Vegetarische erwtensoep met tomaat

Kim Jacobs - 10/12/2018
vegetarische-erwtensoep-recept-alboe

Mila is dol op soep. Een grote pan verse groentesoep is dan ook dé perfecte manier om een grote lading groenten bij onze peuter binnen te krijgen. Deze keer heb ik een vegetarische erwtensoep met tomaat geïmproviseerd die erg lekker was. Tijdens het koken – toen ik alle ingrediënten zonder na te denken met elkaar combineerde – vreesde ik dat de soep voor geen meter zou smaken. Gelukkig was de soep een groot succes en absoluut voor herhaling vatbaar!

Vegetarische erwtensoep met tomaat

Wat je nodig hebt (voor +/- 4 porties):

  • Cherry tomaten (250 gram)
  • Diepvries doperwten (450 gram)
  • Tomatenpuree (70 gram)
  • Bouillonblokjes (2 stuks)
  • Knoflookpoeder
  • Curry kruiden
  • Kurkuma
  • Bieslook
  • Zeezout
Stap 1.

Kook de doperwten een paar minuten, giet ze af en pureer ze.

Stap 2.

Pureer de cherry tomaten en doe ze samen met de gepureerde doperwten en 250 ml water in een pan.

Stap 3.

Breng het geheel langzaam aan de kook.

Stap 4.

Voeg 2 bouillonblokjes toe en check of je de soep dun genoeg vindt. Zo niet, voeg extra water toe.

Stap 5.

Voeg 1 blikje tomatenpuree, knoflookpoeder, curry kruiden, kurkuma en (zee)zout naar smaak toe. Roer het geheel door elkaar, kook de soep nog eventjes en proef vervolgens of je hem kruidig genoeg vindt. Zo niet, voeg extra kruiden naar smaak toe.

Stap 6.

Voeg tot slot nog wat bieslook toe.

Eet smakelijk!!

mila-vegetarische-erwtensoep-alboe

PS: benieuwd naar ons kook-avontuur en naar Mila’s reactie op onze geïmproviseerde erwtensoep met cherry tomaatjes? Je ziet het vanaf minuut 8.41 in vlog 171!

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.