Een ode aan de kraamhulp

Kim Jacobs - 14/09/2018
na-de-bevalling-mama-blog-1

De kraamweek was een van de mooiste en tegelijkertijd meest hectische weken van ons leven. Roy en ik waren het eerste stel in onze omgeving dat een kindje kreeg en hadden beiden totaal geen ervaring met baby’s. Hoewel we tijdens de zwangerschap maandenlang de tijd hebben gehad om ons voor te bereiden, waren de veranderingen die we tijdens de kraamweek hebben ervaren onwerkelijk. Door de echo’s wisten we bijvoorbeeld dat ons dochtertje klein was, maar pas toen we na de bevalling een mini-mensje van 2400 gram in onze armen hadden, realiseerden we ons hóe klein ze eigenlijk was. Ik weet nog goed dat ik enkele uren na de bevalling in bed lag en aanschouwde hoe Roy samen met onze kraamhulp voor de allereerste keer Mila’s luiertje verschoonde. Het zag er zo onhandig en aandoenlijk uit! Gelukkig was Wendy onze rots in de branding tijdens alle ‘eerste keren’. Badderen, omkleden, voeden, adviseren en ook nog eens helpen in het huishouden. De altijd relaxte Wendy deed alles met een dosis humor en heel veel liefde. Wat waren we dol op haar en wat hebben we gebaald toen ze vertrok!

Ode aan de kraamhulp

De hulp van onze kraamverzorgende was onmisbaar tijdens de kraamweek. We hadden honderdduizend vragen, leunden volledig op haar en zijn de eerste week relaxt doorgekomen door haar! Dit wil echter niet zeggen dat het werk van kraamverzorgenden altijd relaxt is! Veel werkzaamheden zijn onwijs intensief en de werkdruk ligt hoog. Daarom slaan we komende tijd de handen ineen met Pampers om alle kraamhulpen in het zonnetje te zetten! Samen roepen we alle ouders op om hun kraamverzorgende via social media te bedanken met de hashtag #BedanktKraamverzorgende. Doe je dit, dan maak je kans om je kraamverzorgende te verrassen met een cadeaubon voor een prachtig bloemetje. Een ode geven én kans maken op een bloemetje, dat is een win-win situatie toch!?

pampers-kraamverzorgende-campagne

Waar wij onze kraamhulp dankbaar voor zijn…

Deze mooie campagne zorgt voor een trip down memory lane. We koesteren namelijk heel wat fijne herinneringen aan Wendy. Daarom is het na twee jaar – eindelijk – hoog tijd om op een rijtje te zetten waarvoor wij onze kraamhulp dankbaar zijn…

  • Rust: vanaf het moment dat Wendy binnenkwam, zorgde ze voor een oase van rust. Roy en ik zijn ook mega rustig en relaxt, dus het was een match made in heaven.
  • Luiertje verschonen: Roy die totaal geen ervaring had met baby’s ging een paar uur na de bevalling aan de slag met het verschonen van Mila’s luier. Hij was bij elke aanraking bang dat hij ons meisje pijn zou doen. Wendy heeft deze situatie super fijn aangepakt door Roy lekker zijn gang te laten gaan, aanwijzingen te geven en wat flauwe grapjes te maken. Dit is een van mijn mooiste herinneringen aan de kraamweek.
  • Badderen: pas toen Mila er was, realiseerden we ons dat we eigenlijk totaal geen idee hadden hoe een babytje vastgehouden moet worden in bad. Dit zijn kleine dingen waar we tijdens de zwangerschap totaal niet over hebben nagedacht. Wat waren we blij dat Wendy ons toen heeft begeleid.
  • Mama’s herstel: tijdens de zwangerschap ben ik ingeknipt. Met zes uitwendige hechtingen die dagenlang enorm veel pijn hebben gedaan, heb ik niet altijd op een roze wolk gezeten. Ik vond het enorm fijn dat Wendy elke dag een check-up heeft gedaan, alles uit handen heeft genomen en heeft geopperd dat ik écht rust moest pakken – zodat ik mij kon focussen op het herstel.
  • Bloederig avontuur: vanaf het inwendig onderzoek tijdens de elfde week van de zwangerschap was mijn schaamte weg. Ik realiseerde me op dat moment dat het niet meer dan normaal zou zijn dat jan en alleman een kijkje zou nemen tussen mijn benen. Hoewel ik tijdens de bevalling totaal geen schaamte heb gekend, vond ik het best gênant om gigantische bloedstolsels te verliezen na de zwangerschap. Vooral toen Roy weer aan het werk was, ik nog niet sterk genoeg was om mezelf te verschonen en de kraamhulp mij moest helpen – voelde het heel ongemakkelijk. Ik ben Wendy zó dankbaar dat ze me tijdens deze dagen gerust heeft gesteld.
  • Gezelligheid: naast alle leerzame momenten, hebben we vooral veel gelachen met Wendy. Samen hebben we spontaan een Newborn Shoot gedaan, veel gekletst over van alles en nog wat en gezellig samen fruit gegeten. Dit laatste klinkt misschien suf, maar ik kan je garanderen dat de fruit cocktails van Wendy alles behalve suf waren!

H&M-outfit-baby

Al met al zijn wij enorm dankbaar dat Wendy ons zo liefdevol heeft geholpen en kunnen we ons geen leukere kraamhulp wensen! Ben jij je kraamverzorgende(n) dankbaar en wil je ook graag een ode schrijven? Deel dan in een reactie onder deze blog en/of via social media waarvoor jij de kraamhulp dankbaar bent! Vergeet niet om #BedanktKraamverzorgende te gebruiken zodat je kans maakt op een cadeaubon voor een bloemetje.

*deze blog is in samenwerking met Pampers tot stand gekomen

Leave a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.