Leren lopen op schoenen | eerste stapjes

Kim Jacobs - 15/09/2017
leren-lopen-schoenen-kinderen-alboe-blog

Tijdens Mila’s eerste verjaardagsfeestje – op zondag 6 augustus 2017 – heeft onze dochter een ontzettend bijzondere mijlpaal bereikt. Zelfstandig staan, dat deed ze al een tijdje. Maar op deze memorabele dag heeft onze dochter haar allereerste stapjes gezet. In het begin nog een beetje onzeker en onhandig en inmiddels stapt ze zelfverzekerd door heel het huis. De eerste weken waren schoenen niet nodig. Binnen loopt ze immers altijd op blote voeten of antislip sokjes – dit stimuleert de ontwikkeling van de balans. Nu het lopen stukken beter gaat en Mila buiten loopt, is het tijd om te leren lopen op schoenen!

Leren lopen schoenen

De allereerste échte schoenen die wij voor Mila hebben gekocht zijn witte Adidas sneakers. Het zijn ontzettend leuke, modieuze schoenen. Maar wat ons betreft zijn ze niet bevordelijk genoeg voor het leren lopen omdat ze harde zolen hebben die niet flexibel genoeg zijn. Mila zal dus nog even geduld moeten hebben tot ze met deze schoenen kan shinen op straat.

ziengs-leren-lopen-mila-alboe-blog

Haar Bohemian schoentjes van Bunnies die we hebben gekregen van Ziengs zijn wat ons betreft wél geschikt om buiten te leren lopen. De schoenen zijn gemaakt van suède, de binnenkant van leer, er zit extra ondersteuning in de hiel én de schoentjes hebben flexibele zolen. Dit alles zorgt ervoor dat de ontwikkeling van de voeten probleemloos verloopt en dat onze kleine meid comfortabel buiten kan leren lopen.

Hoewel dit alles natuurlijk ontzettend belangrijk is, wil het oog uiteraard ook wat. Wij hebben gekozen voor schoenen met franjes in een neutrale cognac kleur die goed past bij de kleuren die we dit najaar veel zien in collecties van o.a. Zara, Prénatal, Mango en nOeser. Denk hierbij aan (oud) roze, groen, okergeel, bordeauxrood, donkerblauw, crème en verschillende bruintinten. Daarnaast koop ik – sinds Mila kan staan en lopen – ontzettend veel jurkjes en maillots en vind ik dat de schoentjes hier erg leuk bij passen. Helemaal geslaagd dus!

leren-lopen-ziengs-bunnies-alboe-blog

leren-lopen-bunnies-ziengs-alboe-blog

leren-lopen-schoenen-bunnies-alboe-ziengs-blog

leren-lopen-schoenen-bunnies-ziengs-blog
ziengs-schoenen-mama-dochter-blog

Mila draagt: Bunnies leren lopen schoenen (€69,99) // mama draagt: Ann Rocks luipaard veterboots (€99,99)

Eerste kinderschoenen

Zodra onze kleine meid het lopen volledig onder de knie heeft, is het tijd voor de volgende stap. Ze zal springen, rennen, huppelen en haar voeten zullen hierdoor enorme druk gaan ervaren. Ik heb me zelfs laten vertellen dat die druk drie keer zo groot is als de druk van de voeten van een volwassene! Belangrijke zaken om op te letten tijdens deze fase:

  • Verharde achterkant
  • Lichte zolen met schokdemping
  • Voorkeur materiaal: leer of suède om de huid te laten ademen en afkoelen
  • Goede pasvorm: genoeg ruimte in de schoen voor de ontwikkeling van de voet

Hoe zagen/zien de eerste schoentjes van jullie kleintje(s) eruit? Voor welk merk heb je gekozen? En waar let je op als je kinderschoenen koopt? Ik ben heel benieuwd!

ziengs-leren-lopen-kinderschoenen-blog

*Dit artikel is i.s.m. Ziengs tot stand gekomen (YAY). Leuk om te weten is dat je bij Ziengs schoenen voor het hele gezin kunt vinden. Een mooie collectie leren lopen schoenen voor jongens en meisjes, kinderschoenen voor peuters, kleuters en oudere kids én natuurlijk mooie schoenen voor papa en mama.

4 comments

  1. Wat een mooie stappers! Die ga ik onthouden voor onze Coco… Ik ben benieuwd wanneer zij haar eerste stapjes zelfstandig gaat zetten… Zo’n bijzondere mijlpaal. Jouw schoenen zijn trouwens ook echt te leuk! Thanks voor de tip!

  2. Wij gaan altijd naar Wilmo in Breda. Ze meten daar de voetjes van je kindje goed op en geven goed advies welke schoenen bij de desbetreffende fase en voetjes passen.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.