Salou | een relaxte vakantie aan de Costa Dorada

Wie denkt aan een vakantie in Salou, denkt waarschijnlijk al gauw aan een vakantie vol zon, zuipen, ziekenhuis. Maar niets is minder waar. Salou is namelijk een super leuke vakantie hotspot voor jong en oud en is daarom één van Spanje’s top-zomerbestemmingen. De lange boulevard met palmbomen (Paseo de las Palmeras), de prachtige stranden, de grote winkelstraat, gezellige restaurants, bars en terrassen zorgen ervoor dat je zeker een topvakantie zal hebben! Houd je niet zo van luieren? Dan is Salou alsnog een leuke bestemming… Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Barcelona, pretpark, waterpark, watersport, de mooie natuur, een jeep safari of een bezoekje aan een typisch Spaans dorpje? Alles is mogelijk als je voor een vakantie aan de Costa Dorada kiest.

Mijn vakantie in Salou

Dit jaar was voor mij alweer de vierde keer dat ik op vakantie ging naar Salou. Tja wat zal ik zeggen, deze Spaanse badplaats heeft mijn hart gestolen. Deze zomer verbleven mijn vriend en ik via Sunweb in het H10 Vintage Hotel in het centrum van Salou. Het Hotel bevindt zich op ongeveer 400 meter van het strand en de boulevard. Lekker centraal gelegen dus! We hebben deze vakantie gekozen voor volpension, althans dit hoorde automatisch bij de vakantie. Super handig natuurlijk. We konden meestal lekker buiten eten en er was altijd genoeg keuze. Verder was het zwembad, het terras en de animatie allemaal super!

Naast chillen in het hotel hebben we natuurlijk allerlei leuke dingen gedaan! Zo zijn we naar de zoo in Barcelona, de haven van Cambrils, de markt in La Pineda en Salou en het centrum van Barcelona geweest. Daarnaast hebben we natuurlijk lekker gerelaxt aan het strand, zijn we vaak uit eten gegaan en hebben we heerlijk geshopt.

(Salou v.l.n.r.) 1. het strand – 2. de lange boulevard – 3. de avondmarkt van Salou – 4. cocktails op het terras! – 5. churros – 6. prachtig uitzicht over zee – 7. het park in het centrum – 8. relaxen op het strand! – 9. ijsjes eten op het strand – 10. sfeervolle straat in Salou – 11. palmbomen op de boulevard – 12. de haven van Salou

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social