Zó gaat een miskraam

Kim Jacobs - 24/01/2018
mommy-talk-miskraam

In onze serie MOMMY TALK kletsen we met mama’s en (hopelijk) toekomstige mama’s over uiteenlopende mamadingen. Met deze serie proberen we samen met stoere vrouwen taboes bespreekbaar te maken en vooral te doorbreken! In de vijfde aflevering kletst ik met Ilonka over haar miskraam. Kijk je gezellig mee?

1 comment

  1. Oh Lon Ik voel zo met jou mee!! In mei is het 2 jaar geleden dat ik mijn miskraam gehad heb. Ik was 8 weken ver maar vruchtje was maar 6.2 weken bij de 1ste echo. De grond onder jou voeten valt weg. Loop je daar buiten bij de gynaecoloog in een wachtzaal met allemaal dikke buiken 🙁 Ik met mijn grote rode ogen voelde me zo bekeken en wou zo snel mogelijk naar buiten weg van alles. Ik leefde op automitische piloot en durfde nog amper onder drukke gelegenheden komen. Zelfs winkelen was al te veel. Toen de miskraam om gang kwam viel het eerste 2u nog mee maar daarna wat een hel! Gewoon weeën en zoveel bloed…Al die pijn voor zo’n klein kindje…Ondertussen ben ik mama geworden van een jongen die nu 9 maanden is. Vrij kort na de miskraam terug zwanger geworden en die zwangerschap moet normaal als een roze of blauwe wolk zijn maar nu helemaal niet ik wou mij niet hechten bang dat ik het kindje terug moest afgeven en bij alles dacht ik dat het mis ging zijn…Zelfs al voelde ik hem bewegen ..Nu hij geboren is nog banger om hem te moeten loslaten niet normaal! Ik denk nog regelmatig terug aan die tijd omdat we zo kort terug zwanger waren heb ik het nooit echt kunnen verweken of een plekje geven. Er is inderdaad en taboe hierond.. Een miskraam is erg of het nu je eerste of vierde is het is en blijft een kindje. Of je nu nog pril of al in latere termijn zwanger bent het verlies is even erg…En dat vergeten er ook veel! Ik heb vaak mogen horen van je hebt er al 2 ! Ja en wat dan nog maakt dat het minder erg? Mag ik hier dan niet om rouwen?

    Ik ben heel blij dat jij jou verhaal gedaan hebt zouden er zo meer mogen doen en hoop dat er nog mensen jou voorbeeld volgen want dit taboe moet worden doorbroken! Als het over zwanger worden gaat is er niets taboe maar vanaf het mis gaat word alles in de doofpot gestoken en vind je amper tot niets informatie over hoe en wat..

    Geniet nog van de laatste weken Ilonka ben zo benieuwd naar jullie zoontje!!
    Vele groetjes van uit België

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.