Mila’s mintgroene babykamer

Toen Roy en ik erachter kwamen dat er een kleintje zou komen, waren we meteen razend enthousiast! Toen ik 8 weken zwanger was stonden we zelfs al naar babykamers te kijken in de grote babyzaken in onze omgeving. Natuurlijk wisten we dat we ons nog even gedeisd moesten houden, maar oriënteren voor een babykamer mag altijd natuurlijk!

Over de kleur van de kamer waren Roy en ik het al heel snel eens, dit wisten we zelfs al voordat we erachter kwamen dat we een meisje zouden krijgen. We waren tijdens onze zoektocht naar de perfecte babykamer namelijk enorm gecharmeerd geraakt door kamers met mintgroene accenten. We vonden deze kleur ontzettend leuk voor zowel een jongen als een meisje én het past ook enorm bij onze stijl. Naarmate de zwangerschap vorderde werden we er steeds zekerder van dat we een strakke, rustige kinderkamer met wit, grijs en mintgroen wilden.


De meubels in de babykamer

De grote meubels die in de kinderkamer staan (hanglegkast, commode en ledikant) hebben we als een compleet set gekocht bij Baby-Dump in Roosendaal. De meubels zijn van het merk TWF en de lijn die wij hebben gekozen heet Brussel. Het is een superstrakke lijn waar je werkelijk alle kanten mee op kunt gaan. Je kunt het zo stoer, lief of simpel maken als je zelf wilt. De overige opvallende meubels zijn de grijze kuipstoel met houten poten en de grijze rol trolley. De kuipstoel komt van Kwantum, heet LONDEN, kost 39 euro, is heel stijlvol en zit super lekker!

De rol trolley kwam ik voor het eerst tegen op Pinterest. Daar kwam ik erachter dat je de trolley voor van alles kunt gebruiken… Denk het opbergen van keuken-, knutsel of badspullen. Daarnaast past de trolley door het simpele design in alle kamers. De trolley komt van Ikea, heet de RÅSKOG en kost 49,95 euro.


Babykamer accessoires

Natuurlijk is een babykamer niet compleet zonder een paar super schattige accessoires. Ik was bijvoorbeeld op zoek naar een leuke manier om kleding in de kamer te presenteren en toen kwam ik onderstaande houten ladder bij Kwantum tegen. De ladder heet decoratie rek Limoges, is 1.80 meter hoog, kost 25 euro en is super leuk om kleding, bordjes en slingers aan te hangen. De houten kralen slinger komt van Action, de witte kinderhangers van Leen Bakker en het bordje komt ook van Action.

Ook was ik tijdens onze interieur-shop-missie op zoek naar iets leuks voor boven het bedje. Ik dacht aan een groot schilderij, muursticker of allerlei kleine schilderijen. Na lang zoeken heb ik tegen het eind van de zwangerschap precies gevonden wat ik zocht…Bij Petite Amélie (waar ze overigens ook super leuke babykamers verkopen) kwam ik namelijk vier prachtige kunstwerkjes tegen. Ik koos ervoor om vier schilderijen boven het bed te hangen en ik heb geen moment spijt! De kunstwerkjes maken de kamer ontzettend poppig en lief. Deze (en nog veel meer) lieve schilderijen zijn verkrijgbaar via Petite Amélie, zijn 35,5 x 35,5 cm groot en kosten 29 euro per stuk.

Tot slot hebben we de kamer aangekleed met twee aluminium kleurige planken van Praxis, accessoires van Blokker, Action en Kwantum en natuurlijk met wat schattige knuffeltjes die te koop zijn bij Prenatal en Baby-Dump!

Extra:

  • Mintgroen aankleedkussenhoes: Baby’s only
  • Houten blokken: Hip & Hout
  • Ijzeren ronde mand: Kwantum
  • Ijzeren vierkante mand: Kwantum
  • Ronde doos met panda: Xenos
  • Lamp: Kwantum
  • Grijze uil deurstop: Action
  • Jungle muursticker: KEK Amsterdam
  • Rolgordijn: Leen Bakker
  • Kleedje: Kwantum

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social