Verse tomatensoep is heerlijk als lunch of met een pistolet in de avond, vooral lekker nu de koudere dagen officieel begonnen zijn. In dit artikel vertel ik hoe je stap voor stap verse tomatensoep kunt maken die ook nog eens caloriearm is.
Verse Tomatensoep
Geen zin in tomatensoep uit blik of uit een zak?Β Volg onderstaande stappen en ga voor vers en bewust!L
Wat je nodig hebt:
- groente bouillonblokje, opgelost in 500 ml warm water
- 1 kilo tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 koffielepel tijm
- 2 koffielepels peterselie
- zout (Aromat) naar smaak
- peper naar smaak
- hakmachine
- staafmixer
- kookpan
Stap 1.
Snijd de tomaten in 8 stukken, snijd de ui in 4 stukken en maak de teentjes knoflook schoon.
Stap 2.
Maak de tomaten, ui en knoflook klein in een hakmachine, hierna is alles gepureerd. Doe het geheel daarna in een kookpan en zet de pan op middelhoog vuur.
Stap 3.
Los het bouillonblokje op in 500 milliliter kokend water en doe dit bij de gepureerde groenten.
Stap 4.
Doe de tomatenpuree in de pan en roer het geheel goed door.
Stap 5.
Voeg de tijm en de peterselie toe aan de soep.
Stap 6.
Ga met de staafmixer door de soep tot het een gladdere substantie wordt.
Stap 7.
Maak de soep op smaak met peper en zoutΒ (Aromat)Β en verwarm deze nog even goed door.

Eet smakelijk!