Onze kerstboom versieren (+ tips)

Kim Jacobs - 12/12/2018
kerstboom-versieren-blog-tips-alboe

Vanaf januari tot november ben ik in de veronderstelling dat kerst me niets doet. Zodra de herfst begint verlang ik terug naar de zomer, kunnen de feestdagen me gestolen worden en zie ik enorm op tegen de korte koude dagen die komen gaan. Tot november aanbreekt en er ineens lampjes in de winkelstraten hangen en kerstspullen in de winkels liggen. Vanaf dat moment komen mijn Christmaholic symptomen weer boven water. Misschien herken je ze? De black-outs na het shoppen, het verliezen van concentratievermogen, de trillende handjes en de stijgende afhankelijkheid van kerstspullen. Zolang de verslaving mijn lever niet aantast en ik mijn werk kan blijven uitvoeren, neem ik de symptomen voor lief en laat ik mezelf lekker gaan. In deze blog neem ik je mee in mijn Christmaholic gekte, zie je hoe wij onze kerstboom versieren, deel ik een aantal handige tips en stel ik onze nieuwe stofzuiger aan je voor.

Kerstboom versieren

Onze (kunst) kerstboom

Dit jaar heb ik bij Van Cranenbroek in Dongen een goedgevulde kerstboom van 210 cm hoog gekocht voor €89,95. Een mooi prijsje voor een kunstboom van dit formaat en een goede investering voor komende jaren als je het mij vraagt! Zoals je op onderstaande foto kunt zien is de doos behoorlijk groot. Het was een enorme uitdaging om het bouwpakket in mijn Ford Ka te krijgen, maar het is gelukt!

bosch-kerstboom-versieren

bosch-kerstboom-versieren-2

bosch-kerstboom-versieren-3

Kerstlichtjes in de boom

Omdat onze nieuwe kerstboom een flink stuk groter is dan onze voorgaande kerstbomen, was ik bang dat we te weinig kerstlichtjes zouden hebben. Gelukkig heeft mijn Christmaholisme zijn voordelen en bleken we zes (!!) lichtslingers op voorraad te hebben. Ik hoor je denken. Waarom heeft ze zes lichtslingers op voorraad? Ik heb werkelijk geen idee en geef de black-outs na het shoppen de schuld 😉 . Terug naar de kerstverlichting! Hiervoor heb ik een aantal handige tips op een rijtje gezet voor je:

 • Begin met checken of de lampjes het doen. Het zou zonde zijn als je de kerstlichtjes uit de knoop hebt gehaald, in de boom hebt gehangen en er vervolgens achterkomt dat ze het niet doen.
 • Werkt de kerstverlichting? Mooi! Nu is het (misschien) tijd om de lichtslingers uit de knoop te halen. Wat ik altijd doe is het uiteinde zoeken, hier de eventuele knopen uithalen, vervolgens ga ik op de grond zitten, hang ik het uiteinde om mijn nek en haal ik links en rechts de knopen eruit tot de lichtslinger als een cirkel om mij heen op de grond ligt. Pak vooral een glas wijn erbij en probeer rustig te blijven, dan komt alles goed.
 • Heb je allerlei verschillende soorten lampjes in huis (groot en klein)? Hang de grote lampjes onderin en de kleine lampjes bovenin.
 • Om meer diepte in de boom te creëren, hang je een aantal lampjes dieper in de boom.
 • Om te zien of de lampjes goed verdeeld zijn en er geen lege plekken zijn, doe je de lampjes aan tijdens het ophangen. Als je vervolgens op een afstandje gaat staan en je ogen iets dichtknijpt – waardoor je waziger gaat zien – kan je nog beter checken hoe de kerstlichtjes verdeeld zijn.
 • Extra tip van Astrid (bedankt voor je reactie!!): wikkel de lampjes na de feestdagen rondom een stuk karton zodat ze volgend jaar makkelijker uit de knoop gaan!

kerstboom-versieren-bosch

Het optuigen van de kerstboom

Nu is het tijd voor het allerleukste gedeelte van het versieren, namelijk het optuigen van de boom met slingers, sneeuw, ballen, diertjes en whatever je in de boom wil hangen! Omdat onze nieuwe kerstboom zoals eerder beschreven een flink stuk groter is, combineer ik dit jaar verschillende kleuren met elkaar. Dit jaar gaan we voor een combinatie van crème, wit, rood en koper. Mijn werkwijze tijdens het versieren is net zo chaotisch als de rest van mijn leven. Ik begin enigszins gestructureerd met de slingers, maar zodra we bij de ballen zijn aangekomen ga ik los en doe ik maar een dotje. Desondanks eindigen we elk jaar met een gezellig versierde boom en heb ik toch een aantal handige tips voor je:

 • Duw de slingers (of whatever je na de lampjes in de boom hangt) iets dieper in de boom zodat je ruimte hebt voor de ballen (of whatever je in de boom hangt).
 • Begin vervolgens met de meest opvallende eyecatchers. Verdeel ze evenredig en ga dan verder met de neutralere versiering.
 • Interieur-technisch raad ik je aan om grote ballen onderin te hangen en kleinere ballen bovenin zodat er een mooi evenwicht ontstaat. Echter zijn bijna al onze ‘bijzondere ballen’ een stuk groter en hebben wij een kleine helper die de ballen graag uit de boom haalt. Daarom hangen wij de breekbare versiering hoger en de kunststof versiering lager.
 • Qua kleuren en combinaties ga ik niets opdwingen. Je moet vooral doen wat je mooi vindt. Houd je van knalroze? Ga dan lekker voor knalroze. Klassiek rood met wit? Leuk! Chique goud met crème? Mooi! Winters wit, blauw en zilver? Cool! Alle kleuren van de regenboog? Ik vind alles best!
 • Vind je de onderkant van de boom spuuglelijk? Ga voor een mand, wikkel er een deken of sneeuwkleed omheen of leg er cadeaus rondom (als de kleintjes er vanaf kunnen blijven 😉 ).

kerstboom-versieren-bosch

kerstboom-versieren-bosch

kerstboom-versieren-bosch

kerstboom-versieren-bosch

Genieten maar!

Na het versieren is het tijd om de ballen laag te houden en lekker te gaan genieten van de versierde boom. Handig en fijn om eerst wel even de vloer te stofzuigen. De kerstboom versieren is een leuk maar intensief klusje dat veel rommel met zich meebrengt. Dit jaar stofzuigen wij super relaxt met de Bosch Unlimited. Onze nieuwe snoerloze stofzuiger waarmee we grenzeloos kunnen stofzuigen door de twee accu’s die erbij zitten. Hierdoor is er altijd eentje opgeladen en klaar om te gebruiken. De stofzuiger en ik zijn helemaal op elkaar ingespeeld en over deze punten ben ik het meest enthousiast:

 • Uiteraard over de 2 accu’s (duh).
 • De accu’s zijn binnen 60 minuten opgeladen en je ziet wanneer ze vol zijn (handig).
 • De accu’s zijn universeel en kunnen ook voor andere Bosch apparaten gebruikt worden (goed argument om een man te overtuigen!).
 • De zuigkracht is net zo krachtig als die van een stofzuiger met snoer (yes).
 • De grote borstel is geschikt voor alle type vloeren (geen gewissel).
 • Tijdens het stofzuigen hoef ik geen knop ingedrukt te houden (fijn voor de vingers).
 • De grote borstel past onder de lage meubels van Mila (geen geschuif meer!)
 • Door de lange opzetstukken kunnen we bij hoge plafonds (zoals op zolder).
 • EN het feit dat hij snoerloos is, is natuurlijke mega fijn (denk bijvoorbeeld aan het stofzuigen van de trap of de auto).

kerstboom-versieren-bosch

kerstboom-versieren-bosch

*Deze blog is in samenwerking met Bosch tot stand gekomen!

7 comments

 1. Wat een mooie boom, echt een goed volle boom. Lang leve de Cranenbroek. Die stofzuiger staat hier trouwens op het lijstje, ik zou echt héél graag een draadloze stofzuiger willen. Volgens mij maakt dat mijn leven makkelijker haha, nu manlief nog overtuigen ;-).

 2. Wat een prachtige boom! en heel herkenbaar.. Dit jaar geen boom, dit jaar geen boom, oké misschien een boom, Emma we gaan een boom kopen ><.

  De lampjes is nooit zo'n struggle gelukkig. Die wikkel ik om een stuk karton waardoor hij zelden nog in de knoop zit.

 3. Wat een prachtige boom! Cranenbroek is ook echt een top winkel. Heb daar vorig jaar ook alles voor in de boom gehaald. De Bosch stofzuiger lijkt me ook echt ideaal.. 🙂

 4. Ik sla dit jaar de kerstboom over, met een grijp grage dreumes en 2 katten die de kerstboom als klimtoestel gebruiken sla ik een jaartje over. Die stofzuiger lijkt me fantastisch, eindelijk niet meer die zware stofzuiger naar boven slepen of vasthouden terwijl ik met mijn andere hand de trap stofzuig.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.