De kinderkamer van Noud

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Lara een kijkje nemen in de kinderkamer van zoon Noud van bijna 3 jaar oud. Noud is gek op voertuigen. Hij speelt heel graag met auto’s, vliegtuigjes en treinen. Zijn opa, waar hij ook gek op is, moet regelmatig voor zijn werk met het vliegtuig naar Canada. Daarom maakte hij voor Noud een mooie vliegtuigplank voor op zijn slaapkamer.

De kinderkamer van Noud

Hoe omschrijf je de stijl van de kinderkamer?

Ik hou persoonlijk niet zo van een slaapkamer die te ‘af’ is. Daarmee bedoel ik zo’n standaard slaapkamer die je compleet koopt in een meubelzaak. Commode, ledikant/bed, bureau, kledingkast en klaar. Dat vind ik te standaard. Ik combineer veel liever losse items die vervolgens samen een mooi geheel vormen. De stijl van de kinderkamer omschrijf ik als stoer.

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

Ik vind kleur in een kinderkamer heel leuk. Maar ik wil niet dat de kleuren te overheersend zijn. Een muur in zijn geheel dezelfde kleur verven vind ik een beetje saai. Daarom heb ik gekozen voor een lambrisering en een gekleurd vlak op de muur. De hoofdkleuren in de slaapkamer van Noud zijn geel (‘kerrie’ van Histor) en blauw (‘spa’ van Histor).

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

De kamer van Noud heeft een speelse vorm. Dit maakt het leuk en complex tegelijk. Omdat Noud nog alle hoeken van het bed ziet hebben we gekozen voor een peuterbed met uitvalhekjes. Noud vindt het heel gezellig om samen te lezen, dus een luxe en grote voorleesstoel mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Daarnaast hebben we gekozen voor een kledingkast met een industriële look. De kast heeft een kledingroede en twee planken. Ideaal! Ook heeft Noud een grote commode. Ooit zat deze helemaal vol met luiers, billendoekjes, hydrofiele doeken en ga zo maar door… Maar sinds Noud zindelijk is, moet ik bekennen dat er veel lades leeg zijn. Toch blijf ik de commode een mooie eyecatcher vinden, dus blijft hij voorlopig staan waar hij staat! Het aankleedkussen vind ik vooral ideaal om op eigen hoogte te kunnen ondersteunen met aankleden.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de kinderkamer?

Ik kijk graag naar tv-programma’s zoals ‘Eigen huis en tuin’ en ‘VT wonen’. Het liefst zou ik maandelijks (nee, ik overdrijf niet) willen verven en veranderen, maar dat vindt mijn man iets te veel van het goede.
Wanneer ik een ruimte in het huis opnieuw wil stylen, ga ik meestal gewoon naar Gamma om voor het rek met kleurenstaaltjes te gaan staan. Vervolgens trek ik alle kaartjes uit het rek die me ook maar enigszins aanspreken en ga ik thuis matchen. Zo ontstaan de kleurencombinaties. De meubels probeer ik redelijk rustig qua kleur te houden. Met een likje verf op de muur krijg je dus meteen een compleet andere look!

Wat is je favoriet hoekje?

Lastig, ik kan eigenlijk niet kiezen. Het voorleeshoekje vind ik heel gezellig omdat Noud het heel fijn vindt om lekker op schoot te komen zitten en we zo écht even lekker samen kunnen lezen… Maar daarnaast vind ik de vliegtuigplank ook heel bijzonder. Mijn vader heeft deze plank voor Noud gemaakt, op de plank staan/hangen belangrijke items. Het t-shirt droeg Noud op zijn eerste verjaardag. Bovenop de plank staan twee fotolijstjes met daarin de uitnodigingen voor de twee verjaardagen die Noud al heeft mogen vieren en het koeienknuffeltje dat rechts op de vliegtuigplank staat is mijn geboorteknuffel van vroeger. Een plank vol herinneringen dus.

Wat is het favoriete hoekje van je kleintje?

Dat zal voor Noud gegarandeerd de voorleesstoel zijn. Wanneer hij ’s middags wakker wordt uit zijn middagslaapje, hoor ik elke middag: ‘Mama? Samen boekje lezen?’

Waar ben je het meest trots op in de kinderkamer?

Ik denk het verfwerk in het algemeen. Ondanks de structuurverf op de muur, heb ik toch heel strakke lambriseringen/kleurvlakken kunnen schilderen. Ook het alfabet dat boven Nouds bed geschilderd is, vind ik goed gelukt.

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Het peuterbed komt van Petit Amelie (Plume), het dekbedovertrek komt van Hema en het hoeslaken van Meyco. Er staan verschillende knuffels in het kamertje van Noud. Deze komen allemaal van andere plekken. De leeuw (cadeautje uit Engeland), Hond (Charlie van Woezel en Pip), Blauw konijn (Nijntje), wit en geel konijn (Happy Horse). De opbergzakken komen van Kwantum. De gave voorleesstoel en het kleedje op de rugleuning zijn van Ikea. De leuke kussentje in de stoel is van Jollein. Na heel lang zoeken had ik dan eindelijk de ballonlamp gevonden op bol.com. Deze lamp past perfect in de kamer en was het lange zoeken waard. De driehoek spiegel, vloerkleed en de kledingkast komen ook van Kwantum. De posters op de kledingkast komen van Prenatal en de posters boven het bed komen van ALBOE. Ook niet te vergeten de babyfoon. Deze heb ik gekocht bij Luvion. Dan de commode en het kleine houten plankje: deze komen van Ikea. En als laatste de leer strookjes op de commode, deze komen van mijn favoriete winkel het Wolkedewietje.

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

Heel wisselend. Ik heb geen vaste winkel waar ik ‘altijd’ koop. Ik slaag vaak bij Kwantum, Ikea en Hema. Daarnaast is Google mijn beste vriend en kom ik zo vaak leuke items tegen.

Welke webwinkels mogen we niet missen?

Dan zou ik Wolkedewietje zeggen! Zij hebben de leer strookjes op onze commode gemaakt. Daarnaast hebben ze ook leren handgreepjes gemaakt voor op ons gepimpte IKEA-keukentje. Super kwaliteit!

Heb je leuke tips voor het inrichten van de babykamer/kinderkamer?

Zorg een ochtendje voor een oppas, neem een vriend/vriendin mee naar een aantal winkels en slenter eens langzaam door alle winkelgangen. De leukste items liggen vaak helemaal achterin rekken of in ‘sale-hoekjes’. Kinderen zijn leuk, maar rustig shoppen is dan toch een stuk lastiger!

En als laatste ga naar de bouwmarkt bij jou in de buurt, ga voor het rek met kleurenstaaltjes staan, neem álle staaltjes mee die je ook maar enigszins aanspreken en ga thuis rustig matchen. De meest onverwachte combinaties zorgen voor leuke effecten!

Liefs,

Lara (@mama.en.de.boys)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
  • Leven in quarantaine 🤪🤣
  • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
  • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
  • Hoe gaat het met jullie❤️?
  • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
  • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
  • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner
  • Wow, wat ben ik inspiratieloos op dit moment🤭. Ik ben zo slap als een vaatdoek en mijn brein lijkt maar voor de helft te functioneren. Een typisch ‘bijna-voorjaar-dingetje’ van mij. Kortom: een saaie bedoeling🤣. Herkent iemand deze futloosheid tegen het einde van de winter?

ALBOE op Facebook

ALBOE op social