NEW IN: tapijt van Louis De Poortere

In de vorige blog over onze woonkamer make-over heb ik laten zien dat we een salontafel van By-Boo hebben gekocht, een prachtige roze poef van Sofacompany hebben gekregen en allerlei posters bij Desenio mochten uitkiezen. Deze keer staat het make-over artikel helemaal in het teken van ons droom tapijt!

Louis De Poortere

Via Marielle van Furnlovers ben ik in contact gekomen met het mooie merk Louis De Poortere. Een Belgisch merk dat in 1929 werd opgericht door Louis himself. Hij kon op dat moment al rekenen op de ervaring van het familiebedrijf De Poortere Frères, dat stamt uit 1859 en zich bezighield met het fabriceren en verhandelen van textiel. Maar Louis wilde meer! Hij wilde innoveren, zijn horizon verbreden en zo is het ontwerpen van tapijten met Oosterse patronen ontstaan. Hiermee betoverde hij onmiddellijk de Britse markt en is Louis De Poortere inmiddels niet meer weg te denken als wereldspeler. Hoe bijzonder is dat!?AdvertentieLearn more

Ons droom tapijt

Toen Roy en ik ons huis vier jaar geleden hebben ingericht, wilden we alles zo strak mogelijk maken. We kochten witte meubels, een donkergrijze bank, strakke accessoires en een donkergrijs hoogpolig tapijt. We dachten dat deze stijl perfect bij ons zou passen, maar kwamen er al snel achter dat we ons huis toch te kil vonden. Zo begon ons nieuw project: meer warmte en gezelligheid creëren in ons interieur. Met de vloerkleden van Louis De Poortere is deze missie een peulenschil! Ze hebben namelijk een onwijs grote collectie tapijten in allerlei mooie vintage, bohemian en Oosterse patronen.

Voordat ik laat zien welke tapijten favoriet zijn en welk tapijt we uiteindelijk hebben gekozen, show ik voor de allerlaatste keer de before beelden.

KHAYMA – PALE 8668

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de Khayma Pale (8668) zag. Het Oosters ontwerp en de beige tinten geven ons interieur een warme, bohemian uitstraling. Jammer genoeg sloeg de vonk niet over bij Roy en gaat dit mooie tapijt niet in onze woonkamer stralen. De liefde moet immers van beide kanten komen ?

FADING WORLD – ALGARVE 8546

Het Fading Wolrd tapijt (8546) MOEST ik gewoon in ons huis zien. De combinatie van verschillende patronen en kleuren die door elkaar vervagen maakt het tapijt onwijs bijzonder. En laten we eerlijk wezen, hij matcht perfect met onze roze poef en alle accessoires in ons huis. Toch hebben we niet voor dit tapijt gekozen. Roy vindt het roze op roze op roze toch net iets too much en ik ben bang dat ik later spijt zal krijgen als ik voor dit tapijt kies.

MAD MEN – BLACK ON WHITE 8652

Daar is ‘ie dan: de Mad Men Black on White (8652) met het ladder patroon dat Louis De Poortere Jacobs Ladder noemt. Een ladder die bestaat uit rechte en gebroken lijnen, een combinatie die ervoor zorgt dat het strakke kleed stiekem toch niet zo strak is! De lichte kleur breekt ons interieur en laat de donkere bank en alle accessoires beter tot hun recht komen. Wat ons betreft een droom tapijt!

Uiteraard ben ik heel benieuwd welk tapijt jullie het mooist vinden!? Laat het zeker weten in een reactie onder deze blog.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social