Mason’s babykamer make-over

Een babykamer mag uiteraard strak en stoer zijn, maar het blijft een kinderkamer. Een kamer waar speelse, vrolijke accenten van harte welkom zijn. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een make-over in de babykamer van Mason. De kamer was erg kil en steriel door de kale muren. Daarnaast miste ik een eyecatcher en waren er bijna geen accessoires en knuffels te vinden. Tijd voor verandering!

Before

Ilonka houdt van een strakke stijl. Ze heeft ervoor gekozen om alle muren in de babykamer wit te maken en om voor strakke meubels te gaan. Qua kleurstelling wil ze een combinatie van zwart, grijs, wit en mintgroen. Met de huidige inrichting is het absoluut gelukt om haar stijl door te vertalen in de babykamer. Toch is ze er na het inrichten achtergekomen dat ze iets mist en dat de kamer nog wat vrolijke accenten kan gebruiken…

De make-over

Een babykamer speelser maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Eén van mijn ultieme tips: hang schattige kleertjes en posters op in de kamer. Kleertjes, rompers en pyjama’s heb je toch nodig, dus dan heb je meteen een goed excuus om babykleertjes te shoppen! In de kamer van Ilonka gebruik ik ‘Boom Joost‘ om kleertjes en accessoires op te hangen. Ook knuffels, sloffen, rammelaars en muziekdozen zijn leuk en multifunctioneel voor in het kamertje van je kleintje. De eerste maanden zullen ze voornamelijk functioneren als accessoires en na een tijdje kan je baby er vrolijk mee spelen.

Een andere makkelijke manier om de babykamer op te fleuren: gebruik muurstickers! Via het internet zijn honderden shops te vinden waar je onwijs leuke stickers kunt scoren. Van grote bomen met beestjes tot allerlei figuren en van teksten tot dieren. Voor de babykamer van Ilonka heb ik gekozen voor zwarte cirkels en een toffe poster die ik heb vastgemaakt met washi tape van Action. Ik heb bewust voor zwarte stickers gekozen om het geheel toch stoer en strak te maken.

Het resultaat

Dit zijn de producten die ik gebruikt heb in de babykamer
Boom Joost
Hangers
Fribble & friends romper
Fribble & friends pyjama
Muziekdoosje gebreid
Deken gebreid
Fribble & friends laken 
Tuttel gebreid
Lijsten (Xenos)
Tape (Action)
Posters
Stoel (kringloper)
Verf (Action)
Beer knuffel (groot)
Beer knuffel (klein)
Stickers (o.a. AliExpress)
Aankleedkussenhoes gebreid
Fribble & friends badcape
Fribble & friends knuffel (groot)
Fribble & friends knuffel (klein)
Billendoekjes box
Mandje
Kapset
Badeendje
Kist (Action)
Sloffen gebreid
Boek ‘Wat een superdag, PANDA’
Fribble & friends buggyboekje
Fribble & friends rammelaar

* De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Lief Klein Geluk Fotografie

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social