Recept: ham-prei-salade

We beginnen de week gezond met een lekker, makkelijk en snel recept, namelijk: verse ham-prei-salade. Kant-en-klaar salades voor op brood lijken vaak gezond, maar zijn in werkelijkheid een stuk minder verantwoord omdat er veel ongezonde ingrediënten zoals mayonaise in zitten. Vandaag vertellen wij hoe je een super simpele salade kunt maken die lekker, gezond en verantwoord is!

Wat je nodig hebt (2 personen)

  • 2x prei
  • 150 gram hamblokjes
  • 125 gram crème Fraîche light
  • Peper en zout
  • 1 Ciabatta brood

Stap 1.
Indien je kiest voor afbakbrood begin je met het voorverwarmen van de oven en het bakken van het brood.

Stap 2.
Was de prei, snijd de stengels eraf, snijd de prei over de lengte doormidden en snijd hem vervolgens in kleine ringen.

Stap 3.
Doe de stukjes prei, 150 gram hamblokjes, 125 gram crème Fraîche light en peper en zout naar smaak in een schaal en hussel alles door elkaar.

Let op: wij hebben voor dit recept twee kleine preien gebruikt. Indien je grote preien hebt aangeschaft moet je stap 3 op gevoel doen. Begin met de hamblokjes en 125 gram crème Fraîche light en voeg de prei daarna toe voor een goede verhouding.

Als je alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is je ham-prei-salade al klaar! Je kunt de salade in een schaaltje serveren of het brood opensnijden en beleggen.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social