De kinderkamer van… Jada

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Fleur een kijkje nemen in de kinderkamer van dochter Jada van drie jaar en vijf maanden oud. Jada kan zich goed in haar eentje vermaken. Vooral creatief bezig zijn vindt ze erg leuk. Geef haar wat stiften, stempels of klei en ze kan er de hele dag mee bezig zijn. Ook Duplo en Lego vindt ze erg leuk om mee te spelen, ze bouwt al hele huizen en kletst dan gezellig met de Duplo poppetjes, hier geniet Fleur altijd zo van. Ze vindt het ook erg leuk om buiten te zijn, lekker naar de speeltuintjes in de buurt of op de trampoline springen in de tuin. 

De kinderkamer van Jade

Hoe omschrijf je de stijl van de kinderkamer?

In de meidenkamer van Jada zie je vooral een girly stijl gemixt met een beetje vintage. Jada is een echt meisje meisje, het liefst loopt ze het hele dag rond in haar prinsessenjurk en haar kroontje op haar hoofd. Als ik zelf mijn nagels doe, wil ze ook gelijk haar nageltjes gelakt hebben. I love it! Als je haar vraagt welke lepel, bord of beker ze wilt tijdens het eten is het gelijk de ROZEEEEE. Ik vond het daarom wel erg toepasselijk om voor haar een lekker zoet roze kamer te creëren. 

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

In het kamertje zie je veel licht (zoet) roze tinten, met grijs en wit om het kamertje rust te creëren. 

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

In het kamertje van Jada zie je een bed van hout, dit vond ik erg mooi passen bij de rest van de accessoires in haar kamer. Ik noem het ook wel haar prinsessen bed. De kledingkast met spiegel stond al in de kamer toen we het huis kochten dus deze hebben we zo gelaten. Het bureautje in het kamertje is gemaakt door mijn vriend, hij is een handige Harry die graag zelf zijn meubels voor in het huis maakt. Dit bureautje heeft hij van een oude boekenkast gemaakt, het is geïnspireerd op een IKEA bureau met dezelfde maten. Het stoeltje dat je aan het bureau ziet staan is van een oude basisschool geweest, deze heb ik gekregen van mijn schoonmoeder die op deze basisschool heeft gewerkt. Ik vind het een tof gezicht om nieuw te combineren met een beetje vintage. Ik kwam op dit idee door Kim, toen Kim een stoeltje scoorde in de vlog bij de kringloop voor in de meidenkamer van Mila. Zoals je op de foto’s ziet, verander ik graag mijn interieur en dus ook de kinderkamer. Dan weer een hobbelpaard in de kamer en dan weer het plankje veranderen. Dit vind ik erg leuk.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de kinderkamer?

De meidenkamer is geïnspireerd door de oude slaapkamer van Mila Sofia. Toen ik de vlogs zag van de kamer van Mila dacht ik: wauw dit wil ik ook! Verder verzamel ik ook vaak via Instagram en Pinterest foto’s met de hashtag #kinderkamer of #meidenkamer. Deze verzamel ik in een map en probeer dit dan te verwerken in mijn eigen interieur. 

Wat is je favoriet hoekje?

Mijn favoriete hoekje in het kamertje is toch wel het hoekje met de tipitent, hierin liggen wat gezellige kussentjes en knuffels waar Jada altijd heerlijk in speelt. Daarnaast is dit ook het hoekje die je bij binnenkomst van de kamer als eerste ziet. Ik word altijd heel blij als ik dit hoekje zie.

Jada heeft meerdere favoriete hoekjes, ze speelt graag in haar tipitent maar ze zit ook regelmatig aan haar bureautje een boekje te lezen of speelt met haar poppenhuis.

Waar ben je het meest trots op in de kinderkamer?

Ik ben eigenlijk wel het meest trots op het eindresultaat van de hele kamer! Het is precies geworden zoals ik van te voren in gedachten had. De muren zijn goed gelukt, deze zijn zoals je ziet voor de helft met zoet roze verf geschilderd. Ik heb dit zelf gedaan en hier ben ik dan ook erg trots op. 

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Het leuke vintage stoeltje is van een oude basisschool, het bed heb ik voor een prikkie gescoord in de kringloopwinkel, deze was maar 25 euro, geen geld toch! Het lichtsnoer dat aan het bed hangt en de letters aan de muur met de naam Jada Rose zijn van Xenos. Het witte krukje, de witte plank en de kleine boekenplankjes komen van Ikea, de tipitent en bijpassende vlaggenlijn heb ik bij Kruidvat gescoord. Het vintage poppenwagentje is van mijn schoonzus geweest, haar kinderen speelden er niet meer mee en Jada is er nu super blij mee. Het kleine pauw stoeltje dat op het bureau staat komt van de kringloopwinkel, deze kostte nog geen euro. Het vloerkleed heb ik ooit eens bij de Big Bazar gekocht. Het kleine roze wolkenlampje, de posters en de lijstjes komen van Action. De andere twee wolkenlampjes zijn van Hema en Zeeman, maar heb ik al een tijd geleden gekocht.

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

Eigenlijk overal en nergens, als ik ergens iets leuks tegenkom en denk dit past perfect in de kinderkamer dan koop ik het!

Welke webwinkels mogen we niet missen?

De webwinkels die jullie zeker niet mogen missen zijn de gele flamingo en hippe kinderspullen.

Heb je leuke tips voor het inrichten van de babykamer/kinderkamer?

Ik ben een echte budgetshopper, ik struin dan ook regelmatig kringloopwinkels af om pareltjes te scoren. Het bed en het pauwstoeltje vind ik dan ook echt kringloopgelukjes. Daarnaast kom ik graag bij budgetwinkels zoals Zeeman, Xenos, Action enz. Je vindt hier altijd super leuke dingetjes voor kleine prijsjes. Het is gewoon leuk om te shoppen en zoeken naar koopjes voor kleine prijsjes. Kortom: leuke spulletjes hoeven niet duur te zijn, kijk ook eens tweedehands voor het gene dat je zoekt op marktplaats bijvoorbeeld.

Veel liefs,

Fleur (@urban.rebels_)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

Instagram did not return a 200.

ALBOE op Facebook

ALBOE op social