Willen wij een tweede kindje?

Laat ik beginnen met te zeggen dat het krijgen van een kindje niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Afgelopen jaren heb ik ontzettend veel mensen leren kennen die moeite hebben met zwanger raken of die na jaren proberen hebben geaccepteerd dat hun kinderwens wellicht nooit uit zal komen. Terwijl dit zich aan de ene kant van mijn leven afspeelt, word ik aan de andere kant doodgegooid met vragen over een eventuele tweede zwangerschap. Zodra ik in de vlogs bezig ben met Mila’s nieuwe kamer, ziek ben of een craving heb naar een specifiek gerecht krijg ik eindeloos veel vragen over een vermeende zwangerschap. Daarom geef ik in deze blog antwoord op de brandende vraag: willen wij een tweede kindje?

Tweede kindje. Ja of nee?

Vanaf het moment dat Mila er was wist ik het zeker: dit wil ik nog een keer! Na een geweldige bevalling en een heerlijke kraamtijd besloot ik om weer te beginnen met de pil. Ik ging met de kinderwagen naar de apotheek, haalde zes strips voor een halfjaar en dacht op de terugweg “na deze strips stop ik er weer mee!”. Ook Roy vond dit een prima idee. Iets met een roze wolk ?

Hoewel ik de gedachte van twee kindjes kort na elkaar nog steeds geweldig vind, begon ik na vijf strips toch te twijfelen. Een eigen bedrijf opzetten in combinatie met een babytje bleek drukker dan verwacht. Daarnaast realiseerden we ons dat het voor mij onwijs druk zou gaan worden omdat Roy komende jaren erg veel weg is voor werk. Ik zeg uiteraard niet dat het daarom onmogelijk is, maar wij hebben er voorlopig wél voor gekozen om het bij één kindje te houden.

Voordelen?

Nu deze beslissing een plekje heeft gekregen, zijn we stiekem heel erg blij en zien we een hoop voordelen. Zo genieten we enorm van de één op één tijd met Mila, hoef ik mijn werktijden maar om één kindje heen te plannen en kan ik me volledig focussen op haar.

De toekomst?

We hopen dat we ooit een tweede kindje mogen krijgen. Maar zoals eerder beschreven is dit niet altijd vanzelfsprekend. Indien het lukt lijkt het ons geweldig om een broertje of een zusje te mogen verwelkomen zodra het voor Mila tijd is om naar school te gaan. Wij zien dit als een mooie timing omdat we komende jaren graag al onze aandacht aan Mila willen schenken en omdat het ons leuk lijkt om het babyavontuur na een iets langere tijd opnieuw te beleven. We zijn immers nog jong (vijfentwintig en zesentwintig) en zien het zeker zitten om weer terug in de luiers te gaan wanneer we er klaar voor zijn! Hiermee creëren we uiteraard een leeftijdsverschil waardoor de kinderen steeds in andere levensfases zullen zitten, maar dit is voor ons geen reden om onze kinderwens te overhaasten. Je weet immers toch niet wat de toekomst brengt. Wie weet spelen de kindjes niet graag met elkaar en vinden ze het juist irritant om gemeenschappelijke vrienden te hebben. Je weet het toch niet…

Uiteraard ben ik heel benieuwd hoe jullie kinderwens eruit ziet!? Wil je graag één kindje of meerdere kindjes? En hoe denk je over een groter leeftijdsverschil?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social