Gastblogger Linda: onmisbare babyproducten

Linda van Hal - 13/03/2017
onmisbare-babyproducten

In mijn vorige blogs heb ik teruggeblikt op mijn zwangerschap, de bevalling en op de eerste negen maanden als moeder. Vandaag ga ik het hebben over mijn onmisbare babyproducten.

Onmisbare babyproducten

1. Tummytub

De tummytub staat met stipt op nummer één! Een tummytub is een bademmer speciaal voor pasgeboren baby’s. In de tummytub zit de baby rechtop en kan hij zijn armpjes en beentjes vrijuit bewegen, maar hij voelt ook de wanden van de emmer. Dit in combinatie met het warme water zorgt ervoor dat het bad op de baarmoeder lijkt. Hierdoor voelt de baby zich veilig en werkt het bad ontspannend. Loth ging altijd met haar billen op de bodem en haar voetjes omhoog, net als in mijn buik. Prachtig om te zien!

Wij hebben ervoor gekozen om zowel een badje als de tummytub aan te schaffen. Inmiddels past onze Loth niet meer in de tummy, maar ik verkies dit product eigenlijk wel boven het badje. Ik vind het namelijk makkelijker om haar hierin vast te houden en er hoeft minder water in.

tummytub

Vanaf het eerste moment is onze Loth al een waterratje, ze is dol op het gespetter in het water.

2. Doomoo seat

De Doomoo seat is een zacht zitkussen, speciaal voor baby’s. Wij hebben ervoor gekozen om de simpele en wat goedkopere variant aan te schaffen. We hebben hier enorm veel plezier van gehad. Ze sliep erop, speelde erop en het kussen is makkelijk om mee te nemen. Toen Loth wat groter werd, hebben we een babybjorn wipstoel gekocht, ook echt een aanrader! Hier zit ze overigens nog steeds in.

kussen-baby

Loth lag altijd op het kussen als een prinses op haar troon.

3. Joolz kinderwagen

Ik vind de kinderwagens van Joolz echt de allermooiste die er zijn. Wij hebben er destijds voor gekozen om een Joolz aan te schaffen in de kleur elephant grey. De accenten van de wagen zijn gemaakt van leer in een cognac kleur. Mijn vriend en ik zijn allebei vrij lang en wilden graag een wagen die goed op onze lengte afgesteld kan worden, dat is met deze wagen absoluut het geval. De wagen is gemakkelijk in- en uit elkaar te klappen, de maxi cosi kan erop geklikt worden en er zit een hele handige luiertas bij. Ik krijg op straat soms nog steeds complimenten erover, goede aankoop dus!

joolz-kinderwagen

4. Draagdoek

Eigenlijk vond ik het maar onhandige dingen en zwoor ik ze echt af. Écht niet dat ik met zo’n draagdoek zou gaan lopen… Maar omdat Loth (vooral in de kraamtijd) het liefst de hele dag bij me lag (en ik haar het liefst de hele dag bij me had 😉 ) ging ik hier toch anders tegenaan kijken. Ik vertelde een vriendinnetje dat ik er misschien toch een wilde aanschaffen en jawel, de volgende dag stond de postbode voor de deur met een pakketje. Ik pakte het uit en er zat een prachtige draagdoek van Bamenboe in… Gewoon cadeau gekregen van mijn lieve vriendinnetje! Het was even puzzelen hoe je zo’n ding om moet knopen… Maar wat heb ik er veel plezier van. Op deze manier kan Loth lekker tegen mij aan slapen en kan ik ondertussen nog wat dingen doen. Zeker een aanrader om aan te schaffen!

draagdoek

5. Wiegje

Wij hebben gewoon een simpel wiegje bij Prénatal gekocht. Ik vond dit erg prettig… Het wiegje past makkelijk naast ons bed en ik vind het iets meer geborgen dan gelijk in zo’n groot ledikant. We hadden eigenlijk met elkaar afgesproken dat Loth naar haar eigen kamer zou verhuizen als ze niet meer in haar wiegje past. Maar we vinden het veel te gezellig zo! Het ledikant van onze dochter staat dus nog steeds naast ons bed… Haha!

6. Swaddle me

Toen Loth nog heel klein was, heb ik haar in een ledikantlaken ingebakerd om te kijken of ze dit prettig vindt. We merkten al snel dat ze hierdoor sneller en dieper slaapt. Omdat het op deze manier absoluut niet veilig is om een baby in te bakeren, heb ik ervoor gekozen om de Swaddle me aan te schaffen. Hij is super makkelijk om bij haar aan te trekken en ze heeft hier een tijd plezier van gehad. Op een gegeven moment werd Loth een beetje te groot voor de Swaddle en wilde ze steeds vaker met haar handjes bij haar hoofdje slapen. Ze wurmde dan net zo lang tot er een armpje uit was, we zijn er toen mee gestopt.

swaddle-me

7. Speelmat

Afschuwelijk lelijk in je huis,  maar o zo handig! Toen Loth wat wilder ging spelen en haar Nijntje speelkleed niet meer groot genoeg was, heb ik een speelmat aangeschaft. Vooral toen ze omrolde van haar speelkleed, draaide ze soms net te hard waardoor ze best hard met haar hoofd op de grond belande. Deze mat geeft haar wat meer grip als ze omrolt en als ze met haar hoofdje op de grond valt vangt de mat nog enigszins iets op. Inmiddels kan ik mijn hele huis vol leggen met deze matten, want ze ligt overal behalve op de mat… maar als ze lekker ligt te spelen is dit ideaal.

speelmat

Miskopen

Eigenlijk kan ik maar drie dingen bedenken die ik heb aangeschaft en tot nu toe niet gebruikt heb:

  • Luieremmer: we hebben geen luxe luieremmer gekocht, gewoon een standaard bak met een deksel. Echter gooien we vieze luiers eigenlijk altijd beneden in de prullenbak. Als Loth gepoept heeft, doen we de vieze luier eerst in een luierzakje zodat je hem niet ruikt (ideaal!).
  • Billendoekjes dispenser: pakjes billendoekjes slingeren bij ons overal door het huis en ik moet heel eerlijk zeggen: de dispenser vind ik zo’n onding! Ik krijg de doekjes er nooit op een normale manier uit. Altijd zit ik er met mijn vingers in te porren om het eerste doekje te zoeken. Hij staat heel leuk op de commode, maar gebruiken doen we hem niet.
  • Spuugdoekjes: sorry, ik snap het nut hiervan nog steeds niet… Ik heb volgens mij wel dertig spuugdoekjes van 10 bij 10 centimeter in de commode liggen maar wat moet ik ermee? Als Loth na een fles spuugt, dan spuugt ze gewoon naast dat kleine doekje. Hydrofiele doeken daarentegen… die kan je wat mij betreft niet genoeg hebben!

Weer heel erg bedankt voor het lezen en hopelijk tot volgende week maandag! Voor vragen of suggesties voor leuke blogs; laat vooral een reactie achter!

-X- Linda.

8 comments

  1. Handige tips! Ik ben in verwachting van ons derde kindje en deze keer kies ik er bewust voor om geen badje in huis te halen en alleen maar een tummy tub. De vorige keren heb ik het badje zo weinig gebruikt.

  2. Wat grappig om te lezen dat jij hele andere producten fijn vind voor je kleintje als ik dat doe.
    Ik vond de tummytub juist een verschrikking! Ik ben zelf claustrofobisch en moest er dan ook niet aan denken om mijn dochter hier in te stoppen. Ipv een domoseat aan te schaffen gebruikten wij mijn zwangerschapskussen. Hierin kon mijn dochter uren slapen ^____^.

  3. Heel grappig dat ik de miskopen super handig vind! De luier emmer is fijn, de doekjes dispenser en de monddoekjes vind ik fijner vanwege de dikte. Toch gaat het er bij mij idd wel eens naast. Ach ja… De doomoo hebben we ook, maar T. gaat meestal huilen. Hij zit liever in zijn Nuna Leaf. De draagdoek en swaddle me zijn ook bij ons favoriet. Ik heb ook puckababy als inbakerdoek. Daar kan hij minder makkelijk uit wurmen, maar de swaddle is veel zachter en dat vind ik wel een pluspunt.

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.