Ga ik vloggen in 2019?

Kim Jacobs - 03/01/2019
vloggen-alboe

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt is het afgelopen weken rustig geweest op ons YouTube kanaal. We hebben een welverdiende kerstvakantie genomen. Een mooi moment om na te denken over hoe 2018 is geweest en waar we in 2019 naartoe willen. In 2018 heb ik enorm veel gevlogd. Ik filmde zeven dagen per week en plaatste elke week trouw twee vlogs die ik met heel veel liefde en plezier heb gemonteerd. Ik ben er in deze periode achtergekomen dat filmen en editen echt mijn ding zijn en dat ik hier dolgraag mee door wil gaan (zolang het kan). Echter ben ik er ook achtergekomen dat wij als gezin niet altijd met een draaiende camera willen leven en dat het produceren van twee vlogs per week behoorlijk pittig is in combinatie met mijn overige werkzaamheden. Met name omdat ik me in 2018 met grote projecten heb beziggehouden (zoals het opzetten en runnen van de webshop en de nieuwe website waar we achter de schermen mee bezig zijn). Ondanks de druk die ik voelde om tóch twee vlogs per week te plaatsen en mijn behoefte aan iets meer rust, heb ik er tot eind 2018 – naar mijn idee – een feestje van gemaakt. Tot het eind heb ik met plezier gefilmd, geëdit en alle reacties onder de vlogs met een lach op mijn gezicht gelezen.

Ballen laag in 2019

In 2019 ga ik het anders doen. In plaats van zeven dagen per week elke dag filmen, zal ik één keer per week in een vlog de hoogtepunten van onze week laten zien. Mezelf kennende zal ik alsnog (bijna) elke dag de camera erbij pakken, maar dan zonder hoog verwachtingspatroon. Gewoon gezellig mijn week filmen, ik kijk ernaar uit!

Desondanks dat ik de ballen op vlog-gebied lager ga houden, streef ik ernaar om twee video’s per week te plaatsen en dus meer ‘extra video’s’ te gaan maken. Video’s die ik heerlijk vind om te kijken én te maken zijn routine video’s. Ochtend-, avond-, eet- en verzorgingsroutine’s. Ik hou ervan. Daarnaast lijkt het me leuk om in 2019 een aantal challenges met Ilonka op te nemen. Niet alleen ‘eenvoudige video’s’ zoals video’s waarin we babyvoeding testen, maar ook shop-challanges waarin we winkelstraten afstruinen en op zoek gaan naar outfits voor elkaar en voor de kids. Ook zal ik me net als in 2018 bezighouden met de webshop, staat er een heel tof project op de planning, gaan we verder met de nieuwe website en willen we meer ALBOE evenementen gaan organiseren. Genoeg te doen dus!

Publicatieschema 2019

In het kader van ‘ballen laag’ heb ik nog geen enkel idee op welke dagen ik de weekvlog en de extra video’s ga plaatsten. Vorig jaar waren maandag en donderdag vaste publicatiedagen. Dit werkte voor mij op zich prima. Waar ik echter vooral benieuwd naar ben is wat jullie fijne vlog/video- kijkdagen vinden. Kijk je liever in het weekend? Op vrijdag? Maandag? Of gezellig op woensdagmiddag? Voor mij werkt elke dag prima, ik hoef de vlogs namelijk alleen maar in te plannen voor jullie. Verder ben ik heel erg benieuwd naar wat jullie vinden van extra video’s? Welk soort video’s vinden jullie leuk? Hebben jullie verzoekjes? Let us know!!

 

4 comments

 1. Erg leuk! Ik geniet altijd van je vlogs. Helaas heb ik het zelf ook vaak druk en niet altijd tijd om je vlogs te kijken, terwijl ik er het liefste geen enkele wil missen. 1 per week is dus zat voor mij. Ik hoop alleen wel om iets meer blogs van jouw te lezen, die vond ik juist altijd zo leuk!
  Liefs

 2. Ik volg redelijk wat (mommy) vloggers en eigenlijk upload niemand op zaterdag, dus dat heeft mijn voorkeur.
  Goed besluit trouwens hoor! Past helemaal bij de ballen laag houden!

 3. Heerlijke blog! Klinkt leuk allemaal je plannen en ik ben heel benieuwd naar je projecten. Jullie hebben me echt geïnspireerd! Als mijn projectje morgen lukt en het uit pakt zoals ik wil, ga ik kijken of ik hiermee echt verder wil. Even zeker weten of het geen bevlieging is.

  Qua dag, het maakt me echt niet uit!

  Qua videos, ik vond de mommy talks op de roze bank altijd erg leuk.

 4. ROUTINE VIDEOS! Yes! Ik leef hiervoor! Ochtend routines, schoonmaakroutines, I want it all! Die challenge die je beschreef, outfits shoppen voor elkaar, lijkt me ook heel leuk om te zien. Ik vind alle extra videos die jullie tot nu toe gemaakt hebben echt super leuk om te zien, dus helemaal blij dat je dat wat meer wilt gaan doen!

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.