Vandaag deel ik één van mijn favoriete recepten met jullie, namelijk: lasagne met kipgehakt en tomaat. Het gerecht is makkelijk om te maken, vult goed en is lager in calorieën omdat we kiezen voor kipgehakt.
Lasagne met kipgehakt en tomaat
Wat je nodig hebt (3 tot 4 personen):
- 350 gram kipgehakt
- Lasagnebladen
- 6 tomaten
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 ui
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 125 ml crème fraîche light
- Knoflook
- Olijfolie
- 250 gram mozzarella
Stap 1.
Verwarm de oven op +/- 200 graden
Stap 2.
Bak het kipgehakt in 2 eetlepels olijfolie tot de kip helemaal wit is
Stap 3.
Snijd de ui in kleine stukjes, maak de knoflook fijn, snijd de prei in kleine stukjes en bak alles mee met het kipgehakt
Stap 4.
Snijd de courgette in blokjes en bak de courgette vervolgens mee met het kipgehakt mengsel
Stap 5.
Voeg de crème fraîche light, het kleine blikje tomatenpuree en wat peper en zout (naar smaak) toe en breng het geheel zachtjes aan de kook
Stap 6.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes
Stap 7.
Vet de ovenschaal in met olie of boter
Stap 8.
Vul de ovenschaal met het kipgehakt mengsel, de lasagnebladen en de tomaten. Begin en eindig met een laagje saus
Stap 9.
Doe de lasagne ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven en snijd ondertussen de mozzarella in plakjes
Stap 10.
Na +/- 20 minuten haal je de lasagne uit de oven en leg je de plakjes mozzarella op de lasagne, hierna doe je de lasagne nog ongeveer 15 minuten in de oven
Eet smakelijk!
