Sinterklaas met een dreumes

Op zondag 19 november kwam Sinterklaas aan in onze gezellige haven. Samen met Mila’s vriendjes Isis (3 jaar) en Aiden (1,5 jaar) zijn we een kijkje gaan nemen. Terwijl Isis het hartstikke spannend vond om de Sint te zien, waren Mila en Aiden niet echt onder de indruk. Aiden heeft gedurende de intocht heerlijk geslapen in de buggy en Mila heeft vragend om zich heen gekeken. Later die middag zijn we naar een klein Sinterklaasfeest gegaan. Daar wilden de kids niet eens in de buurt van Sint en Piet komen. Kortom: de kennismaking met Sinterklaas en onze dreumes was niet echt spectaculair.

Tóch vinden wij Sinterklaas een ontzettend gezellig kinderfeest en hebben we besloten om dit jaar voor de allereerste keer Sinterklaas te vieren met onze dreumes. Roy en ik zijn beiden vrij op vijf december en willen er een feestje van maken. Overdag gaan we kruidnoten bakken, ’s middags (als Mila slaapt) spelen papa en mama voor hulppiet en ’s avonds gaan we uitpakken en gourmetten! Omdat we rekening houden met Mila’s ritme, beginnen we rond half vijf zodat ze na het uitpakken kan eten en vervolgens op tijd naar bed kan.

Schoentje zetten en knutselen

Bij de gastouder heeft Mila allerlei leuke knutselwerkjes voor de Sint gemaakt en haar schoentje gezet met de andere kindjes, mega schattig! Thuis hebben we nog geen schoentje gezet omdat ze het simpelweg nog niet begrijpt. Wel hebben we een tekening gemaakt voor de Sint en draaien we af en toe Sinterklaas liedjes.

Sinterklaascadeautjes

Hoewel we Mila’s eerste Sinterklaas klein wilden houden, hebben we stiekem best veel cadeautjes voor haar. Van kleine cadeautjes voor in het keukentje tot een grote ijscokar. En dan werden we deze week ook nog eens door Fisher-Price verrast met de Little People Dierenverzorgingsboerderij. 

Hebben jullie Sinterklaas gevierd met jullie dreumes?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social