Mila’s roze kinderkamer

Mila’s slaapkamer is wat mij betreft de belangrijkste kamer van ons huis. Vóór en tijdens de verhuizing lag de prioriteit voor iedereen dan ook op het klaarmaken van haar kamer. Dat wij op een matras op de grond moesten slapen, geen fatsoenlijke raamdecoratie hadden of tussen de verhuisdozen lagen, maakten ons geen moer uit. Maar de slaapkamer van Mila moest klaar, ingericht en opgeruimd zijn. In deze blog neem ik je van A tot Z mee in alle veranderingen die we hebben gedaan in Mila’s meidenkamer.

Meidenkamer: before

De vorige bewoners van ons droomhuis waren aardig op leeftijd en hadden een iets andere smaak dan wij. Wat zeg ik? Een totaal andere smaak! Bloemetjesgordijnen, ouderwets behang en vloerbedekking in kleuren die wij persoonlijk nooit zouden uitkiezen, sierden het huis. Toen we de foto’s op Funda zagen, moesten we dan ook echt ons best doen om hier doorheen te kijken. Mila’s slaapkamer was een van de makkelijkste kamers om te strippen. De vloerbedekking was er al uitgehaald door de vorige bewoners en het behang ging redelijk vlot van de muren af. De inbouwkast (die onwijs groot is door het hoge plafond) was gemaakt van hout en opgefleurd met behang. Omdat het hout beschadigd was door het afstomen van het behang, hebben we ervoor gekozen om de kast opnieuw te bouwen.

De muren

Na het verwijderen van het behang, de ondervloer en de lijm op het beton, zijn we aan de slag gegaan met het egaliseren en het voorstrijken van de muren. Omdat ik nogal van veranderingen houd en het leuk vind om de muren te decoreren, hebben we ervoor gekozen om de muren niet te laten stucen. Na het egaliseren vonden we ze strak genoeg en zijn we aan de slag gegaan met witte voorstrijk. Hierna hebben we twee muren en de opnieuw gebouwde inbouwkast geschilderd met muurverf van Rust-Oleum in de kleur antiek wit. Om de kamer een vrolijke, speelse en meisjesachtige uitstraling te geven, hebben we één muur roze geschilderd met oudroze muurverf van Rust-Oleum.

De vloer

Toen de muren (in alle slaapkamers) klaar waren, was het tijd om met de vloer aan de slag te gaan. Een project waar ik wekenlang naar uit heb gekeken! Mijn vriendinnetje Kelly (Caresse) heeft mij tijdens de tour door haar huis geïntroduceerd met haar PVC vloer. Voor wie niet bekend is met PVC: deze vloer is gemaakt van kunststof, maar is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten of tegelvloer. Dit type vloer heeft een garantie tot wel 20 jaar, is eenvoudig in onderhoud, geluiddempend, geschikt voor vloerverwarming en makkelijk te vervangen (als je één strook vervangt, kun je de rest van de vloer met rust laten). Een ander voordeel is dat een PVC vloer strak tegen de muur wordt gelegd en de randen worden voorzien van een kitrand. Hierdoor heb je geen (plak)plinten nodig om de kieren weg te werken. Voor onze slaapkamers kozen wij voor PVC uit de Bramber Chestnut collectie in de kleur Nutmeg van mFLOR.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden als je graag een PVC vloer wilt aanschaffen, is dat de basisvloer egaal moet zijn. In ons geval was de ondervloer (beton) bijna helemaal egaal. Maar bijna is niet helemaal! Daarom werd onze vloer twee dagen vóór het leggen, geprimed en geëgaliseerd door Floor & More.

Primer
Primer
Egaline

Na het primen, egaliseren en indrogen (dit duurt minimaal 24 uur), werd de vloer door de heren geschuurd en stofvrij gemaakt. Hierna werd de vloer ingesmeerd met watervaste lijm en werden de PVC stroken op het beton geplakt. Na een aantal uur nadat de vloer gelegd was mochten we erop lopen en konden we aan de slag met het inrichten van Mila’s meidenkamer.

Lijm en PVC: Bramber Chestnut Nutmeg van mFLOR.
Het resultaat

Raamdecoratie & inrichting

Na het verwijderen van de oude raamdecoratie, het verven van de kozijnen en het ophangen van de nieuwe raamdecoratie, zijn we aan de slag gegaan met het inrichten van Mila’s kamer. Op de draai-kiepramen van Mila hebben we plisségordijnen (TH24) in de kleur Marsmallow (C2002) van Veneta.com gemonteerd. We hebben voor plisségordijnen gekozen omdat dit de allerbeste oplossing is voor onze draap-kieprimen. Door de plissegordijnen kunnen we zorgeloos het raam open zetten en hoeven we hiervoor de raamdecoratie niet open te doen. Voor de verduistering van Mila’s kamer hebben we gekozen voor velours overgordijnen (Conclusion) van Veneta.com. Het was niet nodig om een kledingkast of ladekast in de kamer te zetten. We hebben immers meer dan genoeg opbergruimte in de grote inbouwkast. Hierdoor konden we Mila’s kamer lekker ruim inrichten.

Bed: Stokke Home – Boekenrek: Ikea – Poef: Westwing – Boekenmand: Kringloop – Deken: Westwing – Posters: ALBOE shop – Gouden lijsten: Leen Bakker
Lader: Kwantum – Spiegel: Westwing – Bureau: Ikea – Mand en Stoeltje: Kringloop – Posters: ALBOE shop – Gouden lijsten: Leen Bakker – Flamingo: Dierentuin – Konijnenhuis: Sylvanian Families – Bank: Sofa Company – Dromenvanger: Frankrijk tijdens de vakantie gekocht – Dekentje: Prenatal – Kussen op de bank: Westwing
Sticker flamingo: Aliexpress – Bank: Sofa Company – Kussen: Westwing – Mand: Kringloop – Teddybeer: Prenatal – Flamingo: Dierentuin – Kleed: Volero
Bureau: Ikea – Stoel en Mand: Kringloop – Konijnenhuis: Sylvanian Families – Posters: ALBOE shop – Gouden lijsten: Leen bakker – Spiegel: Westwing – Mini Rico: Ikea – Tipitent: My-amazing-tipi – Kleed in tipitent: Casa

4 Comments

 • Astrid
  4 december 2019 at 09:54 Reageer

  Wat een onwijs leuk en lieflijk kamertje is het toch. Ik voel me helemaal geïnspireerd om echt wat moois te maken van de kamers in het nieuwe huis <3.

 • Jacqueline
  4 december 2019 at 11:04 Reageer

  Prachtig! Jullie hebben écht je best gedaan. Wat een fijne slaapkamer voor Mila 💕

 • Wendy
  30 december 2019 at 21:03 Reageer

  Wat is het een onwijs mooie kamer geworden. Ik ben al 32, maar ik ben gewoon een beetje jaloers op Mila. 😉

 • Best SEO Service
  23 januari 2020 at 23:49 Reageer

  Awesome post! Keep up the great work! 🙂

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social