Positiekleding tips (ook mét curves)

Wie mijn vlogs afgelopen maanden heeft gezien weet dat ik tijdens de zwangerschap behoorlijk heb gestoeid met kleding. Vooral tijdens het tweede trimester was de struggle groot. Mijn buik begon zich steeds meer te onthullen en mijn kleding werd langzaamaan te klein. Tijd voor positiekleding! Iets waar ik stiekem al weken naar uit had gekeken omdat ik alléén maar goede verhalen over zwangerschapsbroeken met stevige buikbanden had gehoord. Een fijne zwangerschapsbroek vinden was dan ook geen probleem. Van jeans tot jogging-achtige broeken, binnen een mum van tijd hingen ze allemaal in mijn kast. Maar man man man, wat was het lastig om complete looks samen te stellen. Aan de ene kant wilde ik graag mijn babybuik showen, maar aan de andere kant vond ik het erg lastig om mezelf open te stellen voor strakke kleding. Daarnaast had ik het gevoel dat alle folders, flyers en outfit foto’s die ik tegenkwam gefocust waren op zwangere vrouwen met maatje 36. In deze blog deel ik mijn ervaringen en tips die ik alle zwangere vrouwen zonder en vooral mét curves wil meegeven.

Mijn positiekleding tips

Zwangerschapslingerie

Kleden tijdens de zwangerschap begint bij het begin: lingerie. Want ook wat je onder je kleding draagt moet comfortabel zijn en goed passen. Mijn ultieme tip? Ga voor een zwangerschapsbh die meegroeit met je borsten, goed past en vooral lekker zit. De eerste maanden heb ik een reguliere bh gedragen. In principe hartstikke prima. Maar sinds ik een speciale zwangerschapsbh draag, realiseer ik me pas hoe fijn ze eigenlijk zijn. Mijn zwangerschapsbhheeft extra brede schouderbanden met een soort kussentjes erin die voor extra steun zorgen. Dit kan ik wel gebruiken! Ik ben tijdens de zwangerschap namelijk van cup F naar cup G gegaan!

Zwangerschapsbroeken

Toen ik eenmaal een zwangerschapsbroek met een stevige buikband had gepast, wilde ik niet anders meer. Wat zitten die dingen lekker!! Je hebt ze in allerlei soorten, kleuren en maten. Persoonlijk ben ik dol op donkere skinny broeken met banden die mijn babybuik volledig bedekken. Broeken met een lage band of die zelfs onder de babybuik eindigen vind ik persoonlijk totaal niet fijn. Zodra ik het gevoel heb dat mijn broek afzakt krijg ik de kriebels en sta ik onbewust de hele dag mijn broek omhoog te hijsen.

Tipje: het fijne van een positiebroek is dat ze met je meegroeien door de elastische buikband. Als je aan het begin van het tweede trimester een zwangerschapsbroek gaat kopen en het gevoel hebt dat de band nog een beetje los zit, houd er dan rekening mee dat de groeispurt waarschijnlijk nog gaat komen. Een andere persoonlijke tip is om een jogging-achtige broek aan te schaffen. Vooral tijdens de laatste weken van de zwangerschap had ik enorm veel behoefte aan extra comfort. Daarnaast is je buik na de bevalling meestal niet binnen één dag verdwenen en is het super relaxt om een broek te dragen die ruimte biedt voor je krimpende buikje.

Sweater (link) en broek (link)

Hoe leuk is het om een joggingbroek te dragen die lekker zit en ook nog eens fashionable is!? Deze mooie van Prénatal is zowel leuk voor naar het werk als voor thuis op de bank tijdens het zwangerschapsverlof.

Bovenkleding

Toen mijn shirts, tops, jurken en truien te kort werden besloot ik om over te stappen op positiekleding. Dit klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk was. Ik vond het vinden van mooie bovenkleding in het begin van het tweede trimster namelijk een ramp. Omdat mijn buik nog niet groot genoeg was om als babybuik voor de dag te komen was ik niet klaar voor strakke kleding. Ondertussen voelde ik me in oversized kleding steeds minder comfortabel omdat ik door de veranderingen van mijn lichaam het gevoel had dat ik eruit zag als een blok. Tijdens deze periode heb ik eindeloos veel kleding online besteld en vervolgens weer teruggestuurd tot ik de perfecte items had gevonden. Mijn tip is dan ook om te blijven zoeken tot je (positie)kleding hebt gevonden die lekker zit, goed past en waar je je écht goed in voelt!

Denim look jurk (link)

Als je het net als ik spannend vindt om strakke kleding te dragen, maak je look dan af met een (mouwloos) vest. Omdat het vest losjes rondom je lichaam hangt, valt je babybuik in een strak shirt of strakke jurk extra op en haal je de aandacht weg bij lichaamsdelen die je misschien minder in de spotlights wil zetten. Zo droeg ik tijdens ons ALBOE event een denim look jurk van Mamalicious (stretch uiteraard) in combinatie met een okergeel vest van Prénatal die ook super leuk is om te dragen na de zwangerschap (dit geldt voor de meeste vesten uit positiekleding collecties).

Pronk met je babybuik

De allerlaatste tip die ik wil meegeven is pronk met je babybuik! Ga strakke kleding niet uit de weg. Je draagt leven in je en dat mag gezien worden. Ook als je geen maatje 36 hebt!

Zwangerschaps shirt (link)
Trui (link)
Coltrui (link)

Shopsessie

Benieuwd naar onze shopsessie én de backstage beelden van de zwangerschapsshoot? Je ziet het allemaal in onze nieuwe video.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social