Pangasiusfilet met rijst en groenten

Kim Jacobs - 14/09/2017
recept-pangasiusfilet-rijst-groenten

Vandaag deel ik een heerlijk, bewust en vooral makkelijk gerecht dat zowel als lunch en als diner gegeten kan worden. Het is een recept met één van mijn favoriete vissoorten: pangasiusfilet.

Pangasiusfilet met rijst en groenten

Wat je nodig hebt (2 personen):

  • 200 gram pangasiusfilet
  • 1/2 gele courgette
  • 2 trostomaten
  • 150 gram tuinbonen
  • 1 blokje visbouillon
  • peper & zout of Herbamare zeezout
  • 100 gram ongekookte basmatirijst

Stap 1.

Kook de basmatirijst volgende de gebruiksaanwijzing.

Stap 2.

Snijd de courgette en de trostomaten in kleine stukjes en bak met wat peper en zout in een scheutje olie. Snijd tussendoor de pangasiusfilet in kleine stukjes.

Stap 3.

Voeg de pangasiusfilet en 1 blokje visbouillon toe en doe de deksel op de pan, vermijd hoog vuur.

Stap 4.

Als de vis gaar is, is er wat vocht in de pan gekomen, dit geen probleem! Voeg de tuinbonen toe en doe de deksel weer op de pan.

Stap 5.

Als alle ingrediënten gaar zijn, is je gerecht klaar! Serveer de rijst en het pangasiusfilet mengsel apart.

recept-pangasiusfilet-rijst-groenten

Meer eters of stevige trek? Voeg simpelweg grotere hoeveelheden van de ingrediënten toe.

herbamare-zeezout-recept

Tipje: ik kook tegenwoordig met de heerlijke Herbamare producten die ik cadeau heb gekregen van A.Vogel. Ik ben helemaal verkocht!

2 comments

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.