Henri Bloem: wijn walhalla in Breda

Kim Jacobs - 08/03/2017
henri-bloem-breda-def

Ilonka en ik kunnen beiden ontzettend genieten van een wijntje. Maar als we heel eerlijk moeten zijn, dan moeten we toegeven dat we de ballen verstand hebben van wijn. Regelmatig staan we als twee onnozelen voor het schap in de lokale supermarkt en komen we – zoals altijd – met dezelfde huiswijn thuis. Maar daar komt vanaf nu verandering in! Vorige week waren we te gast bij wijnkoperij Henri Bloem in Breda. Een ontzettend grote zaak met eindeloos veel wijn die gerund wordt door vinoloog Tom en zijn lieve vriendin Claudia. Het enthousiasme, het gigantisch assortiment én uiteraard de passie voor wijn, maken deze zaak tot onze nieuwe hotspot voor wijntjes.

Groot assortiment

Het eerste wat opvalt als je binnenkomt bij Henri Bloem is de tweeëntwintig meter (!!) lange muur die vol staat met kratjes gevuld met wijnen. Mijn eerste gedachte toen ik dit zag? Als leek ga ik hier op eigen houtje nooit een passende wijn vinden…

Maar toen kwam Tom om de hoek kijken. Een behulpzame man die je alles kan vertellen over wijn en bij elk gerecht en elke gelegenheid een passende wijn weet. Met ontzettend veel passie heeft hij ons rondgeleid en allerlei leuke tips gegeven. Ook hebben we een heerlijke Spaanse wijn geproefd die perfect past bij lekkere tapa’s zoals kruidige chorizo.

wijnkoperij-breda-2

wijnkoperij-breda-3

Verrassende prijzen

Toen we na de rondleiding gewend waren geraakt aan het wijn walhalla, werden we bewust van de details. Zo zagen we de cadeauverpakking die je krijgt waardoor een fles wijn een stijlvol item wordt, de sfeervolle tafel die gebruikt wordt voor wijnproeverijen op maat én last but not least: de verrassende prijzen…

Op een of andere manier waren Ilonka en ik tot de veronderstelling dat een goede wijn altijd prijzig moet zijn. Maar niets is minder waar. Henri Bloem is al vijf jaar op rij uitgekozen tot beste wijnkoperij tot tien euro en biedt meer dan veertig wijnen onder zes euro en tachtig wijnen onder tien euro. Voor ieder wat wils dus!

wijnkoperij-breda-1

henri-bloem-wijnwinkel-breda

Liefde voor wijn

Nadat Tom twee heerlijke wijntjes voor ons had ingepakt en wij met een tasje van Henri Bloem over straat liepen, realiseerden we ons dat we allebei ontzettend vrolijk waren. En nee, dit kwam niet door de wijn die we hadden geproefd. Maar door het enthousiasme dat Tom had overgedragen. Zijn kennis en liefde voor wijn zorgen ervoor dat wijn kopen een feestje wordt. Dus voor ons geen huiswijn meer, maar liever een fles passende wijn die met zorg is geselecteerd door Tom.

Wijnwinkel Henri Bloem is gevestigd in hartje centrum aan de Ginnekenweg 47 in Breda.

wijnwinkel-breda-henri-bloem

*Dit artikel is i.s.m. Henri Bloem tot stand gekomen.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.