Mijn ochtend routine met een baby

Kim Jacobs - 27/11/2016
ochtendroutine-met-baby

Vandaag heb ik een video op ons YouTube kanaal geplaatst over mijn ochtend routine met een baby van vier maanden oud. In deze video geef ik je een kijkje in mijn leven als mama en zie je hoe wij onze dag beginnen. Deze video is ontzettend vaak via YouTube aangevraagd en was achteraf erg leuk om te maken.

Benieuwd geworden naar de video? Hieronder kun je hem bekijken.

Mijn ochtend routine met een baby

Aangezien mijn ochtend routine zo vaak is aangevraagd, heb ik besloten om hem ook als geschreven artikel op ALBOE.nl te plaatsen. Ik neem je mee vanaf het moment dat de wekker gaat tot het moment dat Mila helemaal klaar is voor de dag.

08.00 uur

We hebben ontzettend veel geluk met Mila’s slaapritme. Ze slaapt al vanaf het begin door en als het aan Mila ligt slaapt ze tot tien uur uit. In principe is dit hartstikke lekker, maar als ik haar te laat wakker maak is ze de hele dag onrustig. Dit is niet goed voor het humeur van onze baby. Daarom zet ik mijn wekker elke dag om 08.00 uur zodat we een vast ritme hebben.

Het eerste wat ik doe als ik wakker word om 08.00 uur is op mijn telefoon kijken. Ik check mijn social media kanalen, mail, WhatsApp en onze blog. Daarna ga ik uit bed, maak ik ons bed netjes en vervolgens ga ik naar beneden.

08.15 uur

Beneden aangekomen zet ik een kop thee en maak ik de eerste voeding voor Mila. Onze baby is op dit moment 4 maanden oud, weegt 6 kilo en krijgt 180 ml water en 6 scheppen babyvoeding.

Mila krijgt haar eerste voeding altijd op ons bed. Ik zet de vitamine D druppels, het flesje en mijn kop thee op het nachtkastje en vervolgens ga ik Mila wakker maken. Mila is een echt klauter aapje, ze ligt elke dag aan de andere kant van haar bed.

Als ik Mila wakker heb gemaakt, haal ik haar uit de schaapjes slaapzak van Prénatal die we elke nacht gebruiken. Deze slaapzak zorgt ervoor dat Mila niet met haar beentjes tussen de spijlen komt en is heerlijk warm!

prenatal-klein-1

Slaapzak met schaapjes van Prénatal

08.30 uur

Voordat Mila de fles krijgt, geef ik haar een schone luier. Het verschonen van Mila is één van de mooiste geluksmomentjes van de dag voor mij. Ze is altijd super vrolijk op haar aankleedkussen en lacht eindeloos naar me.

prenatal-klein-9

Heerlijk geluksmomentje met Mila.

Na het verschonen krijgt Mila 10 druppels vitamine D en haar eerste voeding. Vervolgens knuffelen en kletsen we nog even en daarna leg ik haar terug op bed. Mila slaapt (bijna) elke ochtend twee uur achterelkaar na haar eerste flesje.

prenatal-klein-5

Mila slaapt onder dit prachtige gebreide deken van Prénatal.

09.00 uur

Als Mila op bed ligt, is het tijd om mezelf op te frissen. Vervolgens ga ik naar beneden om te ontbijten en om te werken voor ALBOE.nl. Op dagen dat Mila in bad gaat, ga ik rond 11 uur naar boven om het bad van Mila klaar te zetten. Als Mila niet in bad gaat, laat ik haar slapen tot de tweede voeding van +/- 12 uur.

11.00 uur

Rond 11 uur ga ik de badspullen van Mila verzamelen. Het bad van Mila plaats ik altijd in onze douchecabine, dit vind ik handig omdat ik het water hier makkelijk weg kan laten lopen. Daarnaast hebben we een vierkante wasbak die eenvoudig omgetoverd kan worden tot commode (zie video). Hierdoor kan ik Mila in de badkamer afdrogen, een schone luier geven en aankleden.

prenatal-klein-15

De babyverzorgingsproducten van Naïf zijn echt een aanrader!

11.30 uur

Na het badderen kiezen we een leuke outfit voor baby Mila. Tijdens het opnemen van de ochtend routine video kozen we een prachtig pakje uit de Sweet Petit lijn van Prénatal.

prenatal-klein-4

Mila’s outfit van de dag!

11.45 uur

Na het badderen en omkleden is Mila helemaal klaar voor de dag en gaan we naar beneden voor de tweede voeding. Terwijl ik het flesje van Mila maak, ligt Mila in de box te genieten van haar muziekmobiel van Draakje. De lijn van Draakje is niet alleen leuk voor Mila, maar past ook mooi bij ons interieur!

prenatal-klein-18

Mila in de box.

Tot slot krijgt Mila haar tweede voeding en dan is de ochtend alweer voorbij!

Uiteraard ben ik ook heel benieuwd naar jullie ochtend routine! Hoe laat wordt jouw kleintje wakker? Probeer je een vast ritme aan te houden? Heb je voldoende tijd voor jezelf of heb je je handen vol?

10 comments

 1. Leuk om te zien!!! Schatje is Mila 🙂 En weer zo anders dan hier! Ons zoontje (3 maanden) is rond 6 a half 7 wakker en krijgt dan de fles (gaat wel in de avond om 19 u slapen met rond 23 u voeding die hij half slapend opdrinkt) Is dan wakker tot ongeveer 8, daarna slaapje van 45 min of max 1,5 uur. Dan aankleden (badderen s avonds) spelen, evt nog eventjes terug naar bed om weer 45 min te slapen en dan om 11 u volgende voeding.
  Heel leuk om te zien/lezen hoe dat bij jullie gaat!

  1. Grappig inderdaad dat het bij iedereen anders is. Zo zie je maar, elk kindje is anders. Onze Mila slaapt ’s avonds juist heel slecht. Die vecht elke dag tot 23 uur tegen de slaap, wat we ook doen. Daarom is ze natuurlijk zo lui in de ochtend haha.

 2. Wat is het toch altijd super fijn om met jullie mee te kijken. Ben geen tv mens, dus voor mij geen gtst, Utopia of wat dan ook, maar heerlijk op YouTube en kijken naar Alboe ☺️
  Ik werk zelf in de kinderopvang en twee dagen geniet ik van kindjes van 0 tot 4 jaar. Thuis heb ik 2 super zoons van 11 en 9 jaar oud en zijn nu ‘druk’ om voor Fico, de oudste een geschikte middelbare uit te zoeken.
  Ga zo door lieve Kim en leuke Mila en ik verheug mij nu alweer op donderdag 😘 Sabine

  1. Heel herkenbaar wat je zegt!! Ik kijk ook bijna geen tv en ben altijd op YouTube te vinden. Ik vind het ontzettend leuk dat je elke weer naar ALBOE.nl kijkt en dat je je verheugt op donderdag!

 3. Heerlijk zo’n relaxte ochtend! Mijn zoontje was altijd al te druk om hem rustig in bed te leggen haha! Onze ochtend routine is daarom iets hectischer 🙂

 4. Wat een verschil met onze zoon van 2,5 maand. Ik geef borstvoeding en we hebben geem vast ritme. Ik volg hem vooral en kijk naar honger en moeheidsignalen. Het lijkt me stiekem ook heerlijk eem baby die doorslaapt. Onze zoon komt ongeveer 3 keer per nacht. Desalniettemin vind ik borstvoeding geven wel heel bijzonder. Ik denk dat ik het wil geven tot ongeveer een half jaar. Wij doen nu ook het badje (eigenlijk altijd de tummy tub) in de ochtend, maar veel mensen doen het in de avond. Toch vind ik het in de ochtend fijner, dan zijn ze lekker fris om de dag te beginnen.

 5. Wat een leuk en schattig filmpje! Mijn zoontje is 10 dagen ouder dan Mila en heeft ook elke ochtend een vast ritueel: ’s ochtends rond 06.30h komt hij lekker tussen ons in liggen en slaapt vervolgens nog een klein uurtje en om 07.30h-08.00h krijgt hij zijn eerste (borst)voeding. Dit is ook het moment dat mama een ontbijtkoekje op bed krijgt van manlief 🙂 Omdat mijn zoontje voor zijn eerste voeding meestal ligt te kletsen met zichzelf, is hij het na het voeden al snel zat. Nog even in de box spelen, zodat ik een broodje kan smeren, en daarna een uurtje of 2 slapen. In die tijd kan ik relaxt douchen, aankleden en opmaken. En ik deel je ervaring door lekker te tutten en te lachen op het aankleedkussen, fantastisch!

 6. Wat leuk om te lezen hoe jullie ritme met Mila is! Ons zoontje heeft een heel ander ritme! Hij wordt doorgaans wakker tussen 07:00 – 08:00. Wij gaan hem dan gelijk wassen en aankleden en krijgt vervolgens beneden zijn eerste flesje (sinds kort, heb de eerste 3 maanden bv gegeven). Na 1,5 uur wakker te zijn geweest (dus meestal tussen 08:30 – 09:00 gaat hij weer naar zijn bedje en valt meestal direct in slaap voor zo’n 2,5 uur. Tussen 11:00 en 11:30 is hij meestel wakker en krijgt hij zijn 2de flesje. Tussen 12:00 en 18:00 slaapt hij slecht, meestal hazenslaapjes van 30-45 minuten.. Wel altijd in zijn bedje. Vanaf 17:00 begint hij altijd wat te jengelen/ huilen en geeft daarmee aan dat hij toch wel erg moe begint te worden. Wij proberen meestal wel aan zijn vaste bedtijd te houden. 18:30 gaan wij naar boven en krijgt hij (iedere avond) een lekker warm badje. Na het badje krijgt hij zijn flesje bij ons op bed en vervolgens leggen we hem in zijn bedje. Om 22:30 maken we hem wakker voor zijn allerlaatste voeding en schone luier en geven deze altijd heel stilletjes in het donker, waarna hij direct weer in slaap valt tot de volgende dag aanbreekt.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.