Zoete aardappel curry met witvis

Kim Jacobs - 11/09/2017
zoete-aardappel-curry-witvis

Via allerhande heb ik vorige week een leuk recept ontdekt: zoete-aardappelcurry met witvis. Ik besloot een soortgelijk gerecht te maken en ben er zó enthousiast over dat ik het recept vandaag met jullie deel!

Zoete aardappel curry met witvis

Wat je nodig hebt (3/4 personen):

  • 1 aubergine
  • 4 trostomaten
  • 1 blokje vis bouillon
  • 2 eetlepels Japanse Gomasio (kerrie)
  • 200 ml water
  • 450 gram zoete aardappelen
  • 400 gram pangasiusfilet
  • 300 gram basmatirijst

Stap 1.

Kook de basmatirijst volgende de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Snijd de aubergine in blokjes en bak met wat peper en zout in een scheutje olie. Snijd tussendoor de trostomaten in blokjes.

Stap 3.

Haal de aubergine uit de pan en doe de trostomaten in de pan (je kunt steeds dezelfde pan gebruiken).

Stap 4.

Bak de trostomaten kort. Voeg vervolgens 200 ml water, 1 blokje vis bouillon en 2 eetlepels Japanse Gomasio toe.

Stap 5.

Snijd de zoete aardappelen in blokjes en doe ze bij de trostomaten in de pan, kook het geheel 12 minuten tot de aardappelen gaar zijn (vermijd hoog vuur).

Stap 6.

Snijd de pangasiusfilet in stukjes en doe ze in de pan bij de aardappelen en de tomaten. Kook het geheel zachtjes met de deksel op de pan tot de pangasiusfilet gaar is.

Stap 7.

Voeg tot slot de stukjes aubergine toe en verwarm het geheel. Serveer de rijst en de curry apart.

zoete-aardappel-curry-witvis

zoete-aardappel-curry-witvis-1

Et Voilà! Je hebt een overheerlijke zoete aardappel curry met witvis en basmatirijst op tafel getoverd!

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.