Kinderen leren omgaan met taken | vivofit jr. 2

Kim Jacobs - 22/12/2017

Toen Garmin mij vroeg welke stoere meid of jongen ik blij wil maken met een activity tracker, dacht ik meteen aan mijn overbuurmeisje Sanne. Ze is negen jaar oud, heeft energie voor tien en is dol op gadgets. Met de vivofit jr. 2 van Garmin kan ze dan ook helemaal los gaan! De activity tracker gaat om de pols, is waterdicht, kan tegen een stootje, houdt de activiteiten van je kind bij én kinderen kunnen via de app super leuke avonturen beleven. Leuk om te weten is dat de batterij langer dan een jaar meegaat, opladen is dus niet nodig!

Je kunt kiezen uit de thema’s: Disney, Star Wars en Marvel. Elk thema heeft eigen avonturen. Zo beleeft je kleine held samen met Captain America allerlei avonturen in New York en helpt je kleintje Minnie Mouse een verrassingsfeestje te organiseren voor de verjaardag van Mickey Mouse. In de video’s hieronder kun je kennis maken met de thema’s.

Disney

Star Wars

Marvel

Actief bezig zijn met de vivofit jr. 2

Onze avontuurlijke Sanne heeft gekozen voor de Captain America activity tracker uit het thema Marvel. Op spelenderwijs stimuleert de vivofit jr. 2 Sanne om actief te zijn. Via de app kan ze namelijk elke dag nieuwe avonturen beleven als ze haar dagelijkse activiteitendoel van 60 minuten heeft behaald. Haar ouders spelen hier uiteraard ook een rol in. Zij kunnen via de gratis mobiele app zien hoeveel stappen ze heeft gezet, taken toevoegen én ze kunnen beloningen geven in de vorm van virtuele munten.

garmin-activity-tracker-8

garmin-activity-tracker-1

Installeren

Appeltje eitje! Het installeren van de vivofit jr. 2 is super makkelijk. Ouders maken eerst een Garmin Connect account aan (als ze die nog niet hebben), vervolgens downloaden ze de vivofit jr. app en dan kunnen ze aan de slag met het koppelen van de activity tracker. Het enige wat je tijdens het koppelen hoeft in te vullen is de naam van je kind, de leeftijd, het geslacht en het aantal uur dat je kind gemiddeld slaapt. Vervolgens kies je samen met je kind een leuke avatar of eigen profielfoto en kun je aan de slag! Het is trouwens mogelijk om meerdere activity trackers te koppelen aan één account.

garmin-activity-tracker-2

garmin-activity-tracker-3

garmin-activity-tracker-7

Leren omgaan met taken

Wat ik zelf zo goed vind aan de vivofit jr. 2 is dat je je kind op een leuke manier om kunt leren gaan met taken. Ouders kunnen via de app dagelijkse/wekelijkse taken en eenmalige klusjes toevoegen en hier een beloning in de vorm van muntjes aan verbinden. Ook kun je een reminder instellen zodat je kind een melding krijgt op zijn of haar activity tracker zodra het tijd is voor een taak. Als je kind de taak vervolgens heeft uitgevoerd kun je hem of haar belonen met de verdiende muntjes. Deze kunnen ze inwisselen voor beloningen die de ouders hebben gecreëerd. Denk aan buitenspelen en het avondeten kiezen.

garmin-activity-tracker-6

garmin-activity-tracker-4

garmin-activity-tracker-5

Handig om te weten is dat je de activity tracker tussendoor moet synchroniseren zodat de behaalde taken, nieuwe taken, verdiende muntjes en de activiteiten worden verwerkt in zowel de app als de activity tracker. Synchroniseren is heel makkelijk! Hiervoor hoeft je kleine avonturier alleen maar op de zwarte knop onder het scherm op de activity tracker te drukken.

WIN

Uiteraard heb ik iets leuks voor jullie! Ik mag namelijk drie vivofit jr. 2 activity trackers van Garmin weggeven! Het thema mag je helemaal zelf kiezen. Hoe je kans maakt? Vertel in een reactie onder deze blog welk thema je zou kiezen (bekijk ze hier), that’s it! Mijn lieftallige assistent én onpartijdig jurylid Roy zal op maandag 1 januari 2018 de winnaars uitkiezen. De winnaars krijgen op nieuwjaarsdag bericht via e-mail, zitten verder nergens aan vast en je e-mailadres wordt nergens voor gebruikt. Zo kun je in het nieuwe jaar een actieve en leerzame start maken met je kind!

garmin-activity-tracker-10

*dit artikel is i.s.m. Garmin tot stand gekomen

50 comments

 1. Super gaaf zou graag voor mijn lieve zoontje de marvel willen winnen😍 hij is dol op gadget en sierraden dus is dit wel een top combi😊😉

  #opnaarnieuwjaar

 2. Ik zou voor de oranje star wars gaan (anders star wars is ook leuk aangezien hij daar gek van is) ik heb nogal een probleem met nerds als kids (Hey als je zelf een nerd ben mag je dat zeggen, we gamen graag en werken heel de dag door met pc) maar we kunnen allemaal dus wel extra beweging gebruiken. En dit lijkt me een superleuke manier!

 3. Wat een toffe winactie! Dit is echt wast voor mijn nichtje van 6 die zeer actief is en graag wil helpen met allerlei dingen. Het Disney thema zou helemaal leuk zijn omdat we binnenkort een bezoek gaan brengen aan Disneyland!

 4. De Disney zou ik kiezen. En dat zou Super zijn voor een gezin met 3 meiden en ze hebben 4 weken geleden een eeneiige tweeling broertjes gekregen en zij doen al wat taakjes thuis. Zou heel leuk zijn voor hun. Gr Angelique

 5. Wat super leuk dit zou gaaf zijn voor mijn nichtje die dol is op taken doen en Disney zou echt super gaaf zijn om Het haar te geven 😊😉

 6. Ik zou deze heel graag willen winnen voor mn neefje van 7! Hij is heel druk en wilt continue aandacht hebben van zn ouders. En soms kan dat niet omdat ze pas een tweeling hebben gekregen. Dit zou ideaal zijn voor hem, om hem bezig te houden. Zo kunnen de ouders rustig voor de tweeling zorgen.

 7. Hey is zou graag willen winnen ik lees altijd je blog en kijk tijd je video’s en ik volg je op insta ik zou graag de disney willen hebben ik heb nog nooit iets gewonnen dus
  Ik hoop dat ik nu wel win ❤

 8. Wat een tof ding! Ik zou mijn dochter er een groot plezier mee doen, gezien ze graag klusjes wilt doen en altijd mijn Fitbit inpikt thuis om te zien hoeveel ze loopt 🙈! Zelf zou ik voor Disney kiezen, maar mijn dochter vindt Star Wars fantastisch ❤️

 9. Zou graag voor mijn oppas kindje van 11 maanden een een Disney Willem hebben. Zodat als ik bij haar ben dat ik dan in de gaten of ze nog goed beweegt en voldoende beweging krijgt en haar dan meer kan stimuleren.

  BTW echt een leuke winactie!!

 10. De Disney variant is super leuk. Mijn kleine boef is onwijs druk, volgens mij zet hij meer stappen op een dag dan ik Haha 😂✌️ Het lijkt me leuk om hem uit te dagen en hem ermee bezig te zien.

 11. oooh dit is écht iets voor Sammy, ons neefje van 7!
  Die slimmerik is dol op gadgets en is fan van Star Wars.
  Ik hoor ‘m al helemaal:
  “tante denise… kijk eens hoeveel ik vandaag al heb….” haha
  fingers crossed!
  liefs,
  denise

 12. Ik zou heel graag de Star Wars versie willen winnen. Voor onze zoon!
  We zijn dol op Star Wars en in combinatie met deze Gadget is dat natuurlijk geweldig!

  Groetjes Louise!

 13. Leuk! De Disney voor onze oudste -van de vier- dochter (8 jaar) die zich nu steeds verveeld als we op visite gaan lijkt me dit wel een goede gadget 😊…

 14. Echt een top actie Kim. ❤️

  Dit zou echt super leuk zijn voor mijn dochtertje! Ze vind het al erg leuk om mij te helpen en dit zou het nog veel leuker maken. Ik weet zeker dat mijn dochtertje de Disney variant erg leuk vind. Ze is gek van Minnie Mouse. ❤️😍

 15. Wat heb je toch altijd te gekke acties op de blog Kim!
  Ik waag ook een gokje 🙂

  Ik ga voor StarWars voor mijn lieve zoon, je kan hem niet blijer maken denk ik. En als ik dan de kerstman nog een keer lief aankijk voor een fitbit, kunnen we samen shinen 😉
  Echt een te gek cadeau!

  We wensen jou en Ilona ook hele fijne dagen en een fantastisch 2018! Ga vooral zo door, wij volgen jullie!

  Liefs
  Laura

 16. Ik zou deze graag willen winnen voor mijn broertje, hij is 8 jaar oud en altijd buiten. Ik zou voor hem graag de marvel editie winnen. Alvast fijne feestdagen, en een gelukkig nieuwjaar😁

 17. Mijn zoontje Derek is fan van StarWars! Dus het StarWars horloge zou hij helemaal te gek vinden💥Hij is nogal verknocht aan de PlayStation, maar ik weet zeker dat hij het spelletje op zijn horloge ook wel uit wil spelen😎. Gaaf dat het dan onze opdrachten zijn🙃 En misschien kan hij de meester ook wel overtuigen dat ze wat meer moeten gaan buiten spelen😉

 18. Deze Marvel Captain America Fitbit voor onze zoon van 5 .5 jaar zou perfect zijn. Hele lieve jongen die zeer sportief en actief is. Verdiend deze echt omdat hij zo goed zijn best doet! Hier een trotse mama : )

 19. De witte Disney voor mijn nichtje! Ze is bijna jarig en gaat vanaf komend jaar naar school.. Dan kan ze wel echt de blitsz uithangen!

 20. Super tof ding! Zou graag voor mijn neefje logan meedoen die is 8 jaar en heeft ADHD denk dat dit hem wel helpt om al zin energie kwijt te kunnen 🙂

 21. Wat een leuke winactie! Mijn dochter is 8 jaar en zeer ondernemend en leergierig. Ze verveelt soms en deze gadget zou ideaal zijn voor die ” verveel” momenten zodat ze actief bezig is in plaats van achter de tablet beland😄

 22. Ik zou heel erg graag de Disney variant willen winnen voor mijn dochtertje die 27-1 alweer 3 word. Zij is echt hyperactief, maar doordat ze steeds ziek is en mijn jongste dochter ook door een vocht probleem in ons huurhuis kunnen we niet vaak naar buiten of überhaupt iets doen, we willen daarom proberen om ieder moment dat het kan buiten actief te zijn voor de gezonde lucht, de Garmin activity tracker maakt dit nog leuker!

 23. Wat leuk! Ik zou graag de disney variant willen winnen voor me zusje. Ze is heel erg actief en ze is heel leergierig

 24. Ik zou graag zo’n vivofit willen. Omdat ik me vaak verveel
  Dit zou ook een beetje uitdagend zijn. En dan pak ik te vaak de tablet.
  Mijn nichtje heeft er ook een dus dan kunnen we ons allebei uitdagen
  Ik zou dan graag Disney en dan de witten.

 25. Heey
  Ik zou graag de disney winnen voor de dochter van men vriend ze is echt heel nieuwschierig ze heeft momenten dat ze haar verveelt dus zou echt leuk zijn als ik het zou winnen

 26. Super leuke actie!

  Had er al naar gekeken bij Garmin voor ons meisje die 7 Januari 5 jaar word, de Minnie mouse variant staat hoog op haar verlanglijstje. Het liefst loopt ze nu al heel de dag met mama haar fitbit om, zou een leuk cadeautje zijn als we hem winnen voor haar.

 27. Wat n super tof ding! De Disney variant zou mijn dochter Lauri geweldig vinden.. ben wel heel benieuwd hoe ze slaapt.. is best vaak moe maar kan niet de hele nacht naast haar gaan zitten dus mss is dit een uitvinding om het toch te controleren;)

 28. Ooooh ik ga echt voor die van starwars voor onze dochter Fiene Sophie. Wat een gaaf design!

  Liefs,
  Sophia

 29. Ik doe graag mee voor onze zoon Levi. Hij houdt van overzicht en structuur met deze gadget kunnen we hem daarin tegemoet komen. Voor hem zou ik dezelfde Marvel als je buurmeisje Sanne dóen.

  Groet Arina

 30. Hey
  ik weet dat ik een beetje laat ben maar ik had gister echt geen tijd om even te kijken dus ik dacht ik probeer het gewoon wel. Wie weet dat het nog kan! Ik zou dan voor de Disney gaan maar dan wel de witte ik zou het super te ge vinden als ik nog deel kan nemen. En PS je bent echt beste vlogger en Blogger ooit ga zo Door .
  ik ga trouwens gezien dat je een nieuwe telefoon hebt gekocht ik ben zelf al heel erg lang op zoek naar een goede iphone zes! Dus ik dacht mmisschien kan ik hem van jou over nemen
  Kim ik bedoel hij ziet er nog prima uit!!! Ik hoor nog wel af van je als je dat ook een goed idee vind !!!
  Love you Kim!!!
  xxx myrthe

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.