Deze week heb ik een leuk en super lekker recept voor jullie dat je kunt eten als je op de kilootjes wilt letten. Met dit recept ben je wel wat langer bezig, maar het is absoluut de moeite waard en leuk om te maken als je eters op bezoek krijgt! Dit recept voor risotto met spinazie en paddenstoelen is gebaseerd op 4 personen.
Risotto met spinazie en paddenstoelen
Wat je nodig hebt:
- 2 rode uien
- 200 gram risotto rijst
- 1 koffielepel olijfolie
- 120 ml prosecco
- peper en zout
- 1 l groente bouillon
- 400 gram oesterzwammen
- 200 gram winter paddenstoelen melange
- 200 gram kastanje champignons
- 6 bosuien
- 500 gram verse bladspinazie
- 40 gram parmezaanse kaas
- wokpan
Stap 1.
Snipper de rode ui, snijd de bosui in ringen en snijd de oesterzwammen, winter paddenstoelen melange en kastanje champignons in stukjes.
Stap 2.
Bak de rode ui met de risotto rijst in 1 koffielepel olijfolie, blus dit af met de prosecco en laat dit op laag vuur verdampen.
Stap 3.
Maak het geheel op smaak met peper en zout en doe stukje bij beetje de groentebouillon in de pan erbij. Wacht steeds met bijvoegen van de bouillon tot de vorige scheut helemaal opgenomen is. Blijf constant roeren tot de rijst na ongeveer 25 minuten gaar is (het kan zijn dat je niet alle groentebouillon nodig hebt).
Stap 4.
Doe de verse bladspinazie – 5 minuten voor de eindtijd van de risotto rijst – in de pan erbij en roer dit goed door tot het geslonken is.
Stap 5.
Voeg ook de oesterzwammen, winter paddenstoelen melange, kastanje champignons, bosui en de parmezaanse kaas toe. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten rusten met de deksel op de pan.


Et Voilà! Je risotto met spinazie en paddenstoelen is klaar!