Voedingsschema baby: 11 maanden oud

In dit artikel deel ik het voedingsschema van onze baby van 11 maanden oud. Wij zijn vanaf 4 maanden begonnen met het aanbieden van groente en fruit. Echter was Mila er op deze leeftijd duidelijk nog niet klaar voor. Daarom hebben we ervoor gekozen om toch te wachten tot 6 maanden. In het begin moest ze erg wennen aan het eten en ging het moeizaam, maar vanaf 7 maanden is alles goed gekomen. Inmiddels houdt Mila ontzettend van eten en lust ze werkelijk ALLES.

Voedingsschema baby

08.00 uur

We beginnen elke ochtend met een flesje melk. Mila krijgt 180 cc water met 6 scheppen voeding.

09.00 uur

Rond 09.00 uur eten we samen een ontbijtje. Mila krijgt 1x spelt boterham met boter (halvarine), jam (zonder toegevoegde suikers), cottage cheese (geweldige structuur voor een baby!) of pindakaas (light versie).

10.00 uur

Om 10.00 uur eten we fruit. Mila krijgt meestal 1x appel, peer, banaan, mango of kiwi.

13.00 uur

Na Mila’s ochtendslaapje gaan we lunchen. Mila krijgt 1x spelt boterham met beleg (zie hierboven), omelet of bananen pannenkoek. Na het eten drinkt Mila een flesje melk (180 cc water met 6 scheppen voeding).

15.00 uur

Rond 15.00 uur is het tijd voor een bakkie. Mila krijgt nog geen thee, maar wel water of Wicky water met Fruit. Uiteraard hoort hier iets lekkers bij. Meestal krijgt Mila biologische gepofte maisknabbels (4x) van Ella’s Kitchen of van een ander vergelijkbaar merk.

18.00 uur

Na haar middagdutje krijgt Mila een vers babyhapje met rijst, pasta, aardappel, cous cous of zoete aardappel, groenten en soms vlees. Ik maak hapjes voor 3 dagen en bewaar porties in de diepvries. Qua verhouding gebruik ik voor een bulk babyhapjes ongeveer 150 gram rijst/pasta/aardappel, 150 tot 200 gram groenten en 100 gram vlees. Als er geen vlees in het hapje zit, gebruik ik extra groenten. Op onze blog deel ik regelmatig recepten voor babyhapjes.

19.00 uur

Om 19.00 uur krijgt Mila haar laatste flesje (180 cc water met 6 scheppen voeding). Daarna is het bedtijd en slaapt Mila tot ongeveer 07.30 uur.

Uiteraard ben ik ook super benieuwd naar het voedingsschema van jullie kleintjes! Deel het vooral in een reactie onder deze blog.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het Γ©chte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social