Q&A over mijn leven als blogger en vlogger

Omdat ik merk dat er erg veel vragen zijn over het leven van een blogger en vlogger, besloot ik om via mijn Instagram een oproep te plaatsen voor een Q&A over mijn blog en vlog. Na enkele minuten stroomden er al tientallen reacties binnen, super leuk! Hieronder vind je de antwoorden op de vragen over mijn carrière als blogger en vlogger.

Mijn leven als blogger en vlogger

Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

Als zeventienjarig meisje kwam ik via de meidensite Girlscene.nl voor het eerst in aanraking met fashionblogs. Toen wist ik het meteen: dit wil ik ook! Ik begon een modeblog genaamd All About The Style. Op deze blog heb ik vanaf 2009 tot en met 2015 over fashion, outfits en persoonlijke stijl geschreven.

All About The Style in Fashionista magazine

Waarom ben je begonnen met vloggen?

Toen All About The Style eind 2015 veranderde in ALBOE.nl, besloot ik een YouTube kanaal voor onze blog te maken. Op dit kanaal plaatsten we DIY video’s en interieur filmpjes. Eind november 2015 kwam ik erachter dat ik zwanger was van ons eerste kindje, ik besloot om over mijn zwangerschap te gaan vloggen en vanaf dat moment is de liefde voor het maken van video’s ontstaan.

Wat vindt je vriend van je carrière als blogger en vlogger?

Mijn vriend staat 100% achter mijn carrière. Hij vindt dat ik moet doen wat mij gelukkig maakt en hij wordt vrolijk van de positieve energie die ik van mijn werk krijg. Echter is mijn vriend geen blog- of vlogman en heeft hij er bewust voor gekozen om buiten beeld te blijven. Hier heb ik uiteraard respect voor.

Hoe vind je het dat mensen je herkennen in het dagelijks leven?

Als je begint met bloggen en vloggen, moet je je realiseren dat je privéleven ineens niet zo privé meer is. Dat je herkend wordt op straat, dat is een risico van het vak. Ik realiseer me al vanaf het begin dat dit erbij hoort en vind het eerlijk gezegd wel gezellig om kijkers en lezers te ontmoeten!

Wat vind je zo leuk aan vloggen?

Het vertellen van een verhaal, dat vind ik het leukste wat er is. Voorheen deelde ik mijn verhalen enkel via artikelen op onze blog. Maar nu we een YouTube kanaal hebben, kan ik mijn verhalen en ervaringen delen door middel van video content. Wat mij betreft is dit veel persoonlijker, spraakmakender en kan ik via video beter een boodschap overbrengen. Daarnaast vind ik het geweldig dat ik door de vlogs een hechte band met onze kijkers kan opbouwen. Ik word elke week dan ook super blij van alle reacties en gesprekken die ik heb met kijkers.

Hoelang blijf je nog bloggen en vloggen?

Net als kranten, tijdschriften, radiozenders en tv-programma’s, horen blogs en vlogs steeds meer bij de media. Sterker nog, blogs en vlogs zijn de nieuwe media. Daarom zie ik wel degelijk toekomst in mijn vakgebied en verwacht ik hier nog jaren mee door te kunnen gaan.

Foto’s maken voor ALBOE.nl

Krijg je als vlogger veel negatieve reacties?

Wij vinden positiviteit erg belangrijk. Daarom proberen we elke blog en vlog een positieve smaak mee te geven, ook als het om minder leuke dingen gaat. Tot op heden hebben we weinig tot geen negatieve reacties gekregen. Of dit te wijten is aan onze eigen positiviteit, dat weten we niet. Maar we hopen dat ALBOE.nl zo positief en gezellig mag blijven als het nu is!

Hoe houd je het vol om elke week een vlog te maken?

Vloggen is ontzettend intensief en tijdrovend. Je bent elke dag aan het filmen, denkt bij elke situatie meteen aan de camera en het editen kost mega veel tijd. Het is écht een 24/7 job! Hoe ik het vol houd? Door alle leuke reacties en interactie met de kijkers, krijg ik ontzettend veel energie van vloggen! Daarnaast vind ik het geweldig om door middel van video een verhaal te vertellen. Creatief bezig zijn en positiviteit houden mij enthousiast!

Wat voor werk deed je hiervoor?

Ik heb commerciële economie gestudeerd en ben na het behalen van mijn diploma aan de slag gegaan als internet marketeer. Dit klinkt voor de meesten een beetje wazig, maar het komt erop neer dat ik verantwoordelijk was voor alle online marketing activiteiten. Teksten schrijven, samenwerkingen organiseren, reclame maken, nieuwsbrieven creëren, de vindbaarheid in Google verbeteren en dat soort zaken! Dit vakgebied ligt heel dichtbij mijn huidige carrière als blogger en vlogger.

Hoe verdien je je geld als blogger en vlogger?

Als blogger en vlogger verdien ik mijn centjes met advertenties, banners, campagnes, advertorials en samenwerkingen met merken. Veel mensen vragen zich af hoe dit werkt. Mijn simpele redenatie? Vergelijk het met tv, radio en tijdschriften. Een radiospotje, tv-reclame en een advertorial in een tijdschrift zijn immers ook niet gratis ?

Had je ooit verwacht dat je vlogs zo bekend zouden worden?

Nee! Dit had ik nooit verwacht. Het voelt nog steeds als een onwerkelijke droom die is uitgekomen.

Wat vind je ervan dat je heel Mila’s leven op internet deelt?

Uiteraard delen wij niet héél Mila’s leven op internet. Poep, plas, spuug, bloot en stomme dingen die tegen haar gebruikt kunnen worden, zal je nooit terugzien in de vlogs. Wat de beelden van Mila betreft, zijn wij heel kritisch en delen wij alléén dingen die wat ons betreft niet schadelijk zijn voor haar imago.

Wij proberen met onze blogs en vlogs zoveel mogelijk positiviteit uit te stralen

Welke vlog camera gebruik je?

Momenteel gebruik ik de Sony Handycam HDR-CX405. Dit is een ontzettend fijne vlog camera, echter merk ik dat hij tijdens de donkere winterdagen minder geschikt is. Graag zou ik in de toekomst een nieuwe, betere vlog camera aanschaffen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Qua vloggen doe ik simpelweg wat goed voelt. Ik deel mijn leven zoals het is, ben 100% mezelf en edit mijn vlogs op mijn eigen manier. Dit geldt eigenlijk ook voor mijn Instagram en onze blog. Ik vertel wat ik wil vertellen, maak foto’s van dingen die ik mooi vind en deel wat ik wil delen. Voor het creëren van content ga ik dus niet op zoek naar inspiratie.

Hoe kan het dat je zo goed met apparatuur en programma’s om kunt gaan?

Tijdens mijn opleiding, stages en carrière als internet marketeer heb ik ontzettend veel geleerd over websites, systemen en programma’s. Daarnaast heb ik een goede vriend die ontzettend veel weet over apparatuur en het nabewerken van foto’s. Mijn gouden tip voor jullie? Stel veel vragen, door mijn nieuwsgierigheid ben ik duizend keer wijzer geworden.

Wie is je favoriete blogger en vlogger?

Door mijn mega drukke dubbelleven als carrière tijger en mama, heb ik super weinig tijd om blogs te lezen en vlogs te kijken. Echter maak ik elke week tijd voor de vlogs van Kelly Caresse, De Huismuts en Anna Nooshin. Dit zijn mijn favoriete YouTube vrouwen!

Ben je anders gaan leven om de vlogs interessanter te maken?

Even tussendoor: dit vind ik de allerleukste vraag!!

Nee, ik ben niet anders gaan leven voor de vlog. Ik doe wat ik doe en ga waar ik normaal ook ga. Wel moet ik toegeven dat ik vaker wegga sinds ik thuis werk. Dit doe ik niet voor de vlog, maar omdat ik anders erg vaak thuis ben. Hierdoor voel ik mij lichtelijk opgesloten.

Vind je het raar om tegen de camera te praten?

Eerst wel, nu totaal niet meer! Toen ik in 2009 begon met bloggen, durfde ik dit niet met mijn omgeving te delen. Ik was bang voor negatieve reacties en onbegrip. Na jarenlang geheimzinnig doen over mijn blog, ben ik totaal omgeslagen. Tegenwoordig vlog ik overal en roep ik van alle daken dat ik trots ben op ALBOE.nl.

Ik in de modejury van Grazia, hoe cool !?

Dit waren alle vragen over mijn leven als blogger en vlogger. Onder de Instagram foto stelden een paar meiden nog wat inhoudelijke vragen over het beginnen van een blog, het onderhouden van een blog/vlog en over blog-tips. Daarom heb ik besloten om hier binnenkort een apart artikel over te schrijven. Heb je nog brandende vragen? Laat ze hieronder achter in een reactie!

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social