Negatieve reacties op YouTube: “Geen haat”

Kim Jacobs - 27/10/2017
negatieve-reacties-youtube-alboe

Soms plaatsen onze kijkers negatieve reacties onder onze video’s. Zo vertelde ik laatst in een vlog dat de tijd sneller lijkt te gaan sinds ik moeder ben, dat Mila baby-af is en dat ik hier soms emotioneel van kan worden. Één van onze kijkers attendeerde mij er onder deze video op dat ik – en ik quote – “niet zo zielig moet doen elke vlog”. Wat ik met dit soort reacties doe? Deze gaan linea recta de prullenbak in. Niemand wordt beter of gelukkiger van dit soort onnodige informatie. Vooral vrouwen die in dezelfde levensfase zitten als ik. Of dit betekent dat ik niet opensta voor kritische reacties? Absoluut niet! Ik vind het goed als onze kijkers kritische vragen stellen, feedback geven en eerlijk zijn.

Negatieve reacties op YouTube

Wat tolereer ik wél?

Reacties met inhoudelijke vragen over mijn werk, onze manier van leven, het opvoeden van Mila en andere zaken zijn meer dan welkom! Ik ben de beroerdste niet en ga graag met dames in gesprek. Wat ik soms echter lastig vind is dat sommige kijkers een oordeel lijken te vellen over zaken waarvan ze slechts beperkt op de hoogte zijn.

Maarja, jij pakt geloof ik alles aan wat gratis is en waar je geld voor krijgt. Je vlogs worden steeds minder leuk om naar te kijken. Begrijp heus dat je er geld mee verdient. Maar je onderscheidt jezelf op deze manier totaal niet. Je bent precies hetzelfde als elke andere blogger/vlogger die precies hetzelfde doet.

Hoewel een minuscuul deel van onze kijkers dit soort negatieve reacties achterlaat, komen ze wel binnen. Wij weten beter. Wij weten dat we wekelijks veel cadeautjes van bedrijven afslaan omdat we anders alléén maar producten unboxen. Wij weten dat we nee zeggen tegen campagnes die niet bij ons passen. Wij weten dat we een shopverslaving hebben en onze aankopen graag met jullie delen. En toch raakt deze kijker een gevoelige snaar. Hoe kunnen wij – terwijl we ons volledig bloot geven en niemand anders zijn dan onszelf – niet onderscheidend genoeg zijn? Gelukkig kan ik na enkele minuten piekeren met opgeheven hoofd een keurig antwoord geven. Want ook deze kijker – die wellicht een verkeerd beeld gekregen heeft – verdient een antwoord op haar vraag.

Sorry dat ik het zeg ook echt geen haat ik kijk jouw filmpjes voordat mila is geboren en het wordt echt met de week saaier.

Om dit soort reacties moet ik stiekem een beetje lachen. Ik tolereer ze omdat ook deze kijker haar mening mag geven, maar het stukje “geen haat” vind ik erg komisch. Ik lees deze term steeds vaker en ik heb het gevoel dat kijkers het toepassen omdat er soms een enorm negatieve vibe op YouTube hangt. Sommige YouTubers worden zelfs dagelijks voor rotte vis uitgemaakt en krijgen een hoop ongegronde kritiek over zich heen.

Je bent super lelijk #geenhaat

Alsof het stukje “geen haat” het achterlaten van een onaardige reactie rechtvaardigt?

Wat tolereer ik niet?

Wat ik echt niet tolereer zijn ongegronde en kwetsende reacties over mijn dochter, familie, vrienden, uiterlijke kenmerken en onze manier van leven. Om een voorbeeld te geven van een behoorlijk heftige reactie die ik heb gekregen tijdens mijn zwangerschapsserie:

Is de baby dood? Ik heb geen zin om het hele saaie filmpje te kijken.

Ik verwijder dit soort reacties niet omdat ze pijn doen, maar omdat ALBOE.nl geen plaats is voor belachelijke uitspraken. Wij staan positief in het leven en willen dit graag voortzetten op al onze kanalen.

negatieve-reacties-youtube

Risico van het vak

Wij hebben ervoor gekozen om content te maken over ons échte leven. Dat niet iedereen zich kan vinden in onze levensstijl, interesses of überhaupt in ons, dat hoort erbij. Dat sommige kijkers – ondanks de ontbrekende klik – toch blijven kijken en het vervolgens nodig vinden om negatieve reacties achter te laten, dat hoort er jammer genoeg ook bij. Gelukkig zijn Ilonka en ik beiden lekker nuchter en realiseren we ons dat het een risico van het vak is. Er zijn ontzettend veel vrouwen die enorm genieten van het kijkje dat wij bieden in ons leven. Dát vinden wij geweldig!!

Nog een laatste om het af te leren 😉

jij bent heel maar dan ook heel dom en mila is liever dan jou ik kijk deze fidio vanvegen mila

33 comments

 1. Logisch dat je die comments verwijderd! Belachelijk dat deze mensen van alles over jullie (en waarschijnlijk ook over anderen) te zeggen hebben. Jullie weten inderdaad beter, dat is wel te zien aan jullie volgers 😊

 2. Echt zo vervelend zulke opmerkingen. Ik kan niet begrijpen dat mensen dit plaatsen. Jaloers? Afgunst? Onzeker? Geen idee, maar vooral niets van aan trekken! Blijf bij jezelf en jullie doen het hartstikke goed! Het rare vind ik, dat die mensen dan wel de vlogs blijven kijken… ga zo door meiden!

 3. ik vind je videos wel heel wel heel erg leuk😊! Ik kijk er altijd heel erg naar uit als je videos online gaan😍! Blijf echt zo door gaan! Ook vind ik je blog heel erg leuk💕!

 4. Ik volg jullie verhalen met plezier. En word juist vrolijk van alle positiviteit.
  Zit niet niet te wachten op negatieve reacties, dan kan ik net zo goed het nieuws lezen. Altijd opmerkingen.
  Volg het dan niet zou je denken.

 5. Dit slaat toch nergens op.!! Ik vind jou blog/vlogs echt super leuk en totaal niet saai. Dat zulke mensen der zijn. Ik mag er graag naar kijken en sta zelf om 6uur op om naar te kijken. Zulke mensen zijn gewoon jarloers en kunnen het gewoon niet hebben.. jullie weten het beter en laat jullie niet gek maken door zulke mensen !! Jullie zijn geweldig !!

 6. Hoi kim, ik begrijp je volledig. Het is sowieso niet leuk om zulke reacties te krijgen maar jij kan er niks aan doen je filmt wat je op dagen doet en als mensen dat niet leuk vinden moeten ze maar gewoon iets anders gaan kijken!😂

 7. Mensen denken tegenwoordig alles te kunnen zeggen op social media. En een aantal zijn ook echt niet normaal maar, die laatste daar moet je toch om lachen?

 8. Ik kan begrijpen dat je dit soort reacties ook verwijdert. Als ik een Vlog/blog bekijk zit ik eigenlijk ook niet op dit soort reacties te wachten. Het is zo ontzettend knap dat jullie je leven bloot durft te geven. Maar wat ik dan ook echt niet begrijp is, waarom als het je niks intresseert kijk je dan? Ontvolg iemand en klaar. Ik kijk graag naar je dagelijkse leven met alle momenten die daar bij horen 🙂

 9. De anonimiteit van het internet maakt het een stuk makkelijker om je mening te plaatsen onder een video/blog. Een negatieve reactie plaatsen is dan ook zo gedaan. Dat is helaas hoe het gaat tegenwoordig. Een comment plaats ik alleen als ik iets wil vragen/toevoegen.
  Ik heb veel plezier aan het kijken van je blog/video’s. Ik vind Mila een prachtig meisje en jullie hele leuke personen om naar te kijken. Het is heel leuk dat jullie ons een kijkje geven in jullie leven. Heb er ook wel wat aan gehad, mijn zoon wordt volgende week een jaar, Mila loopt daarom wat voor. Herkenning is dus iets wat ik wel prettig vind.

  Ga vooral zo door, weet dat er mensen zijn die het leuk vinden wat jullie doen.

 10. Wat ik me afvraag als ik negatieve reacties krijg is, waarom heeft die persoon dan de video gekeken en vervolgens ook niet direct op het kruisje geklikt of naar een andere video, maar ook nog de moeite genomen om een reactie voor je achter te laten. Dat zijn dus 9 van de 10 keer volgens mij echt mensen die zich vervelen, niks beters te doen hebben en zich dan maar tot hobby hebben gemaakt om negativiteit rond te spuien op het internet. Ik zag laatst een video van Annic van Wonderen hierover, en sindsdien delete ik ook gewoon lekker negativiteit van mijn kanaal. Precies wat je zegt, kritiek of een mening hebben mag. Maar het hoeft niet lelijk te worden.

 11. Ik vind het juist superleuk om jullie te volgen. Zodra er weer een video online is moet ik hem gelijk kijken. Ook mijn dochter van 1,5 is fan van jullie en kijkt graag mee! Ik snap werkelijk niks van die negatieve reacties. Waarschijnlijk jaloers en afgunst. Groetjes melanie

 12. Nooit geweten en gezien dat er zulke negatieve reacties geplaatst worden! Ik kijk altijd met erg veel plezier en kan niet wachten tot de volgende vlog.. meestal plaats ik geen reactie maar vind het ect te belachelijk voor woorden. Als mensen het niks vinden kijk dan niet, ga lekker een taart bakken of iets.. voor Kim en ilonka, ga vooral zo door! Ben trots op wat je al bereikt hebt en kijk verder de toekomst in, ga naar daar waar je wilt zijn en blijf vooral dicht bij jezelf! Kim je bent een fantastische moeder twijfel daar alsjeblieft nooit aan! Je doet wat je moet en kan doen voor Mila en ze ontwikkeld zichzelf geweldig goed en ze lijkt af en toe d’r moeder achterna te gaan en zelf te gaan vloggen(ik lig altijd dubbel als Mila van alles gaat vertellen, ik weet af en toe alleen niet wat ze bedoelt😂🙈) en ilonka ik weet zeker dat je een geweldige moeder gaat zijn! En tuurlijk jullie maken ook fouten net als ieder ander mens. Gelukkig maar!! Anders zou ik me denk ik zwaar depressief voelen met 2 perfecte vrouwen😂🙈 (Jezus dit is n lang verhaal geworden)🙈🙈

 13. Er zijn altijd mensen die overal commentaar op hebben. Maar net wat je zegt zet het van je af en ga door met wat je leuk vind. En er zijn genoeg mensen (waaronder ikzelf) die met veel plezier naar jullie vlogs kijken en blogs lezen. Keep up the good work!! En vooral Enjoy

 14. Inderdaad blijf bij jezelf! Ik en met mij heel veel anderen genieten nog wekelijks van jullie leuke vlogs en blogs. Ga daar vooral mee door! Dikke knuffel voor jullie 😘

 15. Jammer dat het zo moet. Ik snap niet dat mensen het dan kijken als ze er blijkbaar niet echt van genieten. Ik kijk al anderhalf jaar en ik ben jullie vlog zo dankbaar. Aangezien ik niemand in mijn directe omgeving heb met kinderen is het voor mij een zeer eenzame periode geweest tijdens mijn zwangerschap en de eerste maanden. Dankzij deze vlog heb ik veel informatie gewonnen. Ik geniet er nog steeds van.
  Bedankt!

 16. Wow…wat een heftige reacties zeg! ‘ is je baby dood?’ Noujaaaa wat naaar !! Zulke types lekker blokke en geen aandacht aan besteden. Ik zelf vindt hardstikke leuk om Na jou en Mila te kijken! Zelf Omdat ik ook moeder ben van een Meisje van bijna 4 maandjes oud. JE bent een top Moeder & vlog vooral lekker door!! Dikke knuffel Bibi xxx

 17. Wow, ik schrik echt van sommige reacties. Waarom doen mensen dit? Volgens mij zijn het mensen die niks beter te doen hebben dan andermans leven beoordelen. Goed dat je hier een artikel over hebt geschreven en dit onder de aandacht heb gebracht ( ook al had dit eigenlijk niet moeten gebeuren )

 18. Ik vrees er altijd wel mensen zullen zijn die iets negatief te zeggen hebben over een ander en hun levensstijl die hun zelfs focussen op een bepaald persoon die zich “kwetsbaar” opstellen door hun zo bloot op sociale media te tonen … die kwetsen ze , vernederen ze , breken ze af … Waarom reageren die mensen zo?! Jaloezie , zijn ze zelf ongelukkig?
  Ik snap niet waarom naar blogs en vlogs kijken om dan zo grof en ongevoelig en kritisch te zijn.
  Jullie zijn wie jullie zijn is het leven dan altijd party en weet ik wat nog allemaal?!
  En wil je niet meer kijken volgen voor wat reden ook stop dan maar trap niet na en doe iets anders waar je wel voldoening in vind.
  Ok iedereen heeft recht op vrije meningsuiting maar ik snap best het is voor iedereen leuker als er zulke reacties gewoon de prullenbak invliegen!
  Daar ben je niks mee!
  Nog heel veel plezier en succes met al wat je doet Kim 😉

 19. Ik mag toch hopen dat dat soort imbeciele reacties niet geplaatst worden door volwassen vrouwen? Ok, ook als het nog kinderen zijn is het belachelijk, maar die snappen denk ik nog niet wat voor impact een dergelijke reactie kan hebben… Haha en die laatste quote… zij is vast nog te dom om te poepen!!

  You go girl(s), ik ben 32 en had nooit gedacht dat ik nog een vlogger zou volgen, maar je leven is zo herkenbaar en dat maakt het dat ik iedere video weer trouw kijk🤗

 20. Wat ik echt totaal niet snap is dat ze dan toch jou filmpjes gaat kijken. Het is YouTube geen tv je moet bewust jou naam in tikken en bewust op start drukken. Laat die mensen aub links liggen. Je bent enorm gegroeid en doet het super goed!

 21. kim jullie doen dat supper ik kijk graag naar de flogs zeker nu ik zelf ook een dochtertje heb ik zie veel leuk tip en leuk speeltjes voor haar. doe zo door !!!

 22. Lieve Kim en Ilonka, ik reageer nooit maar wil nu toch graag iets “zeggen”. Tijdens mijn zwangerschap volg ik jouw video’s en blog, Kim. Sterker nog: de vlogs zijn echt momenten in de week waar ik naar uitkijk! Ik vind je erg gezellig om naar te luisteren en te kijken. Mijn zoontje is gisteren 1 jaar geworden en ik krijg juist inspiratie door te zien hoe lieve kleine Mila zich ontwikkelt enz. Zo heb ik door jou bijv. een stomer/blender gekocht. Ideaal!
  Nu Ilonka zwanger is, kijk ik ook jouw vlogs elke zondag, Ilonka. Ik zat op het puntje van de bank te kijken naar jullie gender reveal haha! Ik wens jou en Stefan nog een fijne zwangerschapsperiode! Kim en Roy; lekker genieten van grappige Mila en voor jullie samen….. succes met het Alboe Event dames.
  Mijn eerste reactie op jullie site en rechtstreeks uit mijn hart.
  Groetjes Frederiek

 23. #mommyshaming…

  Mooi hoe je omschrijft wat dit met je doet en wat je totaal NIET accepteert. Ja je post je leven online, maar is dat dan meteen een vrijbrief om los te gaan op iemand die je verder niet kent??
  Ik geniet oprecht van je vlogs, maar weet vaak niet wat voor reactie ik kan achterlaten. Vooral je zwangerschapsvlogs heb ik met veel plezier terug gekeken en nu ik die van Ilona volg, vind ik ook weer veel herkenning. Ik ben zelf ook een “jonge ” mama ( net 26 ), maar zo trots op mijn bijna 3 jarige dochter en onze 2e op komst.

  Lekker jullie zelf blijven, maar dat doe je wel ;).

  Lieve groet Astrid

 24. Dit vind ik echt heftig!! Ik vind het knap dat jij nog video’s online durft te zetten na deze harteloze reacties. Ik heb je ontdekt via je zwangerschaps vlogs en ik kijk er elke keer weer naar uit om jou en Ilonka’s vlogs te bekijken! Niks saais aan. Ik ga er altijd lekker uitgebreid voor zitten. Elke week is een verrassing. Mila is om op te vreten en ik kom zulke handige tips te weten in jouw vlogs of het nou reclame is of niet, ik zie het in ieder geval niet eens omdat jullie vlogs zo leuk zijn. Ga zo door, je doet het super!!

 25. Knap hoe je met ‘geen haat’ omgaat. Gelukkig overheersen de positieve reacties. Dapper ook om quotes te delen. Geen woorden voor dit soort rare, nutteloze opmerkingen. Ik word altijd blij van je video’s/blogs. Het spreekt mij aan omdat we in een zelfde levensfase zitten 🙂 ga zo door!!!

 26. Lieve Kim & Ilonka, jullie laten op een super vrolijke manier zien hoe jullie in het leven staan en ik kijk altijd met veel plezier naar jullie vlogs. Ik denk dat veel mensen gewoon jaloers zijn op jullie succes. Deze mensen moeten lekker iets anders gaan doen in plaats van zulke afgrijselijke comments te plaatsen. Niks van aantrekken en lekker verwijderen die handel 🙂 De positieve reactie’s zijn vele malen belangrijker dan de negatieve! Ga zo door met jullie vlogs!

 27. Toen ik de titel las dacht ik “Haat? Huh, wat valt er te haten dan?!”. Ik kon het me gewoon niet voorstellen. Tja, niet iedereen heeft dezelfde interesses en dat is prima, maar haat?

  Na het lezen van de reacties die je hier hebt gequote is het me wel duidelijk: dit zijn onzekere kinderen die een gevoel van macht en eigenwaarde halen uit het pesten van anderen. Best zielig als je er zo over na denkt..

  Gelukkig weten jij en Ilonka precies wie jullie zijn: leuke, sterke, slimme, mooie en grappige dames en trekken jullie je niks aan van dit soort pestkoppen.

  Want er zijn zó veel mensen die genieten van wat jullie doen! Elke week zitten er duizenden(!) mensen met een kopje thee op de bank naar jullie te kijken. Onderschat niet hoeveel jullie voor sommige mensen betekenen.

  Ga vooral zo door dames,

  Liefs x

  Ps. Die laatste reactie.. 😂 Het is bijna jammer dat deze verwijdert is, te grappig gewoon.

 28. Wat vreselijk van die mensen die zoke opmerkingen plaatsen! Je hebt gelijk dat je verwijderd! Jullie zijn de beste! Je maakt super vlogs. En Mila is zo cute💔

 29. Woow, wat erg die reacties..
  Ik wist pas rond apri 2017 van het bestaan van alboe.. ik was hoog zwanger in die periode en ik ben je vlogs terug gaan kijken vanaf je bevalling.. tot nu.. onder tussen heb ik een dochtertje van een half jaar en ik geniet zo van het moederschap en het gezins leven..

  Ook vind ik het leuk om te zien hoe jij t allemaal managed als moeder en je carriere ernaast..
  En een mooie huis bijhouden…
  En hoe je met eten heel gezond doet.. en er super goed uit ziet kleding sieraden make up..
  Zo geweldig..
  In het afgelopen halfjaar als moeder.. ben ik tptaal niets aan mezelf gedaan en geshopt.. jaa een beetje omdat ik heel wat zwangerschaps kilos heb over gehouden 😓
  En druk ben met werk.. nu het 2018 is.. wil ik weer wat meer aandacht aan mn eigen verzorging geven.. ben weer sinds 2 jaar naar se kapper gegaan :$
  En wil bewuster gaan eten…
  Jouw tips helpen mij zo..
  Alleen bv die producten van wealth care.. zijn te duur.. en dat is zo jammer want als ik jouw verhaal erover hoor werkt het zo goed..

  Hier mee wil ik zeggen… je bent niet saaai.. je bent een super goeie hippe leuke gezellige moeder en ik zie er altijd naar uit om je vlogs te kijken..
  Ben blij dat alboe bestaat..

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.