Mila’s oudroze meidenkamer

Toen ik zwanger was van Mila was ik verliefd op de kleur mintgroen. Buiten de meubels, de vloer en de muren moest en zou alles in de babykamer mintgroen worden. Vloerkleed, knuffels, dekens, aankleedkussenhoes, kleertjes, speeltjes en accessoires – ik kon er geen genoeg van krijgen! Toen Mila’s mintgroene babykamer klaar was, waren we dan ook helemaal in de wolken en klaar om onze kleine meid te verwelkomen in haar kamertje. Ongeveer een halfjaar later kreeg ik echter opnieuw de kriebels om met Mila’s kamer aan de slag te gaan. Ik besloot om alle mintgroene items op te bergen en deze te vervangen voor oud roze accessoires. Deze keer waren de veranderingen minimaal. Ik had een aankleedkussenhoes en deken gekocht, roze babykleertjes opgehangen en wat roze knuffels weggezet om voor onze baby een oud roze babykamer te creëren. Deze kleine aanpassingen waren slechts het begin. Toen Mila ruim een jaar later verhuisde naar haar grote meidenkamer, ben ik pas écht los gegaan met mijn nieuwe passie voor oud roze!

Oud roze meidenkamer

Toen we met Mila’s nieuwe kamer aan de slag gingen, wist ik meteen dat ik iets wilde gaan doen met kleur op de muren. Maar wat? Daar heb ik lang over getwijfeld. Tot ik een onwijs leuke babykamer via Instagram tegenkwam met een diagonaal geverfde muur. De onderkant was oranje en de bovenkant wit. Wát een fantastisch effect! Diezelfde week ging ik naar Praxis en kocht ik een blik muurverf van Flexa in de kleur oud roze. Ook kocht ik speciaal schilderstape om strakke lijnen mee te creëren. Met een paar druppeltjes spanningszweet op mijn voorhoofd ging ik een paar dagen later aan de slag met mijn verfproject. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is mijn missie meer dan geslaagd en is de lijn strakker dan strak.

Na de verhuizing naar Mila’s meidenkamer hebben we afscheid genomen van haar ledikant. Ze was inmiddels twee jaar oud en uit haar bedje gegroeid. De vervolgstap die wij hebben gekozen is de Stokke Home. Dit is een bed die gebruikt kan worden vanaf de geboorte tot ongeveer het vijfde levensjaar. Als Mila en wij er klaar voor zijn, gaan de spijlen die je aan de kamerzijde ziet eruit en heeft ze een open bed. De commode en kledingkast passen goed bij het bed van Stokke, deze meubels zijn van het merk TWF en komen uit de Brussel lijn.

Het witte bureau waaraan Mila graag speelt komt van Ikea en heet STUVA. Dit is een opbergsysteem waar je helemaal los mee kunt gaan qua indeling. Wij hebben 2x de STUVA bank en 1x de STUVA lade aangeschaft. Het stoeltje heb ik gescoord bij de kringloper, de ronde spiegel en de mand zijn van Leen Bakker, de knuffels van Prénatal, het speelgoed van Ikea en de fantastische posters komen uit onze eigen kinderkamer poster collectie waar we onwijs trots op zijn! De posters boven het bureau komen uit drie lijnen: familie plant, de bosdieren- en safari lijn. In eerste instantie wilde ik een volledige lijn boven het bureau hangen, maar toen we de posters daadwerkelijk binnenkregen en ik zag hoe speels ze bij elkaar passen, besloot ik om ze te mixen.

Inrichting van Mila’s meidenkamer

De overige items in Mila’s kamer zijn van:

 • Vloerkleed: Luckyboysunday Bunty
 • Boekenrek: Ikea
 • Houten blokken: Little Dutch
 • Lijsten: Leen Bakker
 • Posters: ALBOE ?
 • Muurstickers: AliExpress
 • Knuffels: Nijntje, Prénatal en dierentuin
 • Roze metalen mand: Kwantum
 • Roze aankleedkussenhoes en deken: Prénatal
 • Kussen (in bed): Leen Bakker
 • Ronde spiegel: Leen Bakker
 • Ladder (naast bureau): Kwantum
 • Dromenvanger: vakantie souvenir
 • Konijnen aan verwarming: Action

Ik hoop dat je het leuk vond om binnen te kijken in Mila’s roze meidenkamer! Heb je een mooie babykamer, jongenskamer of meidenkamer waar je trots op bent en zou je het leuk vinden om een binnenkijker te maken voor de lezeressen van ALBOE? Stuur dan vooral een mailtje met foto’s naar info@alboe.nl. Wie weet maken we binnenkort samen een blog.

xxx Kim

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social