Mila’s roze kinderkamer

Mila’s slaapkamer is wat mij betreft de belangrijkste kamer van ons huis. Vóór en tijdens de verhuizing lag de prioriteit voor iedereen dan ook op het klaarmaken van haar kamer. Dat wij op een matras op de grond moesten slapen, geen fatsoenlijke raamdecoratie hadden of tussen de verhuisdozen lagen, maakten ons geen moer uit. Maar de slaapkamer van Mila moest klaar, ingericht en opgeruimd zijn. In deze blog neem ik je van A tot Z mee in alle veranderingen die we hebben gedaan in Mila’s meidenkamer.

Meidenkamer: before

De vorige bewoners van ons droomhuis waren aardig op leeftijd en hadden een iets andere smaak dan wij. Wat zeg ik? Een totaal andere smaak! Bloemetjesgordijnen, ouderwets behang en vloerbedekking in kleuren die wij persoonlijk nooit zouden uitkiezen, sierden het huis. Toen we de foto’s op Funda zagen, moesten we dan ook echt ons best doen om hier doorheen te kijken. Mila’s slaapkamer was een van de makkelijkste kamers om te strippen. De vloerbedekking was er al uitgehaald door de vorige bewoners en het behang ging redelijk vlot van de muren af. De inbouwkast (die onwijs groot is door het hoge plafond) was gemaakt van hout en opgefleurd met behang. Omdat het hout beschadigd was door het afstomen van het behang, hebben we ervoor gekozen om de kast opnieuw te bouwen.

De muren

Na het verwijderen van het behang, de ondervloer en de lijm op het beton, zijn we aan de slag gegaan met het egaliseren en het voorstrijken van de muren. Omdat ik nogal van veranderingen houd en het leuk vind om de muren te decoreren, hebben we ervoor gekozen om de muren niet te laten stucen. Na het egaliseren vonden we ze strak genoeg en zijn we aan de slag gegaan met witte voorstrijk. Hierna hebben we twee muren en de opnieuw gebouwde inbouwkast geschilderd met muurverf van Rust-Oleum in de kleur antiek wit. Om de kamer een vrolijke, speelse en meisjesachtige uitstraling te geven, hebben we één muur roze geschilderd met oudroze muurverf van Rust-Oleum.

De vloer

Toen de muren (in alle slaapkamers) klaar waren, was het tijd om met de vloer aan de slag te gaan. Een project waar ik wekenlang naar uit heb gekeken! Mijn vriendinnetje Kelly (Caresse) heeft mij tijdens de tour door haar huis geïntroduceerd met haar PVC vloer. Voor wie niet bekend is met PVC: deze vloer is gemaakt van kunststof, maar is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten of tegelvloer. Dit type vloer heeft een garantie tot wel 20 jaar, is eenvoudig in onderhoud, geluiddempend, geschikt voor vloerverwarming en makkelijk te vervangen (als je één strook vervangt, kun je de rest van de vloer met rust laten). Een ander voordeel is dat een PVC vloer strak tegen de muur wordt gelegd en de randen worden voorzien van een kitrand. Hierdoor heb je geen (plak)plinten nodig om de kieren weg te werken. Voor onze slaapkamers kozen wij voor de PVC in de Bramber Chestnut collectie in kleur Nutmeg van mFLOR.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden als je graag een PVC vloer wilt aanschaffen, is dat de basisvloer egaal moet zijn. In ons geval was de ondervloer (beton) bijna helemaal egaal. Maar bijna is niet helemaal! Daarom werd onze vloer twee dagen vóór het leggen, geprimed en geëgaliseerd door Floor & More.

Primer
Primer
Egaline

Na het primen, egaliseren en indrogen (dit duurt minimaal 24 uur), werd de vloer door de heren geschuurd en stofvrij gemaakt. Hierna werd de vloer ingesmeerd met watervaste lijm en werden de PVC stroken op het beton geplakt. Na een aantal uur nadat de vloer gelegd was mochten we erop lopen en konden we aan de slag met het inrichten van Mila’s meidenkamer.

Lijm en PVC: Bramber Chestnut Nutmeg van mFLOR.
Het resultaat

Raamdecoratie & inrichting

Na het verwijderen van de oude raamdecoratie, het verven van de kozijnen en het ophangen van de nieuwe raamdecoratie, zijn we aan de slag gegaan met het inrichten van Mila’s kamer. Op de draai-kiepramen van Mila hebben we plisségordijnen (TH24) in de kleur Marsmallow (C2002) van Veneta.com gemonteerd. We hebben voor plisségordijnen gekozen omdat dit de allerbeste oplossing is voor onze draap-kieprimen. Door de plissegordijnen kunnen we zorgeloos het raam open zetten en hoeven we hiervoor de raamdecoratie niet open te doen. Voor de verduistering van Mila’s kamer hebben we gekozen voor velours overgordijnen (Conclusion) van Veneta.com. Het was niet nodig om een kledingkast of ladekast in de kamer te zetten. We hebben immers meer dan genoeg opbergruimte in de grote inbouwkast. Hierdoor konden we Mila’s kamer lekker ruim inrichten.

Bed: Stokke Home – Boekenrek: Ikea – Poef: Westwing – Boekenmand: Kringloop – Deken: Westwing – Posters: ALBOE shop – Gouden lijsten: Leen Bakker
Lader: Kwantum – Spiegel: Westwing – Bureau: Ikea – Mand en Stoeltje: Kringloop – Posters: ALBOE shop – Gouden lijsten: Leen Bakker – Flamingo: Dierentuin – Konijnenhuis: Sylvanian Families – Bank: Sofa Company – Dromenvanger: Frankrijk tijdens de vakantie gekocht – Dekentje: Prenatal – Kussen op de bank: Westwing
Sticker flamingo: Aliexpress – Bank: Sofa Company – Kussen: Westwing – Mand: Kringloop – Teddybeer: Prenatal – Flamingo: Dierentuin – Kleed: Volero
Bureau: Ikea – Stoel en Mand: Kringloop – Konijnenhuis: Sylvanian Families – Posters: ALBOE shop – Gouden lijsten: Leen bakker – Spiegel: Westwing – Mini Rico: Ikea – Tipitent: My-amazing-tipi – Kleed in tipitent: Casa

4 Comments

 • Astrid
  4 december 2019 at 09:54 Reageer

  Wat een onwijs leuk en lieflijk kamertje is het toch. Ik voel me helemaal geïnspireerd om echt wat moois te maken van de kamers in het nieuwe huis <3.

 • Jacqueline
  4 december 2019 at 11:04 Reageer

  Prachtig! Jullie hebben écht je best gedaan. Wat een fijne slaapkamer voor Mila 💕

 • Wendy
  30 december 2019 at 21:03 Reageer

  Wat is het een onwijs mooie kamer geworden. Ik ben al 32, maar ik ben gewoon een beetje jaloers op Mila. 😉

 • Best SEO Service
  23 januari 2020 at 23:49 Reageer

  Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

 • Swipe 🔚 voor before🤭.
•
Ik weet nog goed dat veel van jullie twijfels hadden over het verven van de bakstenen. De voornaamste adviezen die we kregen waren: alles stucen of de bakstenen laten zoals ze waren. Eigenzinnig als ik ben koos ik uiteraard voor mijn eigen idee: het verven van de bakstenen en de open haard🤭. Tot op de dag van vandaag ben ik onwijs blij met het resultaat van onze woonkamer make-over. Ik vind dit een van de meest sfeervolle hoekjes in ons huis🖤.
•
Ons interieur✨
Verf: @rustoleumnl (taupe)
Wereldbol: @karwei 
Manden & zwart potje met kaars: @westwingnl 
Gouden oog spiegel: @jysknl 
Illustratie (op open haard): @amberdevreng 
Gouden lijst: @leenbakker 
Crème olifant: kringloop
Zwart windlicht: @ikeanederland 
Overige accessoires: @actionnederland
 • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
 • Leven in quarantaine 🤪🤣
 • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
 • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
 • Hoe gaat het met jullie❤️?
 • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
 • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
 • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner

ALBOE op Facebook

ALBOE op social