Sunseeree runt haar eigen beauty bedrijf

Sunseeree (29) is mama van twee, vlogt over haar leven als moeder, is onze make-up goeroe én runt haar eigen bedrijf aan huis; Beauty By Sunseeree. Een ambitieuze power mama, wij houden ervan! Maar hoe doet ze het? Hoe houdt ze alle ballen hoog, wat motiveert haar, hoe combineert ze haar leven als mama met haar eigen onderneming en wat zijn haar passies? In dit interview vragen wij Sunseeree het hemd van het lijf!

Wanneer wist je dat je moeder wilde worden?

Op mijn zestiende leerde ik mijn man Mike kennen. Een jaar later ging ik het huis uit en verhuisde ik van Alkmaar naar Etten-Leur voor de liefde. In der loop der jaren wist ik gewoon dat hij de vader van mijn kinderen zou gaan worden. We waren vroeg gesetteld en opeens werd het idee van een gezin starten heel mooi. Het leek mij geweldig om moeder te worden. Mike heeft altijd geroepen dat hij voor zijn dertigste vader wilde worden. Op een gegeven moment zegt iets van binnen dat je er klaar voor bent. Toen ik drieëntwintig jaar oud was werd ik voor de eerste keer moeder van onze dochter. Daarna “kriebelde” het ergens voor gezinsuitbreiding. Ik had het gevoel dat ik spijt zou krijgen als ik niet naar mijn gevoel zou luisteren. Wat een geluk, want in 2014 toen ik zesentwintig jaar oud was werd ons zoontje geboren. De nesteldrang is inmiddels weg en ons gezin is compleet!

Wat vind je het mooiste aan moeder zijn?

Het mooiste vind ik de liefde die je als moeder mag ontvangen van je kinderen. Het is ook zo bijzonder om ze door de jaren te zien groeien en ontwikkelen. Je herkent veel van jezelf en het is hilarisch om te zien wat voor actie’s ze elke dag uithalen en gekke dingen ze zeggen.

Wat vind je zwaar/minder leuk aan moeder zijn?

Het zwaarste vind ik de gebroken nachten en de strijd die we vaak om 02:00 uur nog moeten aangaan. Onze kinderen zijn nu vijf en drie jaar oud, maar komen elke nacht uit bed omdat ze naast ons willen slapen. De jongste zet het op een huilen als het niet mag en dochterlief is vaak om 05:30 uur al wakker. Van slaaptekort kan ik best chagrijnig worden. Elk kind gaat diverse fases door en laat onze kinderen nu ook nog een pittig karakter hebben. Als ze niet willen luisteren of grenzen aan het opzoeken zijn eist dat veel energie, waardoor je je af en toe net een politieagent voelt. Opvoeden vind ik dan ook echt een uitdaging. Bovendien heb ik geen familie in de buurt wonen waar ik lekker kan aanschuiven voor het eten of die even kunnen oppassen. Mijn man werkt fulltime dus het huishouden en de verzorging van onze kinderen komt voornamelijk op mij neer. Als ik dan op een stuk speelgoed trap of een bende onder de tafel zie terwijl ik net heb schoongemaakt ben ik iets minder blij. Maar ook dat hoort bij moederschap. Hoe ik het vol hou? Zoveel mogelijk proberen loslaten, positief denken en niet perfectionistisch zijn. Oh en een beetje humor is ook handig.Ach ja, #momlife haha.

Wanneer besloot je om te beginnen met Beauty By Sunseeree?

Sinds 2011 ben ik in het blog en Youtube wereldje terecht gekomen. Ik heb onwijs veel plezier gehad. Maar hoe leuk ik de online wereld en het werk ook vind, mijn hart ligt bij de beauty branche. Ik kon het niet meer negeren en moest gewoon doen waar ik goed in ben en waar mijn passies liggen. Nu de kinderen iets ouder zijn voelt het als de perfecte tijd om het eindelijk op te pakken. Ideaal als ze (straks) op de basisschool zitten. Vol bruisende energie ben ik de uitdaging aangegaan en run ik nu mijn eigen bedrijf; Beauty by Sunseeree.

Waar komt jouw passie voor beauty vandaan?

Als klein meisje pakte ik al de make-up van mijn moeder en kreeg van haar de vrijheid om hiermee te experimenteren. Mijn moeder was zelf ook schoonheidsspecialiste. Niet gek dat ik zo jong in de beautywereld terecht ben gekomen en mijn passie voor uiterlijke verzorging heb ontwikkeld. Ze deed niet moeilijk over cosmetica gebruik dus ik had op tienjarige leeftijd al geverfd haar, eyeliner en lipgloss. Ik kan er intens van genieten om mensen in de watten te leggen en mijn passies te delen. Ik geloof dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven, maar vooral dat je jezelf niet moet vergeten. Je bent het waard om verwend te worden en quality time met jezelf geeft rust, maakt je mooi en doet stralen. Met dat motto, een positieve vibe en persoonlijke aandacht wil ik graag mijn klanten van dienst zijn.

Maakt het moederschap het ondernemen lastig?

In mijn situatie kan het soms best lastig zijn. Ik heb geen familie in de buurt wonen die even kunnen oppassen. Mijn man werkt fulltime en naast dat ik werk als online influencer en schoonheidsspecialiste, gaat het huishouden en de verzorging van de kinderen gewoon door. Ik probeer tussendoor wel te werken op de computer. Echter denken de kinderen daar vaak anders over. Er komt veel bij kijken als je een eigen bedrijf runt. Het is altijd puzzelen met diverse activiteiten en improviseren met de tijd, maar het komt wel goed. Go with the flow!

Lukt het om de balans tussen werk en gezin te bewaren?

Ik heb lang geworsteld om de balans te bewaren. Dit kan frustrerend zijn, want je wilt als moeder het beste voor je kinderen en ze alle aandacht geven. Maar het huishouden moet ook gebeuren en geld moet gewoon verdiend worden. Soms voel ik me schuldig en onzeker. Aan de andere kant krijgen ze alle liefde die ik te bieden heb, komen ze niks tekort en doen we leuke dingen met ons gezin. Zolang we gelukkig zijn is er niks aan de hand.

Wat motiveert jou om all the way voor je eigen onderneming te gaan?

Het geeft zoveel voldoening en blijdschap als klanten tevreden zijn met mijn diensten. Ik wil graag “the feel good vibe” overbrengen en mensen alle aandacht geven die ze verdienen. Ik heb een eigen manier van werken en omdat ik nu mijn eigen schoonheidssalon run, krijg ik nog meer energie en motivatie om ervoor te gaan. Ik wil graag mensen inspireren, mijn familie trots maken en iets moois opbouwen wat ik later kan doorgeven aan mijn kinderen.

Heb je tips voor mama’s met carrière dromen?

Jazeker! Als je eenmaal weet wat jouw talent is en van je passie je werk wilt maken, zou ik je adviseren om duidelijke doelen op te stellen. Brainstormen is erg fijn om bepaalde dingen helder te krijgen. Wie ben je? Waar sta je voor? Wat wil je uitstralen? Wat wil je bereiken? Hoe zie je jezelf over een jaar? Durf groots te dromen en geniet van de weg ernaartoe, want hier leer je ontzettend veel van. Zoek op Facebook groepen die bij jouw doel passen. Hierdoor kun je tips, inspiratie en ervaringen delen. Maak een moodboard als reminder zodat je weet waar je het voor doet. Wat trouwens ook handig is, is om webinars of online workshops te volgen over relevante onderwerpen. Steeds leer je meer om stappen vooruit te komen richting jouw doelen. Geef niet op, maar draai niet door! Werk hard, maar vergeet ook niet te ontspannen. Vind je balans en wees niet bang om anderen om feedback of hulp te vragen. You can do it!

Sunseeree en Kim

PS: meer info over behandelingen vind je op de site van Beauty by Sunseeree.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social