Feit of Fabel: haren wassen met ketchup

Daar sta je dan. In de badkamer met een fles ketchup in de ene hand en een rol aluminiumfolie in de andere. Ik kon alleen maar denken; “Kim, waar ben je in vredesnaam mee bezig?”. Benieuwd waarom ik zo wanhopig was om mijn haren te wassen met ketchup EN of het echt werkt? Lees dan snel verder over mijn haar-drama en ontdek of het een feit of een fabel is!

Mijn haar heeft afgelopen jaar heel wat meegemaakt. Het begon allemaal met de eerste grote verandering: ik ging van donkerbruin naar donkerblond. Jammer genoeg is dit niet helemaal gelukt… Nadat ik  ZES uur bij de kapper had gezeten, kwam ik thuis als de nieuwe mascotte van het Nederlands elftal. Ik was té blond, té oranje en ik was op zijn zachtst gezegd “not ammused“. Gelukkig hielp zilvershampoo me door de moeilijkste dagen heen.

Links: donkerbruin begin 2015 // Rechts: “donkerblond” (NOT) juni 2015

Toen ik mijn oranje Bassie hoofd na twee maanden niet meer aan kon zien, adviseerde de kapper om voor matte bruine lowlights te gaan. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de warme oranje kleur uit mijn haar zou verdwijnen. Doordat er, zelfs na het blonderen, nog erg veel warmte in mijn haar zat heeft de kapper ervoor gekozen om voor donkerbruine assige lowlights te gaan. De overige (oranje) stukken heeft ze met een blonde grijzige as-tint geverfd.

De eerste paar dagen was de assige kleur heel tof. Ik was eindelijk verlost van mijn oranje haren en kon (voor mijn gevoel) weer zonder schaamte over straat. Na een paar dagen bleek deze droom jammer genoeg toch van korte duur… De nieuwe donkerblonde kleur was zo mat, dat het na een paar dagen al groen leek… Zelfs mijn collega’s begonnen zich zorgen te maken om mijn haardrama.

Ik heb jaren gespaard voor lange gezonde lokken, dus je kan je misschien wel voorstellen dat ik niet van plan was om mijn haar alweer te gaan verven. Toen ik het gevoel had dat er geen oplossingen meer waren, herinnerde ik me ineens iets wat ik ooit op mijn werk gehoord had… Het schijnt namelijk dat als je je haren wast met ketchup, je meer warmte in je haar krijgt. En dat was precies wat mijn groene haar nodig had. Aangezien ik wanhopig was besloot ik dit maar te proberen, moet je nagaan HOE desperate ik was!

Daar sta je dan. In de badkamer met een fles ketchup in de ene hand en een rol aluminiumfolie in de andere. Ik kon alleen maar denken; “Kim, waar ben je in vredesnaam mee bezig?”. Het eerste probleem waar ik tegenaan liep was; hoe ik de ketchup in mijn haar ging doen. Normaal doe ik een dot shampoo in mijn hand en verdeel ik dit over mijn haren, maar toen ik de fles ketchup boven mijn hand hield raakte ik lichtelijk in paniek. Ik kon het gewoon niet… Daarom besloot ik om mijn haren boven de wasbak te houden en de ketchup er maar gewoon overheen te spuiten. Het was, werkelijk waar, het smerigste wat ik ooit heb gedaan! Met mijn blote handen smeerde ik mijn haar vol ketchup. Omdat de geur echt onverdraaglijk was wikkelde ik mijn haar vervolgens in aluminiumfolie. Ik heb uiteindelijk 20 minuten met een hoofd vol ketchup en een badmuts van aluminiumfolie gezeten. Na 20 minuten heb ik de ketchup zo snel mogelijk uitgewassen. Gelukkig rook je er na enkele minuten niets meer van!

Het resultaat was in één woord, verbluffend!! De groene, matte stukken waren verdwenen en mijn haren hadden weer een gezonde warme glans. Wat mij betreft is het verwijderen van groene/matte stukken in je haar door middel van ketchup dus zeker een feit!

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social