De kinderkamer van Valerie

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Wendy een kijkje nemen in de kinderkamer van dochter Valerie van vier jaar en vijf maanden oud. Valerie is gek op het spelen met barbie’s en poppen maar ook op haar houten winkeltje. Boekjes lezen vindt ze ook geweldig, haar ouders lezen haar elke avond een verhaaltje voor. Creatief is ze ook, vooral kleuren en verven is voor haar een fijne manier om even tot rust te komen.

De kinderkamer van Valerie

Hoe omschrijf je de stijl van de kinderkamer?

Onze stijl is vrij basic, opgeruimd en overzichtelijk. We kiezen graag voor natuurlijke materialen en houden van kleuraccenten. De kamer van Valerie is erg gezellig aangekleed en totaal niet rommelig.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

Al sinds dat Valerie klein is, is ze gek op de kleur roze. Dit wilde ze dan ook graag in haar kamertje terug laten komen. De kleur roze op de muur heeft ze zelf uitgekozen en is de kleur Krab van Mommypaint. Omdat het een klein kamertje is, met een aparte indeling hebben wij voor een accentmuur gekozen.

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

We hebben vanwege de afmeting van de kamer ervoor gekozen om het basic te houden met een bed en een kast. In onze kamer is een grote  kastenwand dus praktische spullen die te groot zijn voor in Valerie haar kamer zoals dekbedden berg ik daar op.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de kinderkamer?

Ik doe eigenlijk maar wat en verzamel wat we in huis hebben, zoals   dekentjes, knutselspulletjes, zelf gemaakte schilderijen of een stapeltjes oude rompers en kijk gewoon hoe het bij elkaar staat, leuk plantje erbij en klaar! Verder kijk ik goed naar wat mijn dochter leuk vindt en waar ze zich prettig bij voelt.

Wat is je favoriet hoekje?

Ik vind het leuk om haar zelfgemaakte spulletjes op haar plankje in haar kamertje te bekijken. Een heel persoonlijke en goedkope manier om een kamer eigen te maken.

Valerie heeft in haar kamer niet echt een favoriet hoekje, spelen doet ze beneden maar ze vindt het wel fijn om op bed te zitten met haar knuffels onder haar bedhemel van Liewood. Deze hebben we in een neutrale kleur gekozen zodat hij overal bij zal blijven passen mocht er ooit een andere kleur op de muur komen.

Waar ben je het meest trots op in de kinderkamer?

Op de fijne warme sfeer/uitstraling die ik heb gecreëerd. Ook op de poster boven het kastje, deze is van The Birth Poster en geeft op schaal aan hoe groot Valerie was bij de geboorte. En op de houten naamblokken deze heb ik zelf als kado gehad toen ik zwanger was en ik ben er nog steeds erg blij mee.

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Alle meubels zijn van IKEA, het bed hebben we inclusief lattenbodem via Marktplaats gekocht. Het plankje aan de muur is IKEA en is al een paar jaar oud. Er staat wel een nieuwe kast ook van IKEA. We hadden eerst een grote kledingkast op haar kamer staan maar deze ontnam zoveel licht dat we voor dit kleine model hebben gekozen en de grote kast, op de kamer van haar kleine zusje Jasmijn hebben gezet. Wat we handig vinden aan dit kastje is dat hij heel compact is maar toch een hang gedeelte heeft. Hoewel Valerie een capsule wardrobe heeft vinden we een hanggedeelte toch heel fijn om kleding netjes te houden. Boven haar bed hangt een poster van Flora Waycott die heb ik jaren geleden gekocht.

Het knuffel hondje heb ik tweedehands gekocht maar is oorspronkelijk uit de Happy Horse lijn van Prenatal. De lamp aan het plafond is gemaakt van bamboe en is van Kwantum, de gordijnen zijn 100% linnen en ook van Kwantum. Door gebruik te maken van deze materialen voeg je makkelijk veel warmte toe aan een kamertje. Het beddengoed is al wat ouder en van Prenatal, ik gebruik een oud ledikantdeken ook van Prenatal als sprei. Het konijntje op de plank is van A Little Lovely Company en geeft licht. De hydrofiele doeken heb ik via Wehkamp en zijn van Done by Deer. Het fotolijstje met afdruk van haar geboortekaartje heb ik kado gehad en is hand gemaakt. Het schilderijtje heeft Valerie zelf gemaakt met haar oma en ook de slinger onder haar plankje is door haar haarzelf gemaakt. Het tasje heeft ze van haar oma gehad en is van Meri Meri.

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

Ik shop graag bij Marktplaats want daar kun je grote meubels echt voor een fijn prijsje overnemen en dat is ook een mooie duurzame manier om aan je spullen te komen. Bij IKEA en Petiteamelie kun je leuke meubels kopen voor een kinderkamer. Ook kun je bij alternatieve winkels vaak leuke spulletjes kopen zoals mooie edelstenen, ik heb gekozen voor (uiteraard!) een roze  steen namelijk: een rozenkwarts en daarbij een bergkristal. Ik kom ook graag bij tweedehands winkeltjes hier hebben ze ook altijd leuke spulletjes.

Welke webwinkels mogen we niet missen?

Bij ILOVESPEELGOED hebben ze leuke dingen om mee te spelen die ook nog zo mooi zijn dat je ze zelfs neer kunt zetten op de kamer. The birth poster vind ik ook een aanrader omdat het zo mooi is om te zien hoe klein je baby was bij de geboorte en dat op deze manier vast te leggen, bovendien hebben ze meerdere tekeningen om uit te kiezen. Voor Valerie heb ik een wat grovere schets gekozen maar voor haar zusje Jasmijn juist een delicate pentekening. Bij Mamanova hebben ze mooi speelgoed en wollen dekentjes die je praktisch kunt gebruiken maar ook voor de sier.

Heb je leuke tips voor het inrichten van de babykamer/kinderkamer?

Tip: Wij hebben best wat spulletjes cadeau gekregen voor en na de bevalling en dat is natuurlijk het beste voor je budget. Hou het simpel, kijk naar wat je nodig hebt en wat je kindje leuk vindt. Kijk eens verder in huis wat er nog staat en wat je kunt combineren met de spullen op de kinderkamer. Ook planten zijn een fijne manier om een babykamer in te richten en/of op te fleuren. Ook kun je via Google leuke prints vinden om in te lijsten. 

Mijn allerlaatste tip vraag een ouder kindje om iets te knutselen voor een broertje of zusje dat op komst is of vraag een creatieve vriendin om iets moois te maken voor een kindje op komst. Zo creëer je decoratie voor weinig geld.   

Veel liefs,

Wendy

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social