ben ik 16-02-2018 uitgerekend! Super leuk!!
  je bent een pracht mens!!!!!💕🍀✨

 14. Onwijs knap en dapper van je om te dit verhaal te delen. Heb het met tranen gekeken, kwam echt keihard bij mij binnen. Ik heb dit niet mee gemaakt maar wij zijn zwanger geraakt via ICSI, totaal andere situatie uiteraard maar kan mij goed indenken hoe jij je hebt gevoeld. Zo blij voor je, geniet van je zwangerschap! 😘

 15. Mooi verhaal! Fijn dat je dat wilde delen. Ik heb eind mei een miskraam gehad, ook opgewekt met pillen, maar ben tot nu toe nog maar 1x ongesteld geweest. Vind het erg moeilijk om ‘rustig’ te blijven en denk erg nog erg veel aan. Denk dat de ergste pijn ook pas weggaat als ik hopelijk ooit weer zwanger mag worden.

 16. lieve Ilonka je hebt het zoo mooi verteld en het is heel heftig.Maar ik weet zeker in 2018 komt jullie mooie…
  Ik weet dat jullie het niet fijn vinden als ik schrijf wat het is .Veel plezier met de zwangerschap Ilonka en een mooi en leuk leven nu en vooral in 2018 meet je kleine mooie…

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.