Recept: cottage cheese salade

Ben je vaak inspiratieloos als het gaat om broodbeleg? Wij hebben hier regelmatig last van en zijn daarom op zoek gegaan naar de lekkerste homemade salades voor op je boterham. Vorige keer deelde we een recept dat we hebben geleerd van de overbuurvrouw van Kim, een heerlijke ham-prei salade. Deze keer blijven we wederom dichtbij huis, het recept dat we vandaag met jullie delen kreeg ik namelijk van mijn lieve buurvrouw. Een frisse cottage cheese salade met komkommer en radijsjes.

Cottage cheese salade met radijs en komkommer

Het recept dat we vandaag met jullie delen is makkelijk om te maken, laag in calorieΓ«n en ook nog eens lekker. Geschikt als gezond ontbijt, lunch en ook lekker als bijgerecht.L

Wat je nodig hebt:

  • 200 gram cottage cheese
  • halve komkommer
  • 10 radijsjes
  • peper
  • Aromat

Stap 1.
Indien je kiest voor afbakbroodjes, begin je met het voorverwarmen van de oven en het bakken van de broodjes.

Stap 2.
Doe 200 gram cottage cheese in een schaal.

Stap 3.
Snijd de komkommer en de radijsjes in kleine stukjes. Hieronder zie je hoe klein wij ze gesneden hebben.

Stap 4.
Mix alle ingrediΓ«nten door elkaar in de schaal.

Stap 5.
Maak de salade op smaak met wat peper en Aromat.

Stap 6.
Snijd de broodjes open en doe de frisse cottage cheese salade erop. Super simpel, een kind kan de was doen!

Tip: als je sla aan het geheel toevoegt, heb je een heerlijke, frisse salade als bijgerecht.

Wil je meer recepten zien en ben je benieuwd naar wat wij zoal eten? Op de pagina voeding en recepten vind je allerlei leuke artikelen over eten, eten en nog eens eten!

Nu zijn wij natuurlijk benieuwd of jullie dit recept ook gaan proberen? Ben je ook verslaafd aan cottage cheese? Of vind je er niks aan?

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het Γ©chte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social