Dreumes streken: 19 maanden oud

Soms bezorgt ze ons slapeloze nachten en zeggen we dat we hopen dat de dreumes fase snel voorbij is. Maar zodra de rust weer is wedergekeerd realiseren we ons dat deze fase zó zó zó ontzettend leuk is!! Als ik terugkijk naar mijn vlogs vind ik het bizar om te zien hoeveel onze kleine meid zich afgelopen maanden heeft ontwikkeld. Ze staat steeds steviger in haar schoenen, begrijpt meer en meer en begint te praten. Ze ontdekt de wereld en doet allerlei dingen voor de eerste keer. Zo zorgt ze tegenwoordig – nog een beetje onhandig – voor haar poppen. Ze gaat met ze wandelen in de wandelwagen, geeft ze te drinken, borstelt hun haren en geeft kusjes. Elke dag word ik opnieuw verliefd op haar.

Dreumes streken

Uiteraard is zorgen voor onze dreumes niet alleen rozengeur en maneschijn. Zorgen voor Mila is ook opletten en opvoeden (althans, we doen ons best ? ). Ineens trekt ze alle kasten open, wil ze mama en papa helpen, bemoeit ze zich overal mee en wil ze alles openmaken. We hebben even getwijfeld om lade- en kastbeveiliging te kopen zodat ze de keukenkasten met rust laat. Maar uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen om dit niet te doen zodat Mila kan leren dat ze niet zomaar alles mag pakken. Hoe het tot nu toe gaat? Still working on it! We corrigeren haar door rustig te zeggen dat ze niet in de kast mag, doen de deur vervolgens dicht en gaan met haar naar een andere hoek waar ze los kan gaan met haar speelgoed. Meestal gaat dit goed en gaat ze ergens anders verder spelen, maar het komt ook voor dat ze een driftbui krijgt en hysterisch op de grond ligt te simmen.

Klimmen en klauteren, nog zoiets. Mijn moeder krijgt het Spaans benauwd als Mila op de bank rent, klimt en klautert. Wij zijn het inmiddels gewend. We houden haar uiteraard in de gaten, maar grijpen niet te snel in zodat ze (van haar eigen fouten) kan leren. Tot nu toe is ze twee keer van de bank gedonderd. Na een paar traantjes van de schrik is ze er zonder kleerscheuren afgekomen én is ze een stuk voorzichtiger geworden.

Dreumes en eten

Toen Mila nog een baby was moest ze enorm wennen aan eten. Sommige groenten vond ze heerlijk en anderen waren minder populair. Rond haar eerste verjaardag veranderde ze in een alleseter. Ze lust nu werkelijk alles en meestal is eten een groot feest! Meestal… Er zijn namelijk ook avonden dat de dreumes fase haar humeurtje beïnvloedt en ze vooral niet wil doen wat de bedoeling is. Vorken, lepels, eten en tranen vliegen dan in het rond. Het enige wat op zo’n moment werkt is een flesje met warme melk. Zodra ze weer rustig is proberen we haar maaltijd nogmaals aan te bieden en komt het meestal goed. Meestal ?

Nee fase

Mila weet precies wat ze wel en niet wil en kan dit prima aangeven. Als we thuiskomen wil ze haar jas en schoenen graag zelf uitdoen. Als wij proberen te helpen horen we een duidelijke NEE vanuit haar mondje. Grappig, ik dacht namelijk dat de ‘Nee fase’ pas tijdens het derde levensjaar zou beginnen. Ook de ‘Ja fase’ is hier in volle gang. Mila is nu anderhalf jaar oud, begrijpt (bijna altijd) precies wat we bedoelen en beantwoordt onze vragen met ja en nee. Onwijs schattig!!

De dreumes fase

Al met al genieten wij enorm van de dreumes fase. De interactie is geweldig en het is zo bijzonder om te zien dat onze dochter steeds meer een eigen karakter met bijbehorende karaktereigenschappen krijgt. We hebben nog ruim vijf maanden de tijd om te genieten van deze bijzondere fase en zijn van plan om alles eruit te halen wat erin zit. Dit doen we door zo relaxt mogelijk te blijven, ons zo min mogelijk zorgen te maken over kleine dingen en van dag tot dag te leven.

Herkennen jullie de dreumes streken van Mila? 

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social