Wat ik leuk vind aan jong moeder zijn

De gemiddelde leeftijd waarop een Nederlandse vrouw moeder wordt, is 31 jaar. Dit maakt mij, een jongedame van 25 jaar met een baby van 3 maanden oud, officieel een jonge moeder. En dat vind ik behoorlijk cool! Benieuwd waarom? Hieronder vertel ik wat in mijn ogen de voordelen zijn van jong moeder worden.

Voordelen van jong moeder zijn

Jong van geest

Ik ben een overenthousiaste stuiterbal die stiekem dol is op barbies, lego en ander speelgoed. Of dit te wijten is aan mijn leeftijd of aan mijn karakter, dat weet ik niet. Maar ergens denk ik dat het absoluut te maken heeft met het feit dat ik pas net uit mijn tienerjaren kom.

Jonge opa’s en oma’s

Mijn ouders zijn 50 en 56 jaar oud, fietsen honderden kilometers per maand (wielrennen) en zijn ontzettend jong van geest. Het idee dat mijn ouders nog heel wat jaren te gaan hebben, geeft mij een ontzettend fijn gevoel. Ook mijn schoonouders zijn pas 53 en 52 jaar oud.

Overal waar ik kom ben ik “lekker jong”

Omdat ik relatief jong moeder ben geworden, word ik overal als “lekker jong” beschouwd. Bij de verloskundige, in het ziekenhuis, in restaurants en in de winkels zeggen mensen steeds dat ik lekker jong ben. Heerlijk om te horen toch!?

Fit en Vitaal

Begrijp me niet verkeerd! Ik beweer absoluut niet dat vrouwen die ouder zijn dan ik niet fit en vitaal zijn. Echter merk ik wel degelijk dat mijn jonge lichaam behoorlijk snel is hersteld na de zwangerschap en de bevalling. Ook vond ik dat mijn bevalling lichamelijk super goed te doen was. Sterker nog, het was een eitje! Mijn bevallingsverhaal vind je uiteraard op onze blog.

Mijn leven begint net

Hoewel ik een enorme carrière tijger ben, hebben we ervoor gekozen om vóór de start van mijn carrière aan kindjes te beginnen. Heb ik hierdoor minder ervaring, rust en zekerheid dan mama’s met een succesvolle carrière? Absoluut! Of ik dit erg vind ? Nee, totaal niet! Ik zie de combinatie van jong moeder zijn en de start van mijn carrière juist als een mega uitdaging. Mijn leven begint net en ik vind het geweldig om dit met mijn dochter mee te mogen maken.

Hoe ervaren jullie dit mama’s? Ben je jong moeder geworden? Zo ja, wat zijn volgens jou de voordelen en de nadelen? Of heb je juist gewacht omdat je eerst carrière wilde maken, wilde reizen, de juiste man niet had gevonden of omdat het nog niet mogelijk was? Ik ben super benieuwd!

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social