Havermoutpannenkoeken (met rozijntjes)

Vandaag deel ik een super makkelijk en lekker recept voor je ontbijt, lunch, diner of als tussendoortje. Namelijk: havermoutpannenkoeken met rozijntjes. Havermoutpannenkoeken zijn niet alleen geschikt voor ouders en kids, maar ook voor baby’s!

Havermoutpannenkoeken (met rozijntjes)

Wat je nodig hebt (3 kleine pannenkoeken):

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 60 gram havermout
  • scheut melk
  • handje rozijntjes (eventueel)
  • kaneel
  • boter (margarine), olie of kokosolie
  • keukenmachine

Stap 1.

Doe twee eieren, 1 banaan, 60 gram havermout, een scheut melk en kaneel in een keukenmachine (ik gebruik een opzetstuk met mesjes in mijn keukenmachine om de havermout fijn te maken).

Stap 2.

Mix het geheel door elkaar met een opzetstuk met mesjes (zoals hierboven beschreven) om het beslag helemaal glad te maken. Ik ben een tijdje doorgegaan met mixen tot de havermout volledig glad was.

Stap 3.

Doe wat boter, olie of kokosolie (wat je fijn vindt) in een pan, verdeel het en verwarm.

Stap 4.

Giet 1/3 van het beslag in de pan en strooi wat rozijntjes erover (als je wil).

Stap 5.

Bak de pannenkoek rustig met de deksel op de pan. Wanneer je merkt dat de pannenkoek stevig genoeg is, kun je hem omdraaien.

Wanneer mag een baby havermoutpannenkoeken?

Twee vragen die mij twee jaar geleden als newly-mama te binnen schoten bij een recept zoals deze: “mag een baby kaneel?” en “wanneer mag je beginnen met havermoutpannenkoeken?“. Laten we beginnen met het gebruik van kruiden zoals kaneel. Via het voedingscentrum ben ik erachter gekomen dat baby’s gekruid mogen eten. Het advies is om langzaamaan te beginnen met milde kruiden zoals: basilicum, oregano, marjolein, dille, bieslook, bonenkruid, kaneel, peterselie en selderij. Kruiden waar we volgens het voedingscentrum voorzichtig mee moeten zijn: kerrie, paprikapoeder en peper.

De vraag “wanneer mag je beginnen met havermoutpannenkoeken?” blijft wat mij betreft lastig. Op de ene site lees ik tien maanden en op de andere site zeven maanden. Wij zijn begonnen met zeven maanden en ervaren dit als zeer positief. We gaven Mila kleine stukjes en merkten dat ze goed ‘kauwt’. Als ik een advies mag geven? Wacht tot minimaal zeven maanden, geef kleine stukjes(!!) en probeer of het iets is voor je baby. Heb je het gevoel dat het niet lekker gaat of dat je baby er nog niet klaar voor is? Forceer het dan vooral niet. Rozijntjes zou ik pas vanaf een jaar geven.

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social