Indoor speeltuin met een baby | Ja of nee?

Kim Jacobs - 02/05/2017
binnenspeeltuin-baby

Vorige week ben ik voor de allereerste keer naar Joepie – een indoor speeltuin voor kleine kinderen – geweest met onze baby van bijna negen maanden oud. Als kersverse moeder van een eerste kindje, had ik geen idee wat me te wachten stond. Er spookten voorafgaand dan ook allerlei vragen door mijn hoofd. Is een indoor speeltuin geschikt voor baby’s? Zijn de speeltoestellen geschikt voor baby’s? Is het veilig? En is het überhaupt wel leuk voor een baby? In deze blog deel ik mijn ervaringen.

Indoor speeltuin & baby

Is het geschikt voor baby’s?

Op deze vraag zeg ik op dit moment volmondig: ja! Ik vind dat een indoor speeltuin absoluut geschikt is voor baby’s. MAAR, wat mij betreft is een indoor speeltuin pas leuk voor baby’s als ze goed kunnen tijgeren en/of kruipen. Persoonlijk merk ik dat onze Mila – sinds ze acht maanden oud is – veel beter kan bewegen en veel bewuster is van wat er in haar omgeving gebeurt. Daarom heb ik ervoor gekozen om Mila vanaf deze leeftijd kennis te laten maken met de binnenspeeltuin.

indoor-speeltuin-baby-erveringen

Zijn de speeltoestellen geschikt voor baby’s?

De meeste (grote) speeltoestellen zijn niet geschikt voor baby’s. Gelukkig denken de meeste indoor speeltuinen wel aan de kleintjes, ze hebben namelijk hartstikke leuke speeltoestellen voor de kleinste kinderen. Zo heeft Mila zich super goed vermaakt in de kleine, kleurrijke speelplaats met glijbaan en (eventjes) in de ballenbak.

Is het veilig?

Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat baby’s niet altijd even handig zijn… Zo kan Mila op de raarste manieren ten val komen en struikelt ze regelmatig over haar eigen ledematen. Onze baby op dit moment in haar eentje laten ravotten in een binnenspeeltuin? Nee, dat vind ik niet veilig. Maar zolang mama erbij blijft, is het wat mij betreft safe.

Is een indoor speeltuin leuk baby’s?

Onze dochter heeft zich twee uur vermaakt in de binnenspeeltuin. Ze heeft niet gehuild en was erg nieuwsgierig. Het enige wat ze een beetje spannend vond was de ballenbak. Maar dat is logisch, ons meisje is op dit moment nog te klein om zich voort te bewegen tussen de grote ballen.

indoor-speeltuin-baby-ervaring

Indoor speeltuin & baby. Ja of nee?

Al met al vind ik dat een indoor speeltuin (onder begeleiding) geschikt is voor baby’s vanaf (ongeveer) 8 maanden die kunnen tijgeren en/of kruipen. Daarnaast denk ik dat het verstandig is om rekening te houden met de drukte. Persoonlijk zou ik een indoor speeltuin met een baby in het weekend, tijdens de schoolvakantie’s en op woensdagmiddag en vrijdag vermijden. Maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend zijn wat mij betreft de beste opties.

Benieuwd naar Mila’s eerste keer bij de indoor speeltuin? Hieronder deel ik alle avonturen van onze baby.

Nu ben ik uiteraard benieuwd wat jullie vinden! Vind je een indoor speeltuin geschikt voor baby’s?

 

7 comments

  1. Ik denk dat ik met mijn zoontje pas zou gaan als hij een jaar of 2 is. Als wij iets leuks gaan doen gaan wij meestal zwemmen. Afgelopen weekend zijn we voor het eerst naar de kinderboerderij geweest. Dat was ook wel een succes.
    Liefs

  2. Zo leuk om de vlogs te volgen! Ik hou ervan dat het zo positief en rustig is! Ik was trouwens benieuwd: Hadden jullie toen jullie probeerde zwanger te worden ook een (lichtelijke) voorkeur voor het geslacht?

  3. Leuk om je ervaring te lezen! Het leek me in eerst instantie heel leuk om voor de eerste verjaardag van onze mini naar een speeltuin te gaan. Maar ze kruipt nog niet, schuif alleen op haar kontje door het huis haha. Dus het leek me ook nog niet zo veel zin hebben. Ze is wel erg nieuwsgierig, dus we zijn op haar verjaardag naar een kleine dierentuin geweest, dat was een groot succes.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.