Zomervakantie naar Spanje: reizen met kinderen + bestemming

Begin dit jaar boekten wij onze zomervakantie naar Spanje. De vakantie leek toen nog een ver van ons bed show. De weken zijn inmiddels voorbij gevlogen en het is bijna zover, tijd om onze derrières twee weken lang op onze ligbedden te parkeren. Dit jaar bestaat ons reisgezelschap uit Roy, Ilonka, Mila, Mason en uit mezelf. Onderling maken we al maandenlang grappen over ons ‘samengesteld gezin’. We horen de vakantiegangers al ouwehoeren: “Wie zal bij wie horen?” en “Welk kind hoort bij wie?”. Anyway! In deze blog neem ik je mee naar de bestemming, onze reis met kinderen en in de voorbereidingen voor de zomervakantie.

De bestemming

Toen ik via Instagram Camping El Delfin Verde tegenkwam, was ik meteen verliefd. De camping kwam over als een prachtige vakantiebestemming met veel activiteiten en mogelijkheden. Uiteraard vroeg ik mijn lieve volgers meteen de hemd van het lijf over deze bestemming. Ik kreeg eindeloos veel berichten met leuke verhalen en foto’s. Check! Wij waren overtuigd en wilden die avond nog boeken. Omdat we deze keer met een groot gezelschap op vakantie gaan, gingen we op zoek naar een accommodatie die zowel binnen- als buiten voldoende ruimte en rust biedt voor een grote groep. Voornamelijk omdat we met drie volwassenen zijn en Mason overdag nog slaapt. Ons oog viel op de Glamping bestaande uit bungalows met twee slaapkamers (4 tot 6 personen) en drie slaapkamers (6 tot 8 personen). Diezelfde avond boekten wij een bungalow tussen de Safari dieren!

Reizen met 2 kinderen

Toen Mila bijna 1 jaar oud was, zijn we met de auto naar Spanje gegaan voor onze eerste campingvakantie. We hadden voor onderweg een hotel geboekt en hebben de reis als prettig ervaren. Uiteraard hebben we af en toe met klotsende oksels in de auto gezeten, maar met speelgoed en mama op de achterbank is het helemaal goedgekomen! Buiten het feit dat reizen met de auto voor een fantastisch vakantiegevoel zorgt, is een auto tijdens een campingvakantie wat ons betreft een must. Bezoekjes aan de supermarkt, dorpjes, steden en aan het strand zijn net ff iets makkelijker te realiseren. Echter zagen we het niet zitten om dit jaar met drie volwassenen + twee kindjes (met giga autostoelen) + bagage in onze auto te rijden, wilden we niet met twee auto’s gaan en was het huren van een busje om mee naar Spanje te rijden veel te prijzig. De opties die overbleven waren met heel het gezelschap vliegen en een auto huren óf gesplitst reizen. Omdat Roy het heerlijk vindt om achter het stuur te zitten en we het fijn vinden om onze bagage met de auto te vervoeren, hebben we voor de tweede optie gekozen. Roy rijdt in zijn uppie naar Spanje en wij vliegen met de kids naar het zonnige zuiden. Deze zomer lenen we de auto van mijn schoonvader omdat onze auto’s te klein zijn voor een autovakantie met ons samengesteld gezin.

Autoreis

Net als twee jaar geleden vergt een lange autoreis wat voorbereiding. Zo is wegenwacht Europa geen overbodige luxe, is het slim om een reservesleutel mee te nemen en moet je in sommige landen alcoholtesten, veiligheidsvesten en een gevarendriehoek in je auto hebben liggen. Daarnaast is een Tolbadge een aanrader. Hiermee kun je makkelijk en snel door tolpoorten heenrijden in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De kosten die je maakt worden simpelweg afgeschreven van je rekening. Ook is een lange autoreis een mooi moment om je autoverzekering te checken. Wat is gedekt? Wat niet? En wat betaal je eigenlijk per maand? Je autoverzekering vergelijken is natuurlijk sowieso een goed idee. Te veel betalen voor precies dezelfde dekking, zit net als een ongeluk in een klein hoekje. Tot slot is het écht belangrijk om je rust te pakken tijdens een lange reis. Vooral als je hem net als Roy alleen maakt. Daarom heeft hij – net als twee jaar geleden – een hotel geboekt zodat hij zijn nachtrust kan pakken.

Vliegreis

Ilonka en ik vertrekken een dag later met de kids. Vanaf Eindhoven vliegen we naar noord Spanje. Hier wacht Roy ons op. We hebben er bewust voor gekozen om via Eindhoven te vliegen omdat we het fijner vinden om via een kleine luchthaven te vliegen met onze kinderen. Hoewel ik Schiphol prachtig vind, vind ik het veel te kolossaal. Daarnaast liggen de luchthavens van Rotterdam en Eindhoven gunstiger voor ons. We hebben in totaal drie stoelen gereserveerd achterin het vliegtuig (we houden van overzicht). Mila heeft een eigen stoel en Mason zit bij Ilonka op schoot. Net als vorig jaar zal ik kleine cadeautjes meenemen in het vliegtuig zodat de kids zich kunnen vermaken. Daarnaast kan ik altijd aanraden om iets te snacken te kopen voor in het vliegtuig. Als Mila ineens een driftbui heeft, werkt eten altijd. Een dochter van haar moeder zullen we maar zeggen…

Praktische zaken

Buiten de bestemming en de reis, zijn er een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden voordat je met een kind op vakantie kunt gaan. Zo heeft je kind (ook een baby) een id-kaart of paspoort nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente. Reis je zonder de vader of moeder van het kind, dan dien je het formulier “Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland” in te vullen. Tot slot kun je een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aanvragen zodat je kunt aantonen dat je de moeder of vader bent. Dit document is niet verplicht, maar de rijksoverheid geeft het advies om het wel aan te vragen (ook als je op vakantie gaat met je partner). Het document kan vooral belangrijk zijn als je naar landen op vakantie gaat waar strenge grenscontroles zijn.

Bagage

Dán is het tijd om onze koffers in te pakken! Tijdens de vliegreis nemen wij drie stuks handbagage en twee buggy’s mee. Buggy’s die uit één deel bestaan en maximaal 10 kilo wegen mogen mee tot de gate. Vet handig voor onrustige kindjes of om te gebruiken als wagen voor je handbagage! Onze handbagage zal voornamelijk bestaan uit luiers, verzorgingsproducten, extra kleertjes, speelgoed en elektronica. Het vervoer van de rest van onze bagage zoals kleding, zwemspullen, strandlakens, verzorgingsproducten, spullen voor de kinderen, autostoelen en campingspul zal Roy voor zijn rekening nemen.

Wij hebben er zin in!

Wellicht proef je het enthousiasme in mijn tekst!? Ik kan niet wachten om op vakantie te gaan en nieuwe herinneringen te maken met mijn zooitje ongeregeld. Heb je nog tips voor ons of wil je jouw vakantieplannen enthousiasme delen? Laat dan vooral een reactie achter onder deze blog! Ik vind het heerlijk om jullie verhalen te lezen.

PS: deze blog is in samenwerking met autoverzekering.nl tot stand gekomen! Heb je het gevoel dat je geflasht wordt met je huidige verzekering? Vergelijk ze dan vooral en ga voor de goedkoopste autoverzekering – die uiteraard goed genoeg dekt 😉

10 Comments

 • Liese
  28 mei 2019 at 18:38 Reageer

  Wanneer vertrekken jullie richting Spanje?

  • alboe
   28 mei 2019 at 18:41 Reageer

   De exacte vertrekdata houden we in verband met onze privacy liever voor onszelf😁.

 • Jacq
  28 mei 2019 at 19:02 Reageer

  Het is echt een super leuke camping , wij zijn vorig jaar geweest , de glamping is echt geweldig . Daar ontbreekt niets .

 • Denise
  28 mei 2019 at 19:25 Reageer

  Super leuk dat jullie naar die camping gaan ik hoop jullie te ontmoeten en een leuke foto samen te maken met een Super leuke shirt van jullie 😘

 • Lianne
  28 mei 2019 at 20:40 Reageer

  Super leuke tip voor in de toekomst en ik ben gek op Spanje! Ik ben echt fan van vliegen met kind. Dit jaar mag ze voor de 3e keer mee in het vliegtuig. Dit jaar wel 9 uur in plaats van 2,5 uur. We nemen genoeg spelletjes, snacks en kleurspul/stickers mee. Daarnaast hebben we speciaal voor in het vliegtuig een kinderkoptelefoon gekocht en ze kijkt er nu al naar uit om hiermee naar een filmpje te kijken. We gaan binnenkort ook een dagje naar Schiphol om naar vliegtuigen te kijken.. alvast een hele fijne vakantie en geniet met elkaar!!

 • Anouk
  29 mei 2019 at 15:10 Reageer

  Super leuke camping! Voor jong en oud!!!! Dit jaar 2e keer naar deze camping.

 • Hilde Snippe
  31 mei 2019 at 14:07 Reageer

  Fijne vakantie,geniet ervan samen!

 • Hillietjuh
  31 mei 2019 at 14:11 Reageer

  Fijne vakantie,geniet ervan!

 • Elmas
  18 juni 2019 at 17:11 Reageer

  Fijne vakantie, geniet ervan

 • Irene
  18 juni 2019 at 19:44 Reageer

  Leuk om te lezen. Wij gaan dit jaar met onze zoon (dan 10 maanden) en dochter (3 jaar) naar dezelfde camping en in een zelfde soort tent! Voor ons de eerste keer dat we zo ver gaan rijden. Ben er wel een beetje huiverig voor.. maar we trekken er 2 of zelfs 3 dagen voor uit. Lekker op t gemakje.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social