Mijn ultieme baby uitzetlijst

Kim Jacobs - 25/10/2017
insta-baby-uitzet

Als je een baby krijgt, heb je super veel spullen nodig. Op het internet en bij de grote babyspeciaalzaken vind je handige uitzetlijsten die je kunt gebruiken tijdens het kopen van babyspullen. Inmiddels ben ik ruim één jaar mama en heb ik kunnen ervaren welke babyspullen ik veel heb gebruikt en welke spullen in de kast zijn blijven liggen. Aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen heb ik mijn ultieme baby uitzetlijst gemaakt.

Uitzet voor babyverzorging

 • Aankleedkussen
 • Aankleedkussenhoes (2x)
 • Nagelvijl met fijne korrel
 • Nagelknipper
 • Haarborstel en kam
 • Hydrofiel doeken (12x)
 • Hydrofiel doek XL (tip) (2x)
 • Hydrofiel washand (6x)
 • Shampoo, wasgel en bodylotion
 • Vaseline, Sudocreme en Bepanthen
 • Badje
 • Badthermometer
 • 2 digitale thermometers
 • Luieremmer
 • Luierzakjes
 • Luiers
 • Billendoekjes
 • Badcape/badjas (ook handig voor bij het consultatiebureau!!)

Mijn advies is om minimaal 12 hydrofiel doeken te kopen. Ik gebruik ze voor het verschonen, badderen, voeden en tijdens het dagelijks leven met onze baby. De doeken zijn ontzettend handig en zitten vaak in de was. Ook XL hydrofiel doeken zijn een musthave wat mij betreft! Bij Prénatal heb ik XL hydrofiel doeken gevonden van 110 x 110 cm die super fijn zijn voor na het badderen.

prenatal-klein-15

De baby verzorgingsproducten van Naïf zijn echt een aanrader! Pure kwaliteit, met alleen ingrediënten die een baby echt nodig heeft. No chemicals, no bull****

De badthermometer is vooral handig tijdens de eerste weken met je baby. Inmiddels vul ik het badje van Mila op gevoel, maar als kersverse moeder heb ik de zekerheid van de thermometer als zeer prettig ervaren. Voor de nageltjes van Mila heb ik de eerste maanden een nagelvijl met fijne korrel gebruikt, dit vond ik een stuk prettiger dan een enge nagelknipper.

Uitzet voor de babykamer en slapen

 • Ledikant en/of wiegje
 • Matras
 • Molton hoeslaken (2x)
 • Hoeslaken (2x)
 • Lakens (2x)
 • Dekens (2x)
 • Aerosleep Protect
 • Hoeslaken met gaatjes voor Aerosleep Protect (2x)
 • Slaapzakjes
 • Babyfoon
 • Commode
 • Kledingkast
 • Metalen kruiken + badstof kruikzakken (2x) (wij hebben ze niet gebruikt in de zomer, maar het advies is om ze wel aan te schaffen)

Wij hebben gekozen voor een ledikant en waren tot de geboorte van onze dochter ervan overtuigd dat zij hier vanaf dag één in zou slapen. Think again! Mila heeft de eerste drie weken in de kinderwagen-wieg in onze slaapkamer geslapen. We hadden nooit verwacht dat een baby zo klein, breekbaar en hulpeloos zou zijn, en vonden het niet prettig om haar alleen in de babykamer te laten slapen. Achteraf was het makkelijker geweest als we een wiegje hadden aangeschaft, maar met de kinderwagen-wieg is het uiteindelijk ook goed gekomen.

Tijdens onze baby-shopsessie hebben we voor een Aerosleep Protect laag gekozen. Beste investering ooit! Mila is een klauter aapje en draait elke nacht op haar buik. De Aerosleep zorgt ervoor dat onze baby vrij kan ademen in een veilige en gezonde slaapomgeving. Als je voor Aerosleep kiest, heb je speciale hoeslakens met gaatjes nodig zodat de Aerosleep laag effect heeft.

prenatal-klein-5

De eerste maanden hebben we Mila’s bedje opgedekt met een molton hoeslaken, jersey hoeslaken, een laken en een deken. Enkele maanden later is ze op haar buik gaan slapen. We hebben haar bed vanaf dat moment opgedekt met de Aerosleep protect laag en een hoeslaken met gaatjes. Mila slaapt tegenwoordig in een slaapzak.

prenatal-klein-2

We zijn super blij met deze stoel van Kwantum.

Uitzet voor de kledingkast

 • Hangers
 • Manden/bakken (handig voor het sorteren van spullen)
 • Rompers maat 50 (3x)
 • Rompers maat 56 (3x)
 • Shirts maat 50 (3x)
 • Shirts maat 56 (3x)
 • Broekjes maat 50 (3x)
 • Broekjes maat 56 (3x)
 • Vest maat 50 (1x)
 • Vest maat 56 (1x)
 • Sokjes 0 tot 3 maanden (4x)
 • Mutsje (2x)
 • Jasje maat 50/56 (1x)

Tijdens de zwangerschap kreeg ik regelmatig vragen over babykleertjes: welke maten moet je kopen, hoeveel kleertjes heeft een baby nodig en wat voor kleertjes heeft een baby precies nodig? Mijn antwoord? Ik denk dat dit per persoon, per baby en per seizoen verschillend is. De ene baby wordt geboren met maat 44, de ander met maat 50 en sommige baby’s hebben vanaf de geboorte maat 56. Ook moet je rekening houden met het seizoen waarin je baby geboren wordt en met het feit dat de ene baby zijn temperatuur beter kan reguleren dan de andere baby.

Mila was een kleine baby, ze woog 2700 gram en was 47 cm lang. Hierdoor heeft ze twee maanden maat 50 gedragen. Daarnaast heeft Mila de eerste 3 maanden van haar leven (juli, augustus en september) kunnen genieten van zomerse temperaturen, ze heeft de eerste maanden voornamelijk broekjes, leggings en rompers gedragen. Achteraf heb ik te veel truien, vesten, blouses en shirts met lange mouwen in maat 50 gekocht en te weinig rompers in maat 50.

Mijn advies? Koop tijdens de zwangerschap een aantal handige basics (zie uitzetlijst hierboven) en check na de bevalling welke extra kleertjes je nodig hebt voor je baby. Tegenwoordig kun je bijna overal online shoppen en zijn de levertijden super gunstig.

babykleertjes-alboe-10

Mila 8 weken oud: hier draagt onze baby nog steeds maat 50. Door de heerlijke zomerse temperaturen hebben wij rompers lange tijd als shirts gebruikt.

Uitzet voor onderweg

 • Kinderwagen
 • Regenhoes
 • Hoeslaken kinderwagen-wieg (2x)
 • Laken kinderwagen-wieg (2x)
 • Deken kinderwagen-wieg (2x)
 • Autostoel
 • Lekkere deken voor autostoel
 • Draagdoek/draagzak (indien gewenst)
 • Luiertas (indien gewenst)
 • Buggy (indien gewenst)
Easywalker-mosey-review

In het netje bewaar ik ten alle tijden de regenhoes van onze kinderwagen, je weet maar nooit!!

Uitzet voor thuis

 • Box
 • Boxmatras (indien gewenst)
 • Boxkleed
 • Muziekmobiel
 • Speen (indien gewenst)
 • Wipstoel (indien gewenst)
 • Knuffels (indien gewenst)
 • Baby speelgoed (indien gewenst)
 • Kinderstoel met babyzitje (indien gewenst)
prenatal-klein-18

Mila in de box.

prenatal-kleine-17

Een schattig knuffeltje.

Uitzet voor voeding

Aangezien ik geen borstvoeding geef, vind ik het niet realistisch om tips te geven over borstvoeding uitzet. Hieronder vind je mijn uitzetlijst voor flesvoeding.

 • Flesjes
 • Flessenrager/flesreiniger
 • Slabbers (3x)
 • Spuugdoekjes (6x)
 • Flesvoeding
 • Vitamine D
 • Plastic lepel
 • Thermosfles (voor onderweg)
 • Philips Avent (leuk voor de toekomst)
 • Kinderservies (leuk voor de toekomst)

Tijdens de zwangerschap hebben we een flessenwarmer gekocht, dit is onze grootste baby-miskoop. Vanaf het begin maken we het flesje van Mila met een combinatie van koud kraanwater en gekookt water. Dit doen we zowel thuis als onderweg en zowel overdag als ’s nachts. Voor het uitkoken van de flesjes gebruiken we een simpele kookpan met gekookt water en een scheutje natuurazijn. Mila drinkt uit flessen van Dr. Brown en Difrax. Over beide merken zijn we ontzettend tevreden.

Dat was ‘m dan! Mijn persoonlijke baby uitzetlijst.

33 comments

 1. oooh handig kim!
  voor mijn gevoel sla ik nu al ontzettend veel in, maar aangezien baby in juni komt, is het onzin om teveel warme dingen in kleine maatjes te kopen, maaaar het is allemaal zo leuk! haha
  liefs,
  denise

  1. Oh onze baby is een juni baby en die zat tijdens de warme dagen al in maatje 62. Het is een groot dikzakje en hij ging al gauw over op grotere maten!

 2. Hydrofieldoeken kan je niet genoeg van hebben! Ik vind vooral die van Jollein erg fijn (Heb sowieso veel van Jollein).

  Jongetje op komst? Wattenschijfjes in de commode om zijn pielie mee te bedekken tijdens het verschonen 🙂

 3. Lijstje klopt zeker!! Ik was wel blij met veel rompers in maat 50..al die poepongelukjes hihi!
  Mijn ervaring is inderdaad ook dat hema kleertjes groot vallen, vind juist dat zeeman rompertjes klein vallen!
  Wij hebben in de eerste week nog een extra aankleedkussen aangeschaft. Tipje van de kraamverzorgster om je baby veilig tussen je in te laten slapen tijdens de moeilijke eerste nachtjes! We legden dat dan hoog in bed tussen onze hoofdkussens.. zo kon je de deken n

 4. n niet per ongeluk over je kleintje heen trekken en door de opstaande rand rol je ook niet ineens om op je baby. Voor ons werkte dat in het begin heel fijn!

 5. Handig! Valt me wel op dat bij mijn dochter de kleding anders valt dan bij Mila. Hier valt Zara en Zeeman klein (Zeeman zit meestal weinig stretch in), H&M en Hema groot en Next Direct precies zoals aangegeven. Grappig hoe dat blijkbaar per baby verschilt en dus niet echt wat over te adviseren is. 🙂 Weer wat geleerd+

 6. Leuk artikel! Ik ga het doorsturen aan een zwangere vriendin, het is een mooi overzicht! 🙂
  Ik vind zelf de kleertjes van Zara en zeeman klein vallen en die van h&m en Hema juist groter. Misschien is dat anders bij jongetjes 🙂

 7. Wat een handige tips! Ik ben in maart uitgerekend! En heb redelijk wat al ingeslagen wat er op jouw lijstje staat. Mag ik vragen waarom een flessenwarmer een miskoop was want deze staat nog op mijn lijstje om aan te schaffen. Liefs Robin

 8. Handige lijst!! Ik ben nog niet zwanger, maar we hopen dat dit volgend jaar gaat lukken! Ik ga het lijstje zeker onthouden. Je heeft aan ongeveer 3 setjes kleding per maat, is dit omdat je veel kleding cadeau krijgt?

 9. Allereerst wil ik echt even kwijt dat ik verslaafd ben aan je videos op youtube 🤗Je doet het zo leuk , ga zo door ! Ik ben een mommy to be , ik vraag me af waar je je wiegstoel hebt gehaald en welk merk het is ? M.v.g soukaina

 10. Echt super leuke baby spullen! Zelf ben ik nog VEEL te jong voor kinderen maar toch vind ik het super leuk en schattig hahaha!

 11. Hoi Kim,

  Ik vroeg me af of je alleen de matrasbeschermer en hoeslaken van aerosleep heb of ook het gehele matras? Ik vroeg me af of alleen matrasbeschermer en hoeslaken ook voldoende effect geeft. Vind het uberhaupt lastig welk matras etc., omdat je zoveel tegenstrijdige verhalen leest.

  Bedankt alvast

  1. Wij hebben het als een totaalpakket gekocht; matras Aerosleep + Aerosleep laag. Maar in mijn ogen doet de laag die over het matras gaat z’n werk. In combinatie met het hoeslaken uiteraard! Na een paar maandjes ervaring zou ik dus voor een matras gaan dat goed is voor je gevoel + Aerosleep laag.

 12. Wat een handige uitzetlijst :). Heb al wat spulletjes maar zie dat ik van sommige dingen te weinig of nog niks heb haha. Maar ik heb een vraagje, Mila heeft de 1e 3weken in de kinderwagen-wieg geslapen. Mocht dit ook van de kraamhulp? Wij hebben nog geen wiegje en twijfelen of we die wel of niet moeten aanschaffen. Het kamertje van ons zoontje is gelijk naast onze kamer. Maar ergens vind ik het toch wel fijner als hij bij ons op de slaapkamer slaapt de eerste paar weken!

 13. Ik kijk sinds een paar weken je vlogs en video’s en ben inmiddels fan! Je bent zo eerlijk in het moeder zijn en het hielp mij in het begin enorm. Ik heb groot respect voor het witten bij je ouders kort na je bevalling! Ik mocht helemaal niet ivm de keizersnee.
  Even een reactie op deze blog. Jouw meisje is zo petit! Echt schattig dat ze met 8 weken nog in maatje 50 kon! Mijn mannetje is 9 weken en maat 56 is nu vaak al te klein en past nu goed in 62. Terwijl hij bij de geboorte niet veel groter was dan Mila. Een beetje dikker maar hij viel enorm af in 3 dagen en dook nog net niet onder de 3.
  Het is leuk om te zien hoe je het moeder zijn aanpakt en fijn om van je te leren!

 14. Hey Kim!

  Fijn artikel!

  1 vraagje:
  In principe zou ik graag
  borstvoeding geven maar dit heb je uiteraard niet voor het zeggen, hoeveel flesjes adviseer je om aan te schaffen en van hoeveel cc?

  Alvast bedankt!

  1. Hoi hoi!

   Ik hoop voor je dat het gaat lukken. Het is je zo gegund! Maar mocht dit niet zo zijn, dan zou ik meteen voor flesjes van 250 ml gaan. In het begin krijgen ze nog super kleine porties, maar de tijd gaat zo snel… Voor je het weet zijn de kleine flesjes te klein.

 15. Lieve Kim,
  Ik ben 25 weken zwanger, via de vlog/blog van Kelly heb ik jou “leren kennen”.
  Wat een top mens ben jij zeg! ik volg nu iedere dag je vlog (ik heb aardig wat terug te kijken) en wat is dat fijn.
  Zoveel tips en tricks die ik echt nog niet wist. Jij geeft een helder en realistisch beeld!
  Deze uitzetlijst is ook echt geweldig, die van mij heb ik al 600x aangepast nu doordat iedereen wat anders zegt, maar met deze kan ik echt wat. Super bedankt and keep up the good work!!

 16. Lieve Kim,
  Ik lees je blogs en kijk je blogs met veel plezier. Ik ben nu zwanger en opzoek naar een babyfoon, welke gebruik jij want ik denk dat die wel erg handig is.

 17. Hoi Kim, hartstikke fijn, jouw uitzetlijst. En ik ben een grote fan van jullie!Had jij nou een gewoon matrasje en daarboven de Aerosleep protect en de Aerosleep hoeslakentjes? Er is nl. ook een Aerosleepmatrasje…. Wat is nou betaalbare wijsheid. Hoor graag je advies.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.