Tosti’s en panini’s: gezond of ongezond?

Veel mensen denken dat tosti’s en panini’s ongezonder zijn dan normale belegde broodjes en boterhammen. Hoewel ik enigszins begrijp waar dit idee vandaan komt, de gesmolten kaas die er soms langs de zijkanten uitdruipt ziet er immers niet bepaald gezond uit, moet ik zeggen dat een tosti of panini niet ongezonder is dan een normale boterham met kaas. Het enige verschil is dat een tosti of panini wordt gegrild, er verandert dus niets aan de calorieën die erin zitten.

Tips voor een gezonde tosti of panini

Je kunt een tosti of panini zo gezond maken als je zelf wilt. Als je kiest voor twee witte boterhammen met twee plakken 48+ kaas en een flinke portie salami, dan ga je niet voor de meest bewuste keuze. Ben je benieuwd hoe je een tosti of panini kunt maken die wèl gezond is? Hieronder heb ik een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.Learn more

  1. Ga voor bruinbrood of volkorenbrood, hierin zitten meer vitamines, mineralen en voedingsvezels dan in witbrood
  2. Gebruik magere kaas. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor magere smeerkaas, 20+ kaas of geitenkaas
  3. Ga voor magere vleeswaren, zoals: rookvlees, ham, kipfilet, kalkoenfilet, fricandeau en casselerrib
  4. Voeg een vetarm extraatje toe, zoals: tomaat, ui, prei, aubergine of paprika
  5. Ook lekker en bewust: een tosti of panini met avocado en geitenkaas
Panini met 20+ kaas, kalkoenfilet en tomaat.
Tosti van bruinbrood met 20+ kaas en kipfilet.

Al met al kunnen we zeggen dat het een fabel is dat tosti’s en panini’s minder gezond zijn dan normale broodjes en boterhammen. Wel is het een feit dat je een tosti of panini niet moet laten aanbranden. De zwarte, aangebrande stukken bevatten namelijk ongezonde stoffen.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social