Recept: gevulde puntpaprika met kipgehakt

Deze week heb ik een makkelijk en leuk recept voor jullie dat erg laag in calorieën is. Je kunt het gerecht zowel als lunch en als diner nuttigen. Doe er ’s avond een portie rijst of een portie aardappelen uit de oven bij, en je hebt een feestelijke maaltijd op tafel getoverd.

Gevulde puntpaprika met kipgehakt

Wat je nodig hebt:

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 halve courgette
  • 1 rode ui
  • 250 gram kipgehakt
  • Mozzarella light
  • olijfolie
  • paprikapoeder, peterselie, knoflook, peper en zout

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2.

Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je de courgette en ui in blokjes en de Mozzarella in plakjes.

Stap 3.

Kook de puntpaprika’s vijf minuten in een grote pan met kokend water.

Stap 4.

Doe een scheut olijfolie in een pan en bak het kipgehakt gaar. Vervolgens voeg je de ui, courgette en de kruiden toe en bak je het geheel tot alle groenten gaar zijn.

Stap 5.

Leg de gekookte puntpaprika’s op een bakpapiertje op het ovenrooster. Daarna vul je de paprika’s met het kipgehakt mengsel. Tot slot verdeel je de plakjes Mozzarella over de gevulde paprika’s.

Stap 6.

Zet het ovenrooster met de gevulde puntpaprika’s 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Et Voilà! Je gevulde puntpaprika’s met kipgehakt en courgette zijn klaar!

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social