Mila’s oudroze meidenkamer

Toen ik zwanger was van Mila was ik verliefd op de kleur mintgroen. Buiten de meubels, de vloer en de muren moest en zou alles in de babykamer mintgroen worden. Vloerkleed, knuffels, dekens, aankleedkussenhoes, kleertjes, speeltjes en accessoires – ik kon er geen genoeg van krijgen! Toen Mila’s mintgroene babykamer klaar was, waren we dan ook helemaal in de wolken en klaar om onze kleine meid te verwelkomen in haar kamertje. Ongeveer een halfjaar later kreeg ik echter opnieuw de kriebels om met Mila’s kamer aan de slag te gaan. Ik besloot om alle mintgroene items op te bergen en deze te vervangen voor oud roze accessoires. Deze keer waren de veranderingen minimaal. Ik had een aankleedkussenhoes en deken gekocht, roze babykleertjes opgehangen en wat roze knuffels weggezet om voor onze baby een oud roze babykamer te creëren. Deze kleine aanpassingen waren slechts het begin. Toen Mila ruim een jaar later verhuisde naar haar grote meidenkamer, ben ik pas écht los gegaan met mijn nieuwe passie voor oud roze!

Oud roze meidenkamer

Toen we met Mila’s nieuwe kamer aan de slag gingen, wist ik meteen dat ik iets wilde gaan doen met kleur op de muren. Maar wat? Daar heb ik lang over getwijfeld. Tot ik een onwijs leuke babykamer via Instagram tegenkwam met een diagonaal geverfde muur. De onderkant was oranje en de bovenkant wit. Wát een fantastisch effect! Diezelfde week ging ik naar Praxis en kocht ik een blik muurverf van Flexa in de kleur oud roze. Ook kocht ik speciaal schilderstape om strakke lijnen mee te creëren. Met een paar druppeltjes spanningszweet op mijn voorhoofd ging ik een paar dagen later aan de slag met mijn verfproject. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is mijn missie meer dan geslaagd en is de lijn strakker dan strak.

Na de verhuizing naar Mila’s meidenkamer hebben we afscheid genomen van haar ledikant. Ze was inmiddels twee jaar oud en uit haar bedje gegroeid. De vervolgstap die wij hebben gekozen is de Stokke Home. Dit is een bed die gebruikt kan worden vanaf de geboorte tot ongeveer het vijfde levensjaar. Als Mila en wij er klaar voor zijn, gaan de spijlen die je aan de kamerzijde ziet eruit en heeft ze een open bed. De commode en kledingkast passen goed bij het bed van Stokke, deze meubels zijn van het merk TWF en komen uit de Brussel lijn.

Het witte bureau waaraan Mila graag speelt komt van Ikea en heet STUVA. Dit is een opbergsysteem waar je helemaal los mee kunt gaan qua indeling. Wij hebben 2x de STUVA bank en 1x de STUVA lade aangeschaft. Het stoeltje heb ik gescoord bij de kringloper, de ronde spiegel en de mand zijn van Leen Bakker, de knuffels van Prénatal, het speelgoed van Ikea en de fantastische posters komen uit onze eigen kinderkamer poster collectie waar we onwijs trots op zijn! De posters boven het bureau komen uit drie lijnen: familie plant, de bosdieren- en safari lijn. In eerste instantie wilde ik een volledige lijn boven het bureau hangen, maar toen we de posters daadwerkelijk binnenkregen en ik zag hoe speels ze bij elkaar passen, besloot ik om ze te mixen.

Inrichting van Mila’s meidenkamer

De overige items in Mila’s kamer zijn van:

 • Vloerkleed: Luckyboysunday Bunty
 • Boekenrek: Ikea
 • Houten blokken: Little Dutch
 • Lijsten: Leen Bakker
 • Posters: ALBOE ?
 • Muurstickers: AliExpress
 • Knuffels: Nijntje, Prénatal en dierentuin
 • Roze metalen mand: Kwantum
 • Roze aankleedkussenhoes en deken: Prénatal
 • Kussen (in bed): Leen Bakker
 • Ronde spiegel: Leen Bakker
 • Ladder (naast bureau): Kwantum
 • Dromenvanger: vakantie souvenir
 • Konijnen aan verwarming: Action

Ik hoop dat je het leuk vond om binnen te kijken in Mila’s roze meidenkamer! Heb je een mooie babykamer, jongenskamer of meidenkamer waar je trots op bent en zou je het leuk vinden om een binnenkijker te maken voor de lezeressen van ALBOE? Stuur dan vooral een mailtje met foto’s naar info@alboe.nl. Wie weet maken we binnenkort samen een blog.

xxx Kim

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

 • Swipe 🔚 voor before🤭.
•
Ik weet nog goed dat veel van jullie twijfels hadden over het verven van de bakstenen. De voornaamste adviezen die we kregen waren: alles stucen of de bakstenen laten zoals ze waren. Eigenzinnig als ik ben koos ik uiteraard voor mijn eigen idee: het verven van de bakstenen en de open haard🤭. Tot op de dag van vandaag ben ik onwijs blij met het resultaat van onze woonkamer make-over. Ik vind dit een van de meest sfeervolle hoekjes in ons huis🖤.
•
Ons interieur✨
Verf: @rustoleumnl (taupe)
Wereldbol: @karwei 
Manden & zwart potje met kaars: @westwingnl 
Gouden oog spiegel: @jysknl 
Illustratie (op open haard): @amberdevreng 
Gouden lijst: @leenbakker 
Crème olifant: kringloop
Zwart windlicht: @ikeanederland 
Overige accessoires: @actionnederland
 • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
 • Leven in quarantaine 🤪🤣
 • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
 • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
 • Hoe gaat het met jullie❤️?
 • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
 • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
 • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner

ALBOE op Facebook

ALBOE op social