Wat ik NIET mis aan zwanger zijn

Vorige week schreef ik een blog over wat ik mis aan zwanger zijn. In die blog vertelde ik dat ik de schopjes, de mooie ronde buik, de nesteldrang en de voorbereidingen op de komst van onze baby af en toe erg mis.

Vandaag ga ik het anders aanpakken, deze keer ga ik namelijk vertellen wat ik NIET mis aan zwanger zijn. En eerlijk is eerlijk, deze lijst is een stuk langer dan de lijst met dingen die ik WEL mis.AdvertentieLearn more

Plassen, plassen en nog eens plassen

Tijdens de gehele zwangerschap moest ik ongeveer honderd keer per dag plassen. En nee, ik overdrijf niet. Zodra ik naar het toilet was geweest, moest ik gelijk weer plassen. Ik hield er bij elk toiletbezoek dus rekening mee dat het twee keer feest zou zijn. Lieve hemel, wat ben ik blij dat mijn blaas nu weer wat meer ruimte heeft…

Extra kilo’s

Hoewel elke kilo die ik ben aangekomen het meer dan waard was, moet ik zeggen dat ik het behoorlijk moeilijk vond toen de weegschaal aangaf dat ik ruim vijftien kilo zwaarder was dan vóór de zwangerschap. Gelukkig ben ik alle extra kilo’s al bijna kwijt, hier vertel ik binnenkort meer over!

Positiekleding

Hoewel ik super enthousiast ben over het bestaan van positiekleding (het zit namelijk heerlijk), moet ik zeggen dat ik het geweldig vind dat mijn “normale” kleding weer past. Strakke high waist broeken, korte tops en strakke blouses. Wat heb ik mijn kledingstijltje gemist zeg!

Gelukkig bestaat er ook leuke positiekleding! Deze denim dungaree komt van Mamalicious. (hier was ik 31 weken zwanger)

Ongevraagde opmerkingen en adviezen

Mijn nummer één irritatiepunt tijdens de zwangerschap? Ongevraagde opmerkingen en adviezen. Via Facebook, in de supermarkt, op straat, in de stad, in restaurants, overal vlogen de (goedbedoelde maar ongevraagde) opmerkingen en adviezen me om de oren. Horror bevallingsverhalen, ervaringen van een verre nicht van een wildvreemde in de supermarkt of verhalen over kraamzorg van ruim twintig jaar geleden. Ik zat er als zwangere vrouw niet op te wachten…

Wachten, wachten, wachten

Het bekende mama-cliché is echt waar: de tijd vliegt! Mila is inmiddels al tien weken oud en mijn bevallingsverlof is bijna voorbij, wat is het snel gegaan. Ondanks dat ik het niet leuk vind dat de tijd zo snel gaat nu Mila er is, moet ik zeggen dat ik blij ben dat het wachten op de bevallingvoorbij is. Wachten tot de volgende vruchtbare periode, wachten tot de eerste echo, wachten tot de volgende afspraak bij de verloskundige, wachten tot de bevalling. Geduld is niet mijn sterkste punt.

Wijntjes en eten

Tijdens de zwangerschap heb ik geen druppel alcohol gedronken en geen dingen gegeten die eventueel schadelijk kunnen zijn voor een baby. Hoewel dit tijdens de zwangerschap supergoed te doen was, was het heerlijk om na de zwangerschap weer een wijntje te mogen drinken en rauwe vis te mogen eten. Al die eetbeperkingen mis ik dus echt niet!

Wijntjes en hapjes, dit heb ik écht gemist tijdens de zwangerschap!

Hormonen

Janken om de kleinste dingen, alles verkeerd opvatten en altijd mega emotioneel zijn. De zwangerschap was een rollercoaster van emoties voor mij. Wat ben ik blij dat ik nu weer helder kan nadenken en beter kan relativeren.

Tillen en dragen

Dit klinkt voor sommigen misschien gek, maar ik vind het heerlijk dat ik weer mag sjouwen met zware tassen, dozen en spullen. Ik vond het vreselijk dat ik tijdens de zwangerschap alles aan mijn vriend, familie of vrienden moest overlaten.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie ervaringen! Zijn er dingen die je mist aan zwanger zijn? Of ben je blij dat het voorbij is?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social