Zó is onze geboortekaartjeslijn ontstaan

Ilonka Smits - 17/04/2018
alboe-geboortekaartjes-hipdesign-1

Toen we vorig jaar een super gezellige e-mail van hipDesign kregen met de vraag of we het tof zouden vinden om onze eigen geboortekaartjeslijn te lanceren dachten we maar één ding: HELL YEAH!! Aangezien ik op dat moment nog zwanger was en we nog op zoek waren naar ons droomkaartje, kwam deze kans precies op het juiste moment. Maar hoe ontstaat zo’n collectie nou eigenlijk? En hoe ziet het proces er achter de schermen uit? In deze blog nemen we je mee vanaf het begin tot het eindresultaat!

Inspiratie opdoen

Regelmatig lezen we in reacties dat dames vinden dat de stijl van Kim en mij veel op elkaar lijkt. En dat is helemaal waar! We houden beiden van een strakke stijl en dit is niet alleen terug te zien in onze huizen, maar ook op ALBOE.nl. We houden niet van felle kleuren, niet van poespas, niet van glitters en niet van drukte. Wat we wél mooi vinden zijn tinten die ons een rustig gevoel geven, denk hierbij aan oudroze, mintgroen, okergeel en babyblauw. Qua designs houden we van stipjes, pijlen, vierkantjes, hartjes, driehoekjes en strakke lijnen. Maar ondanks onze voorliefde voor strakke designs, vinden we het wel belangrijk dat een geboortekaartje lief en kinderlijk is. Babyfoto’s en dieren vinden we bijvoorbeeld erg schattig. Zo viel mijn oog tijdens onze zoektocht op een geometrisch hertje en ook Stefan was meteen fan!

Brainstormen met hipDesign

Met een lijstje met wensen en een stapel geboortekaartjes ter inspiratie reisden we af naar het hoofdkwartier van hipDesign. Daar werden we ontvangen door een inspirerend damesteam met ieder hun eigen specialiteit. Ze ontwerpen namelijk niet alleen geboortekaartjes, maar ook trouwkaarten, uitnodigingen en zelfs prachtige rouwkaarten. Het was fascinerend om te zien hoe snel de dames onze wensen en vele ideeën concreet wisten te maken. Ook introduceerden ze allerlei toevoegingen waarmee we de kaartjes nét iets extra’s konden geven. Denk aan houten hartjes, houten sterretjes en strikjes. Na het zien van deze details wist ik meteen dat een houten hartje echt iets voor ons zou zijn!

Na de brainstorm kregen we een rondleiding in de drukkerij. Daar hebben we het proces van het printen, inpakken en versturen van de kaartjes gezien. Dat is een booming business kan ik je vertellen! In de drukkerij worden dagelijks duizenden kaartjes gedrukt!

alboe-geboortekaartjes-5

Het ontwerpen, Evy van hipDesign vertelt:

Omdat wij elke dag zelf inspiratie zoeken voor onze nieuwste kaartjes is het heel erg leuk en fijn om eens van anderen inspiratie te ontvangen!

De inspiratie van Ilonka en Kim zat vol met geometrische vormen, dieren, zwart/wit en watercolor. Watercolor zijn we dol op en is nog steeds heel erg populair. Geometrische vormen zijn al langere tijd helemaal hot maar dat hadden we nog niet bij onze geboortekaartjes, dus dit vonden we zeker een goede aanvulling voor onze website!

Watercolor is heel zoet en lief, zwart/wit en geometrisch wat stoerder. De uitdaging zat hem dus vooral in de goede balans vinden hierin. Door de geometrische dieren te combineren met zachte tinten krijgt het kaartje toch nog een lieve touch.

Omdat Ilonka en Kim aangaven dat het vooral niet té zoet mocht worden hebben we de kaartjes, die vooral bestaan uit watercolor, afgemaakt met zwarte spetters en gouden accenten. Hierdoor zijn alle kaartjes samen mooi in balans!

Het resultaat

In februari hebben we de eerste designs per post ontvangen. Alle kaartjes waren mooi ingepakt in een bijpassende envelop met een strik. Zoals je begrijpt was het een feestje om ze uit te mogen pakken! Het was liefde op het eerste gezicht kan ik je vertellen. En toen ik tot slot ons eigen geboortekaartje zag, kon ik het niet droog houden. Het was zó bijzonder om ons eigen kaartje vast te houden en ineens realiseerde ik me dat ik bijna moeder zou worden…

Benieuwd naar de kaartjes en de stijl van onze collectie? Hieronder hebben we onze favoriete kaartjes op een rijtje gezet! De gehele ALBOE x hipDesign lijn met nog meer dieren en designs vind je hier.

geboortekaartjes-alboe-blog-10

Wil je graag een proefdruk bestellen van een kaartje uit onze collectie of een ander kaartje? Dat kan! Je krijgt een mooi pakketje met alle voorbeelden van de envelopkleuren, de papiersoorten én je ziet je kaartje voor het eerst in het echt!

x

Ilonka, Kim & team hipDesign

1 comment

  1. De kaartjes zijn zo mooi geworden! Echt heel gaaf dat jullie dit samen met HipDesign hebben gedaan. Het is zeker iets om trots op te zijn.
    Bijna jammer dat ik jullie kaartjes voorlopig nog niet nodig heb 😉

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.