De kinderkamer van… Jada

Met onze rubriek ‘De babykamer van…’ en ‘De kinderkamer van…’ hopen we mama’s en mama’s to be te inspireren met leuke ideeën, stijlen, inrichtingen en fijne producten. Kortom: een dosis interieur inspiratie voor de babykamer en/of kinderkamer! Deze keer mogen we van mama Fleur een kijkje nemen in de kinderkamer van dochter Jada van drie jaar en vijf maanden oud. Jada kan zich goed in haar eentje vermaken. Vooral creatief bezig zijn vindt ze erg leuk. Geef haar wat stiften, stempels of klei en ze kan er de hele dag mee bezig zijn. Ook Duplo en Lego vindt ze erg leuk om mee te spelen, ze bouwt al hele huizen en kletst dan gezellig met de Duplo poppetjes, hier geniet Fleur altijd zo van. Ze vindt het ook erg leuk om buiten te zijn, lekker naar de speeltuintjes in de buurt of op de trampoline springen in de tuin. 

De kinderkamer van Jade

Hoe omschrijf je de stijl van de kinderkamer?

In de meidenkamer van Jada zie je vooral een girly stijl gemixt met een beetje vintage. Jada is een echt meisje meisje, het liefst loopt ze het hele dag rond in haar prinsessenjurk en haar kroontje op haar hoofd. Als ik zelf mijn nagels doe, wil ze ook gelijk haar nageltjes gelakt hebben. I love it! Als je haar vraagt welke lepel, bord of beker ze wilt tijdens het eten is het gelijk de ROZEEEEE. Ik vond het daarom wel erg toepasselijk om voor haar een lekker zoet roze kamer te creëren. 

Voor welke kleuren hebben jullie gekozen?

In het kamertje zie je veel licht (zoet) roze tinten, met grijs en wit om het kamertje rust te creëren. 

Welke meubels hebben jullie gekozen en waarom?

In het kamertje van Jada zie je een bed van hout, dit vond ik erg mooi passen bij de rest van de accessoires in haar kamer. Ik noem het ook wel haar prinsessen bed. De kledingkast met spiegel stond al in de kamer toen we het huis kochten dus deze hebben we zo gelaten. Het bureautje in het kamertje is gemaakt door mijn vriend, hij is een handige Harry die graag zelf zijn meubels voor in het huis maakt. Dit bureautje heeft hij van een oude boekenkast gemaakt, het is geïnspireerd op een IKEA bureau met dezelfde maten. Het stoeltje dat je aan het bureau ziet staan is van een oude basisschool geweest, deze heb ik gekregen van mijn schoonmoeder die op deze basisschool heeft gewerkt. Ik vind het een tof gezicht om nieuw te combineren met een beetje vintage. Ik kwam op dit idee door Kim, toen Kim een stoeltje scoorde in de vlog bij de kringloop voor in de meidenkamer van Mila. Zoals je op de foto’s ziet, verander ik graag mijn interieur en dus ook de kinderkamer. Dan weer een hobbelpaard in de kamer en dan weer het plankje veranderen. Dit vind ik erg leuk.

Waar haal je inspiratie vandaan voor de kinderkamer?

De meidenkamer is geïnspireerd door de oude slaapkamer van Mila Sofia. Toen ik de vlogs zag van de kamer van Mila dacht ik: wauw dit wil ik ook! Verder verzamel ik ook vaak via Instagram en Pinterest foto’s met de hashtag #kinderkamer of #meidenkamer. Deze verzamel ik in een map en probeer dit dan te verwerken in mijn eigen interieur. 

Wat is je favoriet hoekje?

Mijn favoriete hoekje in het kamertje is toch wel het hoekje met de tipitent, hierin liggen wat gezellige kussentjes en knuffels waar Jada altijd heerlijk in speelt. Daarnaast is dit ook het hoekje die je bij binnenkomst van de kamer als eerste ziet. Ik word altijd heel blij als ik dit hoekje zie.

Jada heeft meerdere favoriete hoekjes, ze speelt graag in haar tipitent maar ze zit ook regelmatig aan haar bureautje een boekje te lezen of speelt met haar poppenhuis.

Waar ben je het meest trots op in de kinderkamer?

Ik ben eigenlijk wel het meest trots op het eindresultaat van de hele kamer! Het is precies geworden zoals ik van te voren in gedachten had. De muren zijn goed gelukt, deze zijn zoals je ziet voor de helft met zoet roze verf geschilderd. Ik heb dit zelf gedaan en hier ben ik dan ook erg trots op. 

Waar komen de meubels en accessoires vandaan?

Het leuke vintage stoeltje is van een oude basisschool, het bed heb ik voor een prikkie gescoord in de kringloopwinkel, deze was maar 25 euro, geen geld toch! Het lichtsnoer dat aan het bed hangt en de letters aan de muur met de naam Jada Rose zijn van Xenos. Het witte krukje, de witte plank en de kleine boekenplankjes komen van Ikea, de tipitent en bijpassende vlaggenlijn heb ik bij Kruidvat gescoord. Het vintage poppenwagentje is van mijn schoonzus geweest, haar kinderen speelden er niet meer mee en Jada is er nu super blij mee. Het kleine pauw stoeltje dat op het bureau staat komt van de kringloopwinkel, deze kostte nog geen euro. Het vloerkleed heb ik ooit eens bij de Big Bazar gekocht. Het kleine roze wolkenlampje, de posters en de lijstjes komen van Action. De andere twee wolkenlampjes zijn van Hema en Zeeman, maar heb ik al een tijd geleden gekocht.

Waar shop je graag voor de kinderkamer?

Eigenlijk overal en nergens, als ik ergens iets leuks tegenkom en denk dit past perfect in de kinderkamer dan koop ik het!

Welke webwinkels mogen we niet missen?

De webwinkels die jullie zeker niet mogen missen zijn de gele flamingo en hippe kinderspullen.

Heb je leuke tips voor het inrichten van de babykamer/kinderkamer?

Ik ben een echte budgetshopper, ik struin dan ook regelmatig kringloopwinkels af om pareltjes te scoren. Het bed en het pauwstoeltje vind ik dan ook echt kringloopgelukjes. Daarnaast kom ik graag bij budgetwinkels zoals Zeeman, Xenos, Action enz. Je vindt hier altijd super leuke dingetjes voor kleine prijsjes. Het is gewoon leuk om te shoppen en zoeken naar koopjes voor kleine prijsjes. Kortom: leuke spulletjes hoeven niet duur te zijn, kijk ook eens tweedehands voor het gene dat je zoekt op marktplaats bijvoorbeeld.

Veel liefs,

Fleur (@urban.rebels_)

Leave a Reply

ALBOE is het online platform over het échte leven als mama. Met onze blogs, social media posts en video’s willen we vrouwen inspireren en vooral amuseren. We delen wekelijks onze reis door het leven als mama, maar ook alledaagse zaken zoals voeding, interieur, mode, reizen en onze avonturen achter de schermen van ALBOE. We maken graag pittige en herkenbare onderwerpen bespreekbaar, vinden het heerlijk om taboes te doorbreken en zijn vooral lekker onszelf. Kortom: op ALBOE vind je A Little Bit Of Everything!

Kim op Instagram

  • ✔️haar ✔️make-up ✔️humeur. Ik krijg onwijs veel lieve, bezorgde berichtjes van jullie. Om iedereen tegelijk antwoord te geven: ik voel me stukken beter en het gaat hartstikke goed met mijn gezin❤️! Wel is het hier, zoals bij de meesten, vreemd en onwennig. Er komt veel tegelijk op ons bordje. Maar ik geloof dat alles goed komt. Hoe gaat het met jullie? Maar écht?
  • Leven in quarantaine 🤪🤣
  • Ik word héél zen van foto’s van ons interieur maken😌😌. Zouden jullie het leuk vinden om dit soort plaatjes vaker voorbij te zien komen?
•
Mila’s interieur✨
Bed: @stokkebaby 
Kleed: @volero.insta 
Gordijnen: @veneta.com 
Poef & gehaakt kussen: @westwingnl 
Boekenrek: @ikeanederland 
Beer: @prenatal_nl 
Poster: @alboe.nl
Eenhoorn knuffel: @manonmakesit
  • Afgelopen weekend plaatste ik een video die zéér ongebruikelijk is voor mij. Een video waarin ik vertel dat ik er na ruim vijf jaar mee stop. Niet voor altijd, maar ik heb even een break nodig van het vloggen. Gewoon effe geen camera op mijn snufferd en focus op andere zaken. Héérlijk om die bal een keer laag te houden. Maar je begrijpt dat de handjes vanzelf weer gaan jeuken😉.
  • Hoe gaat het met jullie❤️?
  • ✨OPROEPJE✨ Wat zijn het onzekere en vooral spannende tijden. Hard werken voor iedereen uit de cruciale sectoren, enge tijden voor risicogroepen en niet te vergeten mega onzeker voor bedrijven en zzp’ers die nergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd🤞🏼. Ikzelf ben nu aan het werk en ga vanmiddag gezellig met mijn kleine vriendin spelen. Ik duik dan volledig in haar vrolijke belevingswereld en wil jullie hierin meenemen. Een beetje gezelligheid kunnen we wel gebruiken toch? Mijn vraag aan jullie is dan ook: wat zullen wij vanmiddag gaan doen? Kleien, knutselen, leren, lezen? Wij maken er een gezellige video over, niet om de situatie te negeren, maar om even ergens anders aan te denken❤️.
  • Ik weet het, angst is een slechte raadgever. Maar ik vrees dat Nederland afgelopen tijd te laks is geweest m.b.t. de situatie en dat we richting een hoop ellende gaan. Wij (Mila en ik) zijn/blijven komende weken thuis, Roy kan niet anders vanwege zijn werk. Ik hoop dat jullie de ernst van de zaak inmiddels ook inzien en dat de mensen die thuis kunnen blijven, veilig thuis blijven! Als ik in mijn regio kijk, wordt het steeds duidelijker dat iedereen getroffen kan worden, dus pas goed op elkaar, allemaal!✨
  • Wie had een jaar geleden nou verwacht dat wij naar dit prachtige huis zouden kunnen verhuizen? Wij in ieder geval niet! Tot ons gesprek met de bank hadden wij geen idee dat verhuizen naar een groter huis met kantoor onder eigen dak mogelijk was. Nu, een jaar later, kijken we terug op een bewogen jaar met een verhuizing en een verbouwing. Hoewel we geen gereedschap en kwast meer kunnen zien, is er nog genoeg te doen🙈! Maar alles komt wanneer het komt (en wanneer we budget hebben😉).
•
Droom jij of dromen jullie ook van het kopen van een (ander) huis? Ga dan eens het gesprek aan met een hypotheekadviseur van SNS. Samen kijk je naar je wensen, kansen en mogelijkheden voor nu en/of voor later. Het eerste oriëntatiegesprek kost je niets en de adviseur kan veel opties bieden omdat SNS met meerdere hypotheekaanbieders (met elk hun eigen rentes en voorwaarden) werkt. Eén ding is zeker: je weet pas wat mogelijk is als je het uitzoekt!
•
#snshypotheken #alboepartner
  • Wow, wat ben ik inspiratieloos op dit moment🤭. Ik ben zo slap als een vaatdoek en mijn brein lijkt maar voor de helft te functioneren. Een typisch ‘bijna-voorjaar-dingetje’ van mij. Kortom: een saaie bedoeling🤣. Herkent iemand deze futloosheid tegen het einde van de winter?

ALBOE op Facebook

ALBOE op social