Recept: ham-kaas broodjes bladerdeeg

Ham-kaas broodjes zijn lekker als lunch, hartige avondsnack en ook leuk als hapje tijdens een feest. In deze blog vertel ik hoe je deze makkelijke lekkernij kunt maken.

Ham-kaas broodjes met bladerdeeg

Wat je nodig hebt:

  • pakje bladerdeeg (deze vind je in het vriesvak van de supermarkt)
  • kaas (de dieet-dames kunnen het beste kiezen voor 20+ kaas)
  • ham
  • ei
Stap 1.

Begin met het voorverwarmen van de oven. Ik gebruik een heteluchtoven en verwarm hem op 200 graden.

Stap 2.

Leg de bladerdeeg vellen op een schoon aanrecht, met de poederige kant naar beneden, zodat ze even kunnen ontdooien. Als ze nog bevroren zijn is het niet makkelijk om ze dubbel te vouwen en dicht te maken.

Stap 3.

Leg een lapje ham en kaas in het midden van het bladerdeeg. Zorg dat je een randje van minstens 1 centimeter bladerdeeg naast je beleg leeg houdt, zo kun je straks de bladerdeeg goed dicht maken.

Stap 4.

Vouw de bladerdeeg dubbel en zorg dat het beleg goed in het midden blijft liggen, zodat de randen rondom alléén uit bladerdeeg bestaan (er mag dus geen kaas of ham doorheen komen).

Stap 5.

Pak een vork en duw met de vork de bladerdeeg randen op elkaar, dit zorgt ervoor dat de smeltende kaas in het ham-kaas broodje blijft zitten. Daarnaast creëer je met de vork speelse streepjes aan de zijkant van je broodje.

Stap 6.

Leg de ham-kaas broodjes op een stuk bakpapier op je ovenrek en doe het geheel +/- 30 minuten in de oven. Kijk tussendoor een paar keer hoe het met de broodjes gaat, zodat ze niet aanbranden.

Stap 7.

Na ongeveer een halfuurtje kun je de ham-kaas broodjes uit de oven halen. Laat ze even afkoelen en daarna kun je gaan genieten!

Tip:

wil je dat de broodjes een mooie glans krijgen? Besmeer ze dan, voordat ze in de oven gaan, met ei. Dit zorgt voor een mooi glanslaagje.

Let op:

bladerdeeg heeft een poederige kant en een gladdere/plakkende kant. Persoonlijk gebruik ik de gladde kant als binnenkant en de poederige kant als buitenkant. Hierdoor plakken de hapjes niet tegen elkaar en blijft het bladerdeeg niet aan je vingers plakken.

Ga je liever voor een broodje met minder calorieën? Check dan zeker de recepten cottage cheese salade en ham-prei salade!

Lusten jullie ham-kaas broodjes en bak je weleens met bladerdeeg?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social