De kinderkamer van Mila

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Dita een kijkje nemen in de kinderkamer van de bijna driejarige Mila. Mila is dol op haar poppen, speelt graag met haar keukentje en is gek op knuffels. Ze slaapt elke nacht dan ook met heel veel knuffels in haar bed.

De kinderkamer van Mila

Hoe omschrijf je de stijl van de kinderkamer?

“Over het algemeen is de kamer van Mila lekker basic, maar ook meisjesachtig en stoer. Ik hou niet van hele felle kleuren. Oud- en lichtroze vind ik wel erg mooi. Ik hou van de Scandinavische stijl, modern, strak en basic.”

Welke kleuren zien we en waarom?

“De babykamer van Mila was groen met grijs. Voor Mila’s meidenkamer wilden we wat anders. Omdat Mila dol is op roze hebben we deze kleur als accentkleur gekozen. Daarnaast hebben we voor een donkerblauwe muur gekozen die erg mooi combineert met de roze accenten.”

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

“Toen Mila toe was aan een groter bed hebben we getwijfeld om een peuterbed te kopen, maar aangezien we dan over een paar jaar weer een nieuw bed zouden moeten aanschaffen, hebben we besloten om gelijk voor een eenpersoonsbed te gaan. Het was even wennen, zo’n klein meisje in een mega bed, maar al snel was het gewoon. Mila slaapt er heerlijk in en hopelijk gaat dit bed jaren mee. We hebben voor een wit bed gekozen omdat dit lekker tijdloos is. In de babykamer hadden we geen grote kast maar alleen een commode. Deze stond op de plek waar Mila’s grote kast nu staat. Toen Mila anderhalf jaar oud was, hebben we de commode weggedaan en deze kast gekocht. We hebben bewust een witte gekozen zodat deze (hopelijk) ook jaren mee zal gaan. Het tafeltje en stoeltje heb ik tweedehands via iemand op Instagram kunnen kopen. Ik ben er echt dol op en ondanks dat Mila er nu nog niet veel zit, staat het erg leuk.”


Waar haal je inspiratie vandaan voor de kinderkamer?

Ik haal de inspiratie voor Mila’s kamer vooral via Instagram en Pinterest. Maar ook via woon- en mama tijdschriften doe ik veel inspiratie op.

Wat is je favoriet hoekje?

“Mijn favoriete hoekje is het bureau met het stoeltje. Hopelijk gaat Mila hier later nog veel aan schrijven en kleuren.”

Wat is het favoriet hoekje van Mila?

“Een favoriet hoekje heeft Mila op dit moment nog niet. Ze speelt nog niet echt op haar kamer, maar haar bed is op dit moment favoriet. Alle knuffels moeten altijd bij haar in bed liggen en ze kan daar heerlijk slapen en spelen met de knuffels.”

Waar ben je het meest trots op in de kinderkamer?

“Ik ben echt superblij met deze kamer. Het leuke is dat dit vroeger de kamer was van mijn vriend (we wonen in zijn ouderlijk huis). We hebben alles helemaal geverfd en daardoor lijkt het nu heel anders dan vroeger. Het is een mooie ruime kamer waar straks heerlijk in gespeeld kan worden.”

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

“Het bed komt van Beter Bed, de kast is gekocht via Wehkamp en is van Woood. Het stoeltje en tafeltje zijn tweedehands gekocht via Instagram, het boekenrekje van Ikea, kleedje van Bloomingville, de flamingo poster van Desenio, de giraf via Animal Printshop, de posters naast de kledingkast van alboe, de slinger boven het bureau heb ik gemaakt met papier uit de Flow, ‘Mila’ boven het bureau is gemaakt door een vriendin, het magneetbord en de doos op het bureau zijn van Action en het stiftenzakje op het bureau is van H&M Home. De kussens bij het leeshoekje komen van H&M Home en Ikea. Het beddengoed is van H&M Home en de mand waar alle knuffels in zitten komt van Kwantum.”

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

“Eigenlijk overal en nergens, maar H&M Home is wel een van mijn favorieten. Daarnaast kom ik graag bij Kwantum en kom ik regelmatig iets tegen bij een leuke ‘kleine’ shop via Instagram, zoals Kukeluusje.”

Welke webwinkels mogen we niet missen?

“H&M home, mevrouw aardbei, vierseizoenen en natuurlijk alboe.nl.”

Heb je shoptips voor de baby/kinderkamer?

“Er is tweedehands heel veel leuks te krijgen via Instagram en Markplaats. Niet alles hoeft nieuw te zijn vind ik zelf. Verder zou ik tijdloze meubels kiezen die jaren mee kunnen gaan. Zelf kozen we bewust voor echte houten meubels. Lekker degelijk en eventueel nog over te schilderen mocht je dat willen.”

Extra tip:

“Wil je de kamer van je kindje veranderen? Maak dan eerst een moodboard. Ga Instagram en Pinterest langs en sla alle plaatjes die je mooi vindt op. Bedenk ook of je de kamer in dezelfde stijl wilt maken dan je huis of dat je juist iets heel anders wilt. Zelf hebben we voor de eerste optie gekozen.”

“Wat ook goed is en misschien wel het allerbelangrijkste: kijk naar de behoefte van je kindje. Mila speelt nu nog niet echt boven, maar mocht ze dit wel gaan doen dan zullen er toch meer felle kleuren in de kamer komen. Voor nu ben ik nog heel blij dat ik alles zelf kan bepalen ?”

Liefs,

Dita (Instagram)

1 Comment

  • Claudia
    28 augustus 2019 at 16:30 Reageer

    Welke verfkleur is de prachtige blauwe muur?!
    Groetjes

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram has returned invalid data.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social