Koolhydraatarm recept: omelet met kalkoen en broccoli

Als je eenvoudig een aantal kilo wilt afvallen probeer dan eens een koolhydraatarm dieet. Met een koolhydraatarm dieet vermijd je voedingsstoffen zoals: granen, zetmeel, suiker en vezels. Het voordeel van deze ‘voedingsstijl’  is dat je snel wat kilo’s kunt afvallen, je minder suikers binnen krijgt en het schijnt ook nog eens goed te zijn voor je darmflora. Daarnaast mag je wel gewoon eiwitten en vetten en kun je een heel leuk en gevarieerd voedingspatroon voor jezelf opstellen. Een aantal voorbeelden van koolhydraatarme producten zijn: noten, vis, vlees, ei, groente, fruit, kruiden en specerijen. Onderstaand vind je een (makkelijk) koolhydraatarm recept dat je zou kunnen bereiden als je koolhydraten een tijdje gaat vermijden.

Omelet met kalkoen en broccoli

Wat heb je nodig (1 persoon):

  • 2 eieren
  • 150 gram gemarineerde kalkoenfilet
  • broccoli
  • paprika
  • ui
  • peper, zout
  • aromat
  • saté kruiden
  • olijfolie
  • bakboter

1. was de groenten en snij de ui, paprika en (eventueel) de broccoli

2. doe wat olijfolie in een wokpan en bak de groenten gaar met wat zout, peper en aromat

3. terwijl je de groenten bakt verwarm je wat olijfolie in een pan en bak je de kalkoenfilet gaar (let op dat je de kalkoen niet te lang bakt, dan wordt hij droog)

4. klop twee eieren met wat peper, zout, aromat en een theelepel saté kruiden en bak de omelet in wat bakboter

5. serveer de omelet als bodem en schep de groenten en het vlees op de omeletwrap

Et voilà! Je hebt nu een snelle, makkelijke en lekkere koolhydraatarme maaltijd bereid!

Tip: als je graag een lekker sausje bij de maaltijd wilt pak dan wat light mayonaise met minder dan 10 gram koolhydraten per 100 ml. Light mayonaise van Hellmann’s is een lekker voorbeeld!

Nog meer koolhydraatarme recepten:

– Kip met ei, groente en Tzatziki
– Groene asperges met geitenkaas en walnoten

Note: Ik wil wel even duidelijk vermelden dat ik van mening ben dat een mens zeker koolhydraten nodig heeft voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon en dat koolhydraten niet voor altijd vermeden mogen worden. Echter vind ik wel dat we af en toe wat minder koolhydraten mogen nuttigen aangezien veel mensen dagelijks meer dan 50% aan koolhydraten binnen krijgen.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social