Grote eettafel decoreren

Kim Jacobs - 08/07/2016
grote-witte-eettafel-decoreren

Een van mijn favoriete items uit ons interieur is onze grote witte eettafel van massief hout. Ik ben niet alleen fan van de tafel door het mooie hout, de toffe kleur en de massieve tafelpoten. Wat ik ook geweldig vind is dat de tafel uitermate geschikt is voor etentjes en borrels met grote groepen. Daarnaast gebruik ik de tafel ook nog eens als werkruimte voor het schrijven van blogs en het editen van vlogs. Al met al is onze eettafel een mooi interieur item, gezellige locatie voor etentjes én een perfecte werkruimte. Hoezo multifunctioneel!?

Hoe decoreer je een grote eettafel?

Als je ervoor kiest om een grote eettafel in je interieur te nemen, moet je je realiseren dat hij een groot deel van de beschikbare ruimte in je woning zal innemen. Vind je het leuk om je huis te decoreren met wat kleinere accessoires? Dan zal je daarom praktisch te werk moeten. Mijn ultieme interieur tip voor een grote eettafel: gebruik een dienblad! Door het gebruik van een dienblad is het super eenvoudig om alle kleinere accessoires in één keer van de tafel te verwijderen als je gaat eten of borrelen met een grote groep. Daarnaast kun je de accessoires eenvoudig verplaatsen als je ze op een bepaalde plek beu bent.

grote-eettafel-decoreren

Vind je een dienblad met verschillende accessoires te druk en ga je liever voor één groot interieur key-item? Dan is een grote vaas met bloemen of een mooie pot met een plant ook super leuk. Door een grote vaas of pot te kiezen leg je extra nadruk op de grote eettafel.

Een andere leuke manier om je grote eettafel te benadrukken is om er een grote lamp of meerdere grote lampen boven te hangen. Het licht zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer maar ook voor warmte en knusheid in je huis.

Ben je nog op zoek naar mooie interieur ideeën voor de eetkamer? Hieronder heb ik een paar mooie voorbeelden op een rijtje gezet die ik heb gevonden op homify.nl.

grote-eettafel-dienblad

Grote eettafel met sfeervol dienblad met kaarsen. (HUIS VAN STRIJDHOVEN/homify.nl)

grote-eettafel-grote-lamp

Grote eettafel met grote lamp en grote schaal. (reitsema & partners architecten/homify.nl)

grote-eettafel-imac

Grote eettafel die ook gebruikt wordt als werkplek. (DE ZWARTE HOND/homify.nl)

grote-eettafel-met-lampen

Grote eettafel met grote lampen erboven. (ZILVA VLOEREN/homify.nl)

grote-eettafel-vaas

Grote eettafel met minimalistische vaas met bloemen. (BETER STEVIG INTERIEURBOUW/homify.nl)

grote-lamp-boven-eettafel

Grote eettafel met grote lampen erboven. (BRICKS STUDIO/homify.nl)

grote-ronde-eettafel

Grote ronde eettafel met strakke vaas. (BAAS-KLEINBLOESEM/homify.nl)

7 comments

  1. Graag zou ik willen weten waar ik de grote lamp van Reitsema en partners zou kunnen vinden/kopen. Vind het een prachtige lamp voor boven onze grote tafel in onze nieuwe aangebouwde eetkamer.

  2. Kan iemand mij vertellen welke kleur er op de muur zit bij de foto met 3 lampen boven de eettafel? Tekst onder foto Grote eettafel met grote lampen erboven. (ZILVA VLOEREN/homify.nl)
    Wie o wie??

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.